hirdetés

Már rendelhető a Xiaomi vadiúj, kegyetlen gyors WiFi 6 routere

hír
Már rendelhető a Xiaomi vadiúj, kegyetlen gyors WiFi 6 routere 1
írta: SonkaMod
2021-01-15

Előző év decemberében röppent fel a hír, hogy jön a Xiaomi legújabb hálózati eszköze, egy új, WiFi 6-os router személyében. Az előző generáció is szép karriert futott be, még itthon is sokan vettek belőle. Ez többek között az extrém teljesítményének, alacsony árának és a remek dizájnjának is köszönhető volt. A Xiaomi az új, AX6000-rel pedig csak éppen annyit változtatott, ami a siker fenntartásához szükséges.

A Xiaomi AIoT eszközök szinkronizációja során a router mindegyik résztvevővel megosztja a jelszavakat, így nem kell külön-külön beállítgatni őket. A gyártó elképzelése az volt, hogy kifejezetten Xiaomi telefonokkal legyen nagyon erős a kütyü, amit demonstráltak is egy Xiaomi Mi 11-gyel, erről érdemes megnézni a videót, mert nagyon érdekes. Egy hatalmas focistadion közepébe tették a routert, és a lelátó egyik szélére egy iPhone 12 Pro Max került, míg a másikra a Mi 11. Mondanunk sem kell, hogy a Xiaomi nyert, de ez nem is meglepő, mert fejlettebb chippel rendelkezik, mint az iPhone.

A kütyü elméletileg Kínában 30 000 forint körül megvásárolható. Ez az ár elképesztően alacsony, de nem is volt kérdés, hogy hozzánk biztosan nem ér el ennyiért, hanem csak drágábban. A sejtésünk beigazolódott, hisz Banggoodon például 50 000 forint feletti összeget kérnek érte, de ez szerencsére a BGN0124E kuponkóddal levihető 45 500-forintra (szállítással együtt), amiért még úgysem rossz vétel, hogy tudjuk, a kínai piacon jóval olcsóbb. A konkurenseknek viszont vagy nincsen ilyen tudású eszközük, vagy csak sokkal drágábban.

hirdetés