hirdetés

A nyár legjobb bringalámpái Kínából

Olcsóbbak mint idehaza

hír
A nyár legjobb bringalámpái Kínából 1
írta: Don Kartács
2020-07-29

Javában tombol a kánikula, hiszen bőven benne vagyunk már a nyárban. Ilyenkor a pihenésé és a sporté a főszerep, így sokan előveszik a kerékpárt, de az is lehet, hogy a járvány kitörése óta már csak ezzel járnak. Már pedig minden kétkerekűre illik első és hátsó lámpát tenni, így kiszemezgettük a kínálatból a legütősebb ajánlatokat. A vásárlást elősegítendő, minden lenti termékre szereztünk egy 30%-os kupont a BGO129A személyében.

Xanes XL29 elsőlámpa

A másik tipikus budget márka a Convoy és az Astrolux mellett a Xanes, csak az előbbiek nem nagyon gyártanak bringalámpákat, utóbbi pedig igen széles termékpalettával rendelkezik. Az egyik legérdekesebb cuccuk az XL29, ami nemcsak bringalámpaként, hanem powerbankként is funkcionál. Ebből már kitalálhattátok, hogy ez is beépített akkus és USB porton keresztül tölthető.

Elég bika a fényereje, 1500 lumen, ami durván a duplája a Gaciron V10-800-nak, vagyis egységnyi pénzért igen nagy teljesítményt kaptok. Ha eltávolítjátok a bicikli kormányáról, akkor pedig sima elemlámpaként is funkcionál, mindezt 5500 forintért a lenti kóddal, ami igencsak jutányossá teszi a megvételt. Ha még ennyit sem költenétek, akkor kukkantsátok meg a kisebb tesót, a Xanes SFL12-t, ami ugyan csak 650 lument képes magából kibocsájtani, de az ára is alacsonyabb, 3800 Ft-ot kérnek érte a BGO129A kuponkóddal, és ez már a szállítást is tartalmazza.

Xanes STL03 hátsólámpa

Az előbbi kettő front lámpa volt, azonban hátulra is kell valamilyen villogó, ezt az űrt tölti be a Xanes STL03. A 100 lumenes, vörösen világító ovális LED-ért 2700 Ft-ot kóstál a BGO129A kuponkóddal, ami szerintem a legnagyobb vonzereje. Nem szabad azonban szó nélkül elmenni a hatféle különböző működési mód mellett sem, illetve elforgathatjátok függőlegesből vízszintes állásba is, ha nektek úgy jobban tetszik. Természetesen ez is USB-ről tölthető, és villogó módban 36 órán át képes üzemelni, vagyis olyan nagyon sűrűn nem kell majd levennetek.

Xanes SFL03 első-hátsó szett

Aki gyorsan és pénzügyi értelemben fájdalommentesen szeretné az egész kérdéskört letudni, annak érdemes egy szettet vennie, ami tartalmazza az első és a hátsó lámpákat is. Az SFL03 front lámpa mellé a fent már kielemzett STL03 jár, így ez utóbbira nem is vesztegetném a szót. A fronton elhelyezkedő világítótest azonban érdemel némi plusz figyelmet. 600 Lumenes fényerő, gyorsoldási lehetőség, ha elemlámpaként akarnátok használni, USB-s töltés, ezek szinte ma már sztenderdnek mondható dolgok.

Az viszont nem annyira, hogy egy fényérzékelő szenzor segítségével képes szabályozni a fényerőt, vagyis ha sötétben emeli, világosban csökkenti azt. Ez egyrészt energiát spórol és megnöveli az üzemidőt, másrészt nektek nem kell ezzel külön foglalkoznotok. A működési állapotokat pedig a tetején elhelyezett panelen követhetitek nyomon. Ha valamibe bele kellene kötnöm, akkor az az alacsonyabb védettség lenne, a műanyag borítással ellátott lámpa „csak” IPX4 szabványnak felel meg, de az egész szettért összesen 4900 Ft-ot kérnek a BGO129A kuponkóddal, és ez már a szállítást is tartalmazza. Ha ebből kivonjátok az STL03 2700 Ft-os árát, akkor valójában az SFL03-ért csak 2100 Ft-ot kell leszurkolni, ez pedig még egy kínai cuccért is nagyon kevésnek tűnik.

hirdetés