hirdetés

A Xiaomi HOTO lézeres távolságmérővel elképesztő dolgokat lehet mérni

Mi Home appos kapcsolódással

hír
A Xiaomi HOTO lézeres távolságmérővel elképesztő dolgokat lehet mérni 1
írta: SonkaMod
2021-02-25

A Hoto egy majdnem teljesen új Xiaomi almárka, eddig (ha jól számoljuk) két csavarhúzójuk jelent meg, most pedig itt van a lézeres távolságmérőjük, ami baromi érdekes kütyü lett. Nemcsak sima mérésekre használható, hanem összeköthetjük a telefonunkkal is, és a Mi Home appban még egy rakás funkciója elérhető. Például egy komplett lakás felmérésére is alkalmas.

Egyrészt az alap, hogy minden mérést megjegyez az applikáció, így nem kell külön feljegyezni őket sehova máshova. De ez még mind semmi ahhoz a funkciójához képest, hogy az appon belül készíthetünk egy fényképet, amire aztán ráhúzhatjuk a mért értéket. Ha például két bútor közötti távot mérünk, akkor lefotózhatjuk a szobában azt a helyet, és a képen odaigazíthatjuk a két lakberendezési tárgy közé a mért adatot.

Így lemérhetünk mindent a lakásban, és amikor megyünk a bútorboltba, akkor már csak elő kell kapni a telefont, és nem lesznek kétségeink, hogy el fog-e minden férni, hiszen pontos, fotókkal ellátott adataink lesznek a saját lakásunkról.

Még alaprajzot is tudunk rajzolni az appban, és a falakra kattintva automatikusan a következő mérést hozzá fogja rendelni az applikáció. Továbbá mindezt méretarányosan teszi, tehát a vonalakat aszerint méretezi, ahogy a valóságban is vannak. Ezek az alaprajzok később képként lementhetők, és szabadon megoszthatók és felhasználhatók.

200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ha pedig lemerült, akkor USB Type-C porton keresztül újra tudjuk tölteni. Elméletileg két lézeradóval is rendelkezik, így pontosabb a mérése, és ez olyan lézer, ami a leírás szerint egyáltalán nem veszélyes, de azért ezzel sem néznék órákig farkasszemet, az biztos.

Ez a Hoto kütyü eszméletlenül menő lett, nagyon kapós termék lesz, mert a funkcionalitásával egyik hasonló eszköz sem tud versenyre kelni, az ára pedig nem is vészes ehhez képest. A Banggoodon egyelőre előrendelési akcióban rendelhető, 10 400 forintba kerül szállítási költséggel együtt. A későbbiekben ez az ár emelkedni fog, de elméletileg a vége sem lesz 12 000 forintnál több.

Frissítés: Aliexpressen még olcsóbban meg lehet rendelni, egy 2$-os store kuponnal már 9300 forintért megvásárolhatjuk.

hirdetés