hirdetés

Az Eleglide Black Friday-en remek bringákat vihettek haza

Újra akciósak a kiváló kétkerekűek

hír
Az Eleglide Black Friday-en remek bringákat vihettek haza 1

Forrás: Eleglide

írta: Don Kartács
2022-11-22

Nem meglepő módon az Eleglide is belekezdett a leárazásokba, így az általunk is tesztelt M széria újabb darabjai mellett a T sorozat – azaz trekking -, a Tankroll és a Citycrosser modellek is akciósak, ezeket egy gyűjtőoldalon láthatjátok. Ezekről lesz most szó, és természetesen a kuponokat is mellékeltük hozzájuk. A modelleket EU raktárból, ingyenesen szállítják.

Eleglide M1 és M1 Plus fejlesztett verziói

A gyártó M1 családjának kisebbik elektromos biciklije is járt már a szerkesztőségünkben még a ráncfelvarrás előtt, nagyon jól vizsgázott a tesztünkön. Vagyis a mostani modellek már az „upgraded” variánsok, ami némi csiszolást jelentett az alapváltozatokon, ilyen például az első villa fixre zárhatósága. A kerékpáron ugyan nincsenek prémium alkatrészek, de mindenből megkapta a belépőszinten elvárható minőségű darabokat, hogy ne legyen kifogásolható egyetlen eleme sem. Emiatt nem is villant igazán nagyot semmiben, kivéve a remek fényezést és a hatótávot 65 km-re elegendő energiát tárol vegyes módban a 7,5 Ah-s akkumulátor -, ez utóbbi a legfontosabb tulajdonságok közé sorolandó egy ilyen termék esetében. Az elektromos motor teljesítménye 250 watt, 5 rásegítéses mód közül tudtok választani, és a haladást a 21 sebességes Shimano váltó is segíti

Dizájn tekintetében nagyon rendben van az M1 és nagy általánosságban is tökéletesen megfelelő a bringa, és mivel a gázkart külön is fel lehet szerelni – alapból leszerelt állapotban van – ezért a jogszabály kompatibilitás is megmarad. Az Eleglide M1-ért a BF50  kuponkóddal 265 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

Az Eleglide M1 Plus a sima M1 feltuningolt változata, és a Black Friday kapcsán ez is olcsóbban rendelhető a hozzá szerzett kuponnal. A Plus modell nagyobb aksit kapott, aminek a kapacitása immáron 12,5 Ah, ezzel egyenesen arányosan a megtehető távolság is megnőtt. A gyári adatok szerint akár 100 km-re is elegendő benne a szufla. Különbség még, hogy a nagyobbik testvér már egy jóval informatívabb LCD kijelzőt kapott, ahol leolvashatjuk a pillanatnyi sebességet, a megtett kilométereket, az akkumulátor töltöttségét, valamint a rásegítés mértékét is. A fentieket leszámítva a két modell lényegében megegyezik. Az Eleglide M1 Plus-ért a BF100  kuponnal 307 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

Eleglide T1 – Kicsit terepre, kicsit városba

A Trekking bringák – más néven túrabiciklik – közös jellemzője, hogy könnyebb terepre valók, de megállják városban is a helyüket, egy fajta sokoldalú, guruló svájci bicskáról van szó. Tipikusan le lehet nyomni vele egy Balatont megkerülő túrát, de a mindennapi ingázáshoz is tökéletesek. Jellemző felszerelésük a sárhányó, a hátsó csomagtartó és természetesen a kötelező kellékek, mint a lámpa, ennél azonban az Eleglide T1 széria többet tud. Az alapváltozat felső csővázzal szerelt, míg a Step-Thru a nevéből kitalálható módon más váz kialakítású, így könnyedén le lehet róla lépni, nem kell a lábatokat átemelni a váz felső részén.

Az elektromos meghajtásról egy 250 W-os motor gondoskodik, aminek csúcsteljesítménye 450 W, és 50 Nm nyomatékot képesek előállítani. A rásegítés mértéke 5 lépcsőben állítható, a rendszer pedálszenzoros. 27,5 colos, könnyű terepre való CTS gumit kaptak, a pedálozás erejét pedig a szokásos hétfokozatú Shimano szettel lehet állítgatni. Mivel ezek terepen is helytálló járművek, kaptak előre egy hidraulikus lengéscsillapítót, ami fixre is zárható szükség esetén, ez akkor jön jól, ha sima úton haladtok, és a vázlengés felesleges energiát emésztene fel.

Az akkumulátor kapacitása 12, 5 Ah, el is távolítható a vázból, így nem kell a bringákat felcipelnetek a lakásba a töltéshez. Teljesen elektromos hajtás esetében 50 km a hatótáv, míg rásegítéssel 100 km is kihozható a telepből. A Step-Thru modellhez a fentieken túl kényelmesebb nyereg és kormánymarkolat is jár, amit a Selle Royal szállít, ami egy 70 éves cég, és napi 70 000 nyerget gyártanak a gyáraikban. Az Eleglide T1-ért a BF80  kuponkóddal 356 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a Step-Thru felára 21 000 Ft.

Eleglide Citycrosser és Tankroll

A Citycrosser modellről már számtalanszor volt szó, és mivel teszteltük, most csak távirati stílusban írok róla. Ez egy nyomatékszenzoros – egyelőre az egyetlen – modell az Eleglide kínálatában, 300 W-os motor mozgatja, és az akkuja is kivehető a városi cirkálásra tervezett modellnek. A váz kifejezetten jó minőségű, de pont ilyen út is kell alá, hiszen nincsen lengéscsillapítása. Bővebb információkért olvassátok el a tesztünket, ami részletekbe menően kivesézi a Citycrossert. A BF100  kóddal 451 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

A már nevében is lehengerlő Tankroll egy vastag kerekekkel rendelkező fatbike, ez a modell hiánypótló az Eleglide szortimentjében. A bringa nagyon vagányra sikerült, szürke és narancs festést kapott, a kerekei 26 colos átmérőjűek, a szélességük pedig 4 col. Elektromos motorja 250 wattos, 57 Nm nyomaték leadására képes. Az aksija a vázban kapott helyet, kapacitása 10 Ah, a feszültség itt már 48 V, így ez már 480 Wh-ra jön ki.

A megtehető hatótáv itt már picit kevesebb, ez egyrészt a nagyobb súlynak – 31 kg – köszönhető, másrészt pedig a vastag kerekeknek. A maximális sebességet itt már lehetőség van kitolni egészen 32 km/h-ig, de a gyári beállítás itt is 25 km/óra. Mivel terepbringáról van szó, nem maradt le róla a lengéscsillapító sem. A váltója ugyanaz a 7 sebességes Shimano szett, mint a Citycrosser esetében. Kapott még egy 2,4 colos LCD kijelzőt is az első lámpa mellett, amire a legfontosabb információkat írja ki a számotokra. A termék nem feltétlen olcsó, de a menőséget és a jó tulajdonságokat meg kell fizetni sajnos. A BF100  kóddal 451 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

hirdetés