hirdetés

De mit, ha nem Xiaomit?

Olcsó Ulefone telefont mindenkinek

hír
De mit, ha nem Xiaomit? 1
írta: Rolla
2019-10-23

Bár az Ulefone elsősorban strapatelefonjairól híres, egyre inkább nyit az olcsó okostelefonok felé is, így mind a két tábor megtalálhatja a kedvencét a palettáról. Az Ulefone Note 7P – nem túl kreatív névválasztás – például csak 26 000 forintba kerül, de csekkolhatjátok a legújabb Ulefone Armor 3W strapatelefont is.

Ulefone Armor 6

A jelenlegi strapatelefonok közül a 6,2 colos, 1080×2246 pixel felbontású kijelzőjével az Ulefone Armor 6 az egyik legnagyobb a piacon, amit Gorilla Glass véd, szóval nem okoz problémát, ha nem húzzátok bele egy zokniba mielőtt zsebre teszitek. A másik szempont, ami helyet biztosít a nagyok között, az a por- és vízállósága. IP69K-s védettsége azt jelenti, hogy a magasnyomású vízsugár sem tesz benne kárt, ráadásul az MIL-STD-810G katonai szabványnak is megfelel, szóval körülbelül mindent kibír, akár a lavina viszi el síelés közben, vagy a raftingolás sikerül kicsit vadabbra a tervezettnél.

Hogy ne csak kívülről bírja a gyűrődést, 6 GB RAM és 128 GB ROM támogatja a biztos működést a Helio P60 processzorral karöltve, így strapatelefonhoz képest kifejezetten erős hardverről beszélünk. Android 8.1-es operációs rendszer fut rajta, de mivel egy elég friss készülékről beszélünk, ezért várható rá a legújabb Android frissítés. Szenzorait tekintve a legmenőbb az UV detektor, ami méri szabadtéren a sugárzás erősségét, és jelez is, ha az érték magas. Ez kifejezetten fontos fehérbőrűek számára, akik akár borús időben is rákvörösre tudnak égni.

A navigációs rendszere is figyelemre méltó, a GPS, a Glonass és Beidou műholdakat is ismeri, így túrázáshoz is ideális társ. Rengeteg érzékelője és mérője mellett megtalálható az ujjlenyomatolvasó, NFC, arcfelismerő és a B20 is, ami ahhoz szükséges, hogy ritkábban lakott területeken is zökkenőmentesen használhassátok a mobilnetet.

Előlapi kamerája 16 + 8 Megapixel, amit a szoftver 21 + 13 MP-re interpolál, elől pedig nyolcból csinál tizenhárom Megapixelt. Akkumulátorát tekintve nem nevezhetnénk strapatelefonnak, ha állandóan azon kellene izgulni az erdőben vagy egy építkezésen, hogy mikor merül le, szerencsére ezzel a tervezők is tisztában vannak, így 5000 mAh-s telepet pakoltak bele. 90 000 forintba kerül, ami teljesen reális, főleg ha a népszerű Caterpillarhoz viszonyítjuk, ami ettől sokkal drágább. EU Priority Line szállítási módnál áfával és vámmal sem kell számolnotok.

Ulefone Armor 3W

Ha a 90 000 forintot mégis soknak találjátok az Armor 6 telefonért, akkor itt egy alternatíva az Armor 3W személyében, ami néhány területen erősebb, máson viszont gyengébb az imént bemutatott készülékhez képest. Az első különbség rögtön a kijelzőnél található, a 3W „csak” 5,7 colos, belsejébe pedig csak 4 GB RAM-ot és 64 GB belső memóriát pakoltak, viszont utóbbit 256 GB-ig bővíthetitek TF kártyával. Elődjéhez hasonlóan viszont maradt szerencsére a Helio P70 és az Android 9.

Megapixelek terén is lecsippentettek belőle, elöl 8 MP, hátul pedig 21 található, bár azért nem ez az elsődleges szempont a strapatelefonok esetében. Sokkal fontosabb az, hogy ennek a készüléknek brutális, 10 300 mAh-s aksija van, ami duplája az Armor 6-nak, így tuti nem kell izgulnotok azon, hogy túrázás közben ottragadtok mobil nélkül az erdőben.

Az UV szenzoron kívül megtartottak mindent, ezek közül a GPS, az ujjlenyomat-olvasó, az arcfelismerő, a B20 és az NFC, ami fontos, ezekhez jön pluszba a már megszokott strapa-pakk, köztük a vízmértékkel, a magasságméréssel, a barométerrel és az iránytűvel. Ezeken felül a legszimpatikusabb az ára, hiszen ez csak 72 000 forint, ráadásul jár hozzá ajiba biciklis telefontartó és képernyővédő fólia is.

Ha pedig még más Ulefone telefonokra is kíváncsiak vagytok, akkor nézzétek meg ezt az oldalt, ahol megtaláljátok az Ulefone Note 7P-t 26 000 forintért, illetve csekkolhatjátok azt az Ulefone Armor 6E készüléket is, amin a tesztünkkor Toobee áthajtott ötször (!) autóval.

hirdetés