hirdetés

EU raktárból előrendelhető a vadiúj Xiaomi Redmi Note 10

Nemcsak a 10, hanem a 10 Pro is

hír
EU raktárból előrendelhető a vadiúj Xiaomi Redmi Note 10 1
írta: SonkaMod
2021-03-05

A Xiaomi, illetve a Redmi legújabb dobása a Note 10, ami várhatóan a vásárlók nagy kedvencévé válik, ahogy eddig az összes ilyen szériás készüléknél is megfigyelhettük. Ezen okostelefonok főbb jellemzői, hogy megfelelően erős középkategóriás hardverrel és remek terméktámogatással rendelkeznek az alacsony árazásuk mellett. A Note 10 forgalmazása már Európában is indul a Xiaomi hivatalos partnere által, ami a Goboo store. Spanyolországi raktárukat már feltöltötték a készletekkel, két nap múlva pedig kezdődik a kiszállítás is.

A készülékház igazán szépre sikerült, egyáltalán nem ormótlan, hiszen mindössze 8,3 mm vastag. Teljesen fémből készült, és rendkívül jó hír, hogy alul megtalálhatjuk rajta a jack csatlakozót, felül pedig az infra portot. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalán bújik meg, a bekapcsoló gomb alatt.

A szoftveres része is biztosan nagyon jó lesz a készüléknek, hiszen MIUI-ban még nem igazán tudtunk csalódni. Természetesen ezen a készüléken is a 12-es verzió fog futni, ami az Android 11-en alapszik. Az összes lényeges 4G frekvenciát tudja használni a telefon, van benne dual WiFi és két SIM kártyát kezel. A Bluetooth 5.0 nem, de az NFC kimaradt a repertoárból.

A telefon még nem igazán elérhető, hiszen a hivatalos értékesítés csak március 8-án kezdődik, de bizonyos helyeken már előrendelhető. A magyarországi beszerzésnek a legjobb módja, ha a Goboo-n keresztül előrendeljük, ez a bolt ugyanis hivatalos Xiaomi partner, és rendelkeznek európai raktárral, valamint lehet PayPallel is fizetni. Egyelőre egy 25 eurós foglalót kell fizetni a készülékre, de így nagy eséllyel olcsóbban juthatunk hozzá pár napon belül. Ráadásul az előrendelők között 300 darab Mi Band 5-öt is kisorsolnak. Ha élünk ezzel az előrendelési akcióval, akkor lehetőségünk lesz pörgetni egyet a szerencsekeréken, ahol – mint azt előre kinyomoztuk – 99% eséllyel egy -25 eurós kupont kapunk, így a 4/64-es verzió végleges ára 54 400 forint lesz, és 67 300 forintot kell kifizetni a nagyobb tárhellyel rendelkezőért. A 6 GB memóriával szerelt változat viszont egyelőre még nem kapható. A maradék összeget március 8 és 11 között lesz lehetőség befizetni, ezután 24 órán belül postázzák is a csomagot. Mivel spanyol raktárból érkezik, így számíthatunk rá, hogy néhány nap alatt hozza a postás, és biztosan nem kell rá áfát sem fizetni.

Van Pro verzió is!

Nem hagyta ki a gyártó azt a ziccert, hogy még további variánsokat dobjon piacra, így született meg a Pro verzió, ami értelemszerűen még erősebb hardverrel, és kicsit magasabb árral rendelkezik. Már a készülék mérete is más, hiszen ebben egy 6,67 inch-es AMOLED kijelző van, de nem is ez benne a leglényegesebb, hanem ennek már 120 Hz-es a képfrissítése, tehát brutálisan jól lehet rajta élvezni például a játékokat. Ebben a processzor is egy ligával feljebb játszik, egy Qualcomm Snapdragon 732G hajtja, és ehhez már minimum 6 GB memória társul. A 64 és 128 GB háttértár viszont igaz erre a modellre is. Később érkezni fog ebből is a 8 GB memóriás kiadás, de ezt jelenleg még nem lehet rendelni.

Ami még szembetűnő, hogy a kameraegyüttes is más, ebbe a variánsba belekerült a híres 108 megapixeles főszenzor, amit már a Note 9 Pro 5G-ből ismerünk. Az akkumulátora egy leheletnyivel nagyobb lett, de az a 20 mAh különbség nem fog nagy előrelépést jelenti, sőt, a nagyobb energiafogyasztás miatt ez a készülék várhatóan kicsit kevesebb ideig fogja töltés nélkül bírni. Sajnos az alapverzióba nem került bele az NFC, de a Pro már rendelkezik ezzel a tulajdonsággal is.

Az említett különbségeken kívül megegyezik a sima verzióval, de ez már olyan mértékű változtatás, hogy abszolút indokolt a felár, ami egyáltalán nem is vészes. A 6/64 GB-os verziót 82 000 forintért lehet rendelni, a nagyobb tárhelyű variánsért pedig 89 400 forintot kell lecsengetni. Ezek az árak is csak akkor érvényesek, ha előrendeljük őket a 25 eurós foglalóval (amit természetesen beszámolnak a végleges árba, tehát kvázi visszakapjuk), és kipörgetjük a kupont a szerencsekeréken.

Egyéb variánsok?

Úgy tűnik, hogy piacra fog kerülni egy Redmi Note 10S névre hallgató telefon is, ami Mediatek Helio G95 processzoros lesz. De ennyi variáns sem elég a Xiaominak, így jönni fog a Redmi Note 10 5G is, amit egy negyedik SoC, a Mediatek Dimensity 700 fog hajtani – ez már 5G képes is. Bár ezek valóban érdekes kiadások lesznek, nehezen megyünk el amellett, hogy ennyiféle telefont már képtelenség észben tartani, és kiigazodni köztük. Elég tudatosan próbálják elárasztani a piacot, de úgy tűnik, hogy elég nagy hatásfokkal működik ez a stratégia, így nem várható e téren változás.

hirdetés