hirdetés

Vivibright F30 projektor teszt

Ennyiért nincs jobb

teszt
Vivibright F30 projektor teszt 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2019-08-19

A második olyan FHD projektor a szerkesztőségünkben, ami nem a drága, hanem a kifejezetten olcsó kategóriában méretteti meg magát. Eddig az M18-at próbáltuk, ami sikeres szárnypróbálgatásnak bizonyult, de a Vivibright F30 egy picivel azért jobb konstrukció, és az ára is barátibb. Míg itthon 140 ezer forint körül kapunk egy FHD vetítőt, addig ez a modell mindössze 50 000 forintba kerül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az első bekapcsolás izgalma után sokszor enyhe csalódottságot érzek az olcsó projektoroknál, de ez a Vivibright meglepett. Először is, egészen elviselhető a hangja, csak a ventilátor felpörgésnél zavart egy kicsit. Másodszor pedig abszolút élvezhető a képe.

A ketyerén nincs semmiféle Android, nem kell ilyen dolgokkal vacakolni szerencsére.

Pendriveról és külső winchesterről mindent hiba nélkül lejátszott, kivéve a 4K tartalmat. A felbontása FHD, ami azt jelenti, hogy körülbelül 3 méteres távolságból nézve az 1,5-2 méter átlójú képen egyáltalán nem látunk pixeleket. Sőt, elég szép kontrasztos a végeredmény, ezen a téren tényleg nincs hiba a gépben.

A színek terén lehetne még fejlődni, ha csak böngészésre használnánk a masinát, akkor lehet kitépnénk a hajunkat. a weboldalak görgetése során olyan gyenge árnyalatokat láttam, aminél jobbat vártam. Viszont filmnézés vagy játék közben, kis finomhangolással teljesen vállalható eredményt kaptunk. Az aktuális WTCR futam időmérőjét néztem meg, ami nem csak a tartalom, de a vetítés minősége miatt is a székhez szögezett. Ez után jött csak a java, mikor belekezdtem egy Need For Speed tesztbe, ami viszonylag sötét képi világú játék, mégis nagyon élvezetes volt a Vivibright F30-cal.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A szobát besötétítettem, és vászonra vetítettem, így teljes volt a házimozi élmény. Ha nem a legmagasabb mértékű a fény kizárása, akkor is megállja a helyét a készülék, bár ez esetben már elég gyenge a képe. Főleg a sarkokban látszik, hogy nagy világosságban nem kerül oda elégséges mennyiségű fény.

Kitámasztó talppal is rendelkezik az alján, ami pár fokkal megemeli a készüléket. Ezt a kis szöget még ki is tudjuk korrigálni a trapézkorrekcióval, de komolyabb vetítési szöggel már nem érdemes próbálkozni.

Inkább szereljük plafonra erősített konzolra, mert akkor megfordíthatjuk szoftveresen a képet, és tudunk szinte szöghiba nélkül vetíteni.

A szoftveres beállítások tárháza nem valami széles, de a legegyszerűbb dolgok azért finomhangolhatók. Képarány, színséma, kontraszt, de még a nyelv is, amit lehet magyarra is állítani. Mondanom sem kell, hogy az utóbbinak semmi értelme, annyira tud maximum magyarul, mint Fekete Pákó.

Ami megdöbbentő volt számomra, hogy ezeknek a gépeknek általában szörnyű a beépített hangszórójuk, de ennél nem így van. Két kis hangkeltőt tartalmaz, amiből nálunk az egyiknek a membránja be volt horpadva, mégis magához képest baromi jól szólt. Ha van hangrendszerünk, akkor azzal nyilván nem veszi fel a versenyt, de egy olcsó Bluetooth hangszóró hangminőségét simán hozza. Ezt pedig az ára miatt egyáltalán nem vártam el tőle.

Összegzés

Egy olyan FHD projektor a Vivibright F30, amit szívesen ajánlok bárkinek, aki most akar olcsón ilyen felbontású vetítőt venni. Az élmény egész egyszerűen magával ragadott, és elfeledtette, hogy a sarkokban nem tökéletes a fényerő. Pozitívum, hogy nem gányolták szét valami gyenge Androiddal, hanem meghagyták sima ’buta’ gépnek. Kiemelkedő hanggal és képpel rendelkezik az árához képest, és túl hangosnak sem mondanám. A SE528INP1Y kóddal mindössze 50 000 forintba kerül, és szerintem mind az 50 darab Mátyás királyt megéri. Ajánljuk hozzá az áfa- és vámmentes EU Pririoty Line szállítási módot, mely ráadásul még ingyenes is.

Pro

 • FHD felbontás
 • Elégséges fényerő homályos szobában is
 • Szabványos rögzítő furatok
 • Egyszerű menü

Kontra

 • Gagyi, kopogós műanyag ház
 • Nem támogatja a 4K tartalmakat
 • Nem kapunk hozzá HDMI kábelt

hirdetés