hirdetés

A kiegészítők jelentősége az elektromos kerékpároknál

hír
A kiegészítők jelentősége az elektromos kerékpároknál 1

Forrás: Whitepress

SonkaMod
írta: SonkaMod
2022-05-23

A nagyobb kényelem és a biztonság érdekében az elektromos kerékpáron nélkülözhetetlenek a különböző kiegészítők. Vannak divatos új e-bike-ok, amik gyönyörűek, és mindennel fel vannak szerelve, amire mindig is vágytunk, de most itt az ideje, hogy valóban egyedivé tegyük. Ebben az útmutatóban bemutatjuk azokat a lényeges tartozékokat, amelyek kivételessé teszik a kerékpárt.

Fókuszban a GPS-alapú követés

Az elektromos kerékpárok nem olcsó eszközök, ezért a későbbiekben senki sem akar azon bosszankodni, hogy ellopták a kerékpárját. A GPS nyomkövető biztonságot ad, ha elveszítjük a biciklit, és van esélyünk hamar visszaszerezni.

Vannak olyan elektromos kerékpárok, amelyekbe építettek nyomkövető rendszert. A technológia gyorsan fejlődik, ennek következtében mindig új lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy milyen GPS-t érdemes beszerezni.

A kerékpárgumik fontossága

A legtöbb elektromos kerékpárhoz általában olyan gumiabroncsokat szerelnek fel, amelyeket defektvédelemre terveztek. Nagyon jó konstrukció a bosszantó defekt megelőzésére, de az igazán strapabíró megoldás a merev gumi lesz. Szánjon kis időt arra, hogy megnézze, van-e olya megoldás, ami tökéletes egyensúlyt biztosít a teljesítmény és a defektvédelem között. Hosszabb távon attól is függ, hogy milyen gyakran használjuk a biciklit és hol (pl.: városban, földúton, illetve hegyi szakaszokon) közlekedünk vele.

Lopásvédelmi tippek

Elképzelhető, hogy elektromos kerékpárja beépített kerékzárral rendelkezik, de ezenkívül így is szüksége van a minőségi zárra, hogy rögzítse egy fix ponthoz. A beépített kerékzárak és az utánkövetés sokszor kevésnek bizonyul, és a lopás közben okozta rongálás még több bosszúságot okozhat. Szerezzen be minőségi zárat, és mindig azt használja.

Sajnos a tolvajok szinte másodpercek alatt, zaj nélkül le tudják szedni a kábelzárakat, ezért válasszon olyan lakatot, amely jól látható, és elég erős ahhoz, hogy elegendő időre és zajjal járjon ahhoz, hogy többen felfigyeljenek rá vagy ami még jobb, hogy a tolvajok megunják és másik kerékpárt keresnek. Nagyon sok választási lehetőség van, és semmiképp se ezen a kiegészítőn spóroljunk. Ha a kerékpár méretéhez képest túl nagy zárat választunk, ami esetleg még bonyolult is, előfordulhat, hogy szükségtelen kockázatot vállalunk.

A boltokban be lehet szerezni U-zárakat, összecsukható zárakat és lánczárakat, így csak azt kell eldönteni, hogy számunkra mi a legjobb, és ha megvettük mindig használjuk.

A védelem, láthatóság és a megfelelő ruházat

Függetlenül attól, hogy merre közlekedünk a kerékpáros bukósisak megvédi a fejünket az ütközésektől baleset esetén, és akár életet is menthet. Mindezek mellett a fényvisszaverő anyagok és a ruházat természetes fényben ezüstnek vagy szürkének tűnnek, de ha ránk világítanak, akkor könnyen láthatóvá válunk, észrevesznek minket az autósok.

A kerékpáros ruházatok mint például a rövidnadrágok és harisnyák (teljes szárig) szorosan illeszkedő, rugalmas anyagból készülnek, vállpántokkal, vagy néha „test” részekkel. Ez a legjobb választás az országúti kerékpárosok számára. A lényeg, hogy olyan ruhát viseljünk az elektromos kerékpározás közben, amelyik hosszabb távon kényelmes.

hirdetés