hirdetés

Xiaomi Freetie cipő igencsak vállalható áron

hír
Xiaomi Freetie cipő igencsak vállalható áron 1
írta: Don Kartács
2021-11-26

Az olcsó, de jó minőségű cipőket kedvelőkre rájárt ebben az évben a rúd. Nagyon durván felmentek 2020-hoz képest az árak, de azért még így is ki lehet fogni egy-két jutányos vételt. Például a Xiaomi Freetie vízálló, antibakteriális mesh cipőjét 6800 Ft-ért el lehet hozni cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, ami azért már megüti az ingerküszöbömet.

Xiaomi Freetie – Egy név, sok cipő

A Xiaomi érdekkörébe tartozó Freetie érdekes módon nem nevezi el külön a cipőit, így mindig a képről kell azonosítanotok, hogy az aktuális modell melyik. Kezdjük a legfontosabbal, elég sok méret van belőle, 40-46-os között válogathattok. Sajnos színből már kevesebb, rabolják le a népek a készletetek. A cipő nem lenne különösebben érdekes, a szokásos mesh – kötött, légáteresztő anyag – felsőrész és ütéscsillapító EVA habtalp, közepes droppal. Nagyjából mindegyik ilyen, de ennek a cipőnek van néhány specialitása.

Az egyik, hogy egy antibakteriális talpbetét van benne.

Szerintem mindenkinek megvan az a szag, amikor 12 óra után leveszitek a cipőt egy melegebb nap után, ezt szoktuk ‘rohadt büdös lábszagnak’ nevezni, ezen segít a betét. A másik érdekesség, hogy a felülete vízlepergető, amit nehezen hittem el addig, amíg nem teszteltem annak idején a ONEMIX All Blacket – a tesztjét itt olvashatjátok -, ami ugyanilyen anyagból készült, és tényleg vízálló, mert kipróbáltam a teszt során.

A mesh anyagról annyit kell tudni, hogy egy viszonylag laza, szőtt felső részről van szó, olyanról, amiben ha mozgatjátok a lábujjatokat, akkor az látszik a felületen. Így a Freetie csukája jó eséllyel ősszel és télen, a nedves, nyirkos hidegben, kültéren gyakorlatilag használhatatlan lesz, mert át fog rajta fújni a szél, így szinte semmilyen védelmet nem nyújt az elemek ellen. Ellenben nyáron király, hiszen remekül szellőzik, csak most sajna nem az az évszak van. Szóval tudjátok, hogy mit vesztek, ezt a cipőt a legmelegebb évszakra kalibrálták, hiába pergeti le a vizet, de pont ezért került most ennyibe.

A mesh anyagoknak van még egy jó tulajdonságuk, az hogy elasztikusak. Vagyis nincs cipőfűző, nem tud kioldani, nem kell meghúzni, nem lesz retkes, nem bomlik ki a vége, és a ruganyos anyag miatt felvenni is könnyebb. Imádom az ilyen típusú lábbeliket, mert sokkal jobban lekövetik a láb formáját, emiatt nagyon kényelmesek.

Ha rákívántatok a modellre, akkor 6800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elhozhatjátok cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, ami azért már megüti az ingerküszöbömet.

hirdetés