hirdetés

Onemix cipők elfogadható áron – Régen minden jobb volt

hír
Onemix cipők elfogadható áron – Régen minden jobb volt 1
írta: Don Kartács
2021-11-12

Sajnos idén nem voltak olyan bomba akciók, mint tavaly, de még így is ki lehet fogni egész jó vételeket cipő fronton, a magyar árakhoz viszonyítva. A Li-Ningek ára sajnos elszállt – leszámítva a Rouge Rabbit IV-et -, de szerencsére előléptek a ONEMIX csukák, ráadásul egyből 3 modell is, amelyek ára 6-10 000 Ft között szór. Van közöttük Nike Air Max-hez hasonló és 2 egyszerűbb variáns is, de azért a színek és a méretek nem mindegyike érhető el. Ne felejtsétek, elsők a store kuponok, utána mehettek fizetni.

ONEMIX High Top sportcipő – Mintha 3D nyomtatták volna

A ONEMIX cipőkről már többször írtunk, érdemes elolvasni a tesztjeinket, és képbe kerülni azzal, hogy mi fán teremnek a márka modelljei. Egy ideje már szemezek ezzel a cipővel – valójában már tavaly is nézegettem – , ugyanis szerintem elég extrán néz ki, de akkor sem volt sokkal olcsóbb, vagyis ebben az esetben az áremelkedés annyira nem nyomta meg a végszámlát. Na persze nem a fekete modell, sokkal inkább a piros-fekete, Ferrarikat idéző darab, „sportos, de mégis elegáns”.

A cipő egyébként két rétegből tevődik össze, a belső feketét egy külső héj borítja, ami úgy néz ki, mintha egy 3D nyomtatóval készítették volna el. Kifejezetten egyedi, ezt a technikát máshol még nem is láttam. Az anyaga KPU, ami egy speciális műanyag és munkavédelmi cipőkhöz használják, illetve a Nike Air Max csukák egy része is ilyen anyagból készül. Ahogyan a legtöbb ONEMIX-en, itt is jelen vannak az ikonikus felhúzást segítő fülek, szépen kiegészítve a dizájnt.

A pláne azonban nem ez, hanem a talp.

Ellentétben a megszokott EVA betéttel, itt levegővel töltötték fel a két réteg közötti területet, kis cellákat létrehozva, ami szintén Nike Air Max ihletettségű. Ez a technológia egyébként az ütéscsillapítást szolgálja és jellemzően futócipőkben alkalmazzák, de az utcai lépőkben is egyre elterjedtebb. Mint látható, azért itt már került némi technológiai know how is a cipőbe, így az ára is magasabb, 30,06 USD-t, vagyis 9600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ami pont az én 10 000-es lélektani határom alatt húzódik.

ONEMIX Sneaker 2021 – Sokféle szín, kevesebb méret

A Sneaker 2021 9 különböző színben kapható, kedvetekre válogathattok a modellek közül. Ennek a cipőnek a talpa EVA hab betét, de lehet látni, hogy a dropja elég hangsúlyos, vagyis a sarok és az orr között viszonylag nagy a lejtés. Ez is mesh típusú cipő, mint mostanában olyan sok másik, vagyis egy légáteresztő szőtt anyag, ami inkább a szellőzést támogatja, mint hogy sok meleget adna. Az oldalán erősítések találhatók, ami egyben dizájnelem és jól is néz ki. A felvételt könnyítő fülek pedig ikonikus elemei szinte minden ONEMIX cipőnek.

A Salomontól eltanulták a zárt végű, műanyag tartóban végződő cipőfűzőt,

amit QuickLacenek hív a konkurecia. Ennek nagy előnye, hogy nem tud kioldódni – így elbotlani sem fogtok benne – és gyakorlatilag soha nem szakad el. Egy mozdulattal meghúzható, nem véletlenül használják ezt a teljes Speedcross szérián.

ONEMIX uniszex cipő, 2020-as modell – Egyszerű, de nagyszerű

Ez a cipő 6400 Ft, viszont eléggé kevés méret van belőle, így érdemes sietni, az átlagnál kisebb és nagyobb lábúak előnyben. Ez egy utcai lépő, mesh anyagból van a felső része, vagyis nem éppen télvíz idejére való, de hát pont azért olcsó, mert ilyenkor ezekre kisebb a kereslet, mint máskor. A talpa ezeknek a cipőknek jellemzően EVA habból áll, tehát nagyon kényelmesek, és valószínűleg ez sem más ebben a tekintetben. Erről a linkről lehet behúzni.

hirdetés