hirdetés

Vezeték nélküli vasalót annyiért, mint egy vezetékest

hír
Vezeték nélküli vasalót annyiért, mint egy vezetékest 1
írta: Don Kartács
2021-11-24

A Lofans egy Xiaomi almárka, de nagyon kevés kötődése van az anyacéghez. Valószínűleg csak egy kis tőkeinjekciót kapnak a techóriástól, mert egyébként nem sokban látszik a rokonság. Korábban teszteltük is egy terméküket, a Lofans YD-012V modellt, és alapvetően egy dolog nem tetszett benne: az ára. A hazai kínálat is igen bőséges, és elképesztően olcsón lehet már vasalót vásárolni. A vezeték nélküli modellek viszont itthon drágák, ráadásul a YPZ-7878 árát 21 000 Ft-ról a BGHUA2 kóddal 8500 Ft-ra lehet lefaragni.

Első ránézésre is látszik már, hogy a Lofans YPZ-7878 nem a legeslegolcsóbb vasaló, ugyanis ez egy dokkolós modell. Ennek az a lényege, hogy mindig melegen tartja a vasalót, míg a kábel a dokkolóhoz csatlakozik, így nem tudjátok lerántani magát az eszközt, ezért is szokták ezeket vezeték nélküli vasalónak hívni. Amint leemeljük az eszközt a dokkolóról, az aktív fűtés megszűnik, de addigra a kerámialap már eléri az üzemi hőfokot (kb. egy perc alatt), amit sokáig meg is tart. Ha pedig kihűlt, akkor vissza kell helyezni, de ezt amúgy is meg kell tennetek, mert a ruhát a folyamat közben forgatni kell.

A használatban nem igazán érződik, hogy ez csak amolyan „kamu vezeték nélküliség”. A lényeg, hogy valóban nincsen kábel, ami akadályozná magát a vasalást. Egyébként egy 1300 watt teljesítményű eszközről van szó, ami természetesen tudja a szokásos három hőfokot, gőzölés, tehát van víztartálya, és ráadás gőzfröccsöt is tud lőni, ha megnyomjuk az erre szolgáló gombot. Adnak hozzá egy átlátszó műanyag burát is, amit fel lehet rá csattintani, ilyenkor egy kompakt csomagot kaptok, aminek még füle is van, vagyis tulajdonképpen tárolóként működik a megoldás.

Összefoglalva az előbbieket, a Lofans YPZ-7878 egy teljesen hagyományos vasaló, csak éppen a dobozával és a vezeték nélküli funkciójával lepipálja a hagyományos társait. A Banggoodon az alapára elég borsos, durván 21 000 forintot kérnek érte, ennyit tuti nem adnék érte, de a BGHUA2 kuponkóddal csak 8 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a vasaló, ami azért sokkal jobban hangzik. Ennyiért nem rossz vétel, főleg, hogy EU raktárból küldik, ingyenes szállítással, teljesen áfamentesen.

hirdetés