hirdetés

100 dollár körül már kapható FHD projektor

Moziélmény aprópénzért

hír
100 dollár körül már kapható FHD projektor 1
írta: SonkaMod
2021-01-15

Erősen él még bennem az emlék, amikor 100 dolláros árra lement pár éve egy 720p-s projektor ára, amit aztán szépen el is kapkodtak az emberek. Az egy Gearbest sajátmárkás (Alfawise) cucc volt, és remek ár/érték aránnyal rendelkezett. Nos, azóta eltelt már körülbelül két év, és odáig jutottunk, hogy már egy FHD-s projektor sem kerül sokkal többe. A Vivibright F20Pro most alig több, mint 30 000 forintba kerül, cserébe natív 1080p-t tud, vállalható színe, fényereje és kontrasztja van. Természetesen nem szabad összehasonlítani a tízszer ennyibe kerülő készülékekkel, de ár/érték arányban fantasztikus.

A beépített hangszórók viszont jók, nemcsak végszükség esetén lehet használni, hanem bármikor. A két USB és az egy HDMI porton keresztül sok minden csatlakoztatható rá, de a legjobb megoldás, ha TV boxot vagy PC-t kötünk rá. A trapézkorrekció vertikálisan +/- 20 fokot tud korrigálni, de ezt is kézzel kell állítani.

Méreteit tekintve ez egy hagyományos, nagy készülék, de az alján található szabványos furatoknak köszönhetően könnyen a falra vagy plafonra szerelhetjük. A LED technológiának köszönhetően elvileg 50 000 órát bír a fényforrás, de ezt senki sem fogja kihasználni, valószínűleg előbb cseréljük le jobbra, vagy előbb fog benne valami más tönkre menni, minthogy a LED megadja magát.

A 4200 lumenes fényerő vagy igaz, vagy nem. Egy biztos, az F30-ra is ez van írva, és az még félhomályban is tök jól használható. Teljesen besötétített szobánál pedig igazi mozi feelinget ad. Elképesztő, hogy már ilyen alacsony áron hozzá lehet jutni FHD-s géphez. Ha a hazai kínálatot nézzük, akkor 100 000 alatt semmi nincsen, kivéve a Kínából behozottakat, de általában azokból is a gyengébbeket lehet kapni, jócskán megemelt áron. Tehát az, hogy a Vivibright F20Pro-t már meg lehet vásárolni 33 000 forintért, több, mint jó üzlet. Tudni kell, hogy vannak hibái, nem csúcsminőséget kapunk ennyiért, de enyhén szólva is naiv az, aki ezt feltételezi. Viszont tök jól használható, lehet vele filmezni, meccset nézni, és jó mozihangulatot teremt a lakásban. A fentebb említett árhoz a Banggoodon még fel kell használni a BGECZ20 kuponkódot, így jön ki a matek. A szállítás teljesen ingyenes rá, valamint Csehországból küldik, természetesen áfa- és vámmentesen.

hirdetés