hirdetés

Csúcs Xiaomi gamer monitor rekord olcsón

hír
Csúcs Xiaomi gamer monitor rekord olcsón 1
írta: molcsa
2021-11-11

Körülbelül egy éve írtam a Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 tesztjét, és ezeket a sorokat is ezt bámulva gépelem nektek. Azóta is hibátlanul teszi a dolgát, imádom és egy percig nem bántam meg, hogy megvettem. Még úgy sem, hogy én majdnem 10 ezerrel drágábban vettem tavaly, annyiért is nagyon bőven megérte, de jelenlegi 125 000 Ft-os árán már-már kihagyhatatlan vétel, ha valaki ilyen kategóriájú megjelenítőt keres.

A Mi Curved Gaming Monitor 34, ahogy neve is mutatja, egy 34 colos, játékra optimalizált monitor. 3440×1440 pixel felbontású és 21:9-es képearányú, tehát ultrawide, 144 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, és AMD Freesync Premium támogatással is felvértezték. Természetesen ívelt a felülete, hogy kényelmesen átlássuk, a dizájnja letisztult, és az anyaghasználat is jó. A kábelek elrejtésére is gondoltak a fel-le és oldalra is mozgatható és dönthető állványában. Csatlakozók terén 2 db Display Port, 2 db HDMI és egy audio jack áll rendelkezésre, és akár két forrás képét is meg tudja jeleníteni egymás mellett, vagy kép-a-képben módon.

Samsung által gyártott VA panelt használ a monitor, aminek megvannak az előnyei és hátrányai is (részletekért lásd a tesztet), én 1 év használat után is fenntartom, hogy gyönyörű és élénk színei vannak, teljesen elégedett vagyok vele. Főleg munkához használom, és a nagy méret itt nagyon jól jön, simán ki tudok tenni 3-4 ablakot is egymás mellé, ami nagyon sokat dob a hatékonyságomon. Persze játéknál is nagyon menő, hogy a széleket már alig látom be, ezért úgy érzem, hogy körbeölel a látványvilág, a 144 Hz-es képfrissítést pedig kötelezővé tenném mindenkinek, annyival folyamatosabb így az élmény (persze csak akkor, ha a videokártyánk elő tud állítani ennyi képkockát másodpercenként). Egyetlen hátrányt tudok felhozni a jelenlegi ajánlatnál: a tápkábele kínai csatlakozós. De mivel ez nem fix, hanem be kell dugni a monitor hátuljába, simán ki lehet cserélni egy EU-sra, a szokásos 3 pines csatlakozót használja. Vagy a másik megoldás, ha egy minőségi átalakítót vesztek hozzá.

Egyszóval én bátran ajánlom mindenkinek a Xiaomi monitorát, aki ilyesmi modellt keres, főleg, hogy most tényleg nagyon jó áron, 125 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elvihető a BGZDL759 kuponkóddal. Összehasonlításképpen az itthon kapható modellek közül a következőért már 160 ezer forintot kell kicsengetni. Én tavaly amúgy 135 ezerért vettem, és már az is egy nagyon jó ár volt érte. Lengyel raktárból küldik, így néhány nap alatt megérkezik, a szállítás ingyenes, és áfát sem kell rá fizetni. Aki mégis más alternatívát keresne, annak ajánlom még a Blitzwolf hasonló monitorát is, ez is nagyon olcsó most, a BGPH882 kóddal 112 500 Ft-ért vihető szintén lengyel raktárból.

hirdetés