hirdetés

Európába jön a Xiaomi Mi Watch Color, ráadásul még olcsó is lesz

hír
Európába jön a Xiaomi Mi Watch Color, ráadásul még olcsó is lesz 1
írta: Don Kartács
2020-10-06

Korábban írtunk már egy bemutatót a Xiaomi Mi Watch Color nevű óráról, azonban a rendszer csak kínai nyelven kommunikált, ahogyan az app is, így hamvába halt a dolog. Szerencsére itt az európai verzió, amiben a leírások szerint az NFC is működni fog, és meglepően olcsón, állítólag 40 000 Ft alatt érkezik hazánkba.

És ha már áttértünk a sportokra, állítólag 117 különböző aktivitást ismer fel, gondolom, itt valamilyen általános módszerrel dolgoznak, mert szinte tuti, hogy nem programoztak le 117 különféle mozgásformát. Természetesen a Mi Watch Revolve is rendelkezik GPS-szel, így a telefont otthon hagyhatjátok sport közben. Állítólag a véroxigénszint mérés is a repertoár része, de majd meglátjuk, a gyakorlatban mit kapunk a pénzünkért. Bennem két kérdés merült fel a termékkel kapcsolatban:

  • NFC: valóban működni fog Európában is? Ha igen, akkor ez lesz az egyetlen olyan Xiaomi óra, amiben a funkció elérhető.
  • Applikáció: vajon milyen appal fog kommunikálni? Az általunk próbált variáns a Mi Wear App-ot használta, ezt fogják angolosítani?

Amikor a kínai verziót teszteltük, még nagyjából 60 000 Ft-ot kértek érte, viszont Európába állítólag 100 EUR-ért lesz elérhető az óra, ami bő 50%-kal alacsonyabb ár. A régi verzió jelenleg is kapható Aliexpress-szen, durván 97 USD-ért, ami szűk 30 000 Ft-ot jelent, ráadásul EU raktárból érkezik. Ez alapján az új verzió 40 000 Ft-os ára sem tűnik elrugaszkodottnak.

hirdetés