hirdetés

Amikor a BlitzWolfnak minden összejön: BW-ANC5

hír
Amikor a BlitzWolfnak minden összejön: BW-ANC5 1
írta: Don Kartács
2021-12-08

Vannak az életben olyan pillanatok, amikor egy gyártó nagyon betalált egy termékkel. Jó minőség, kellemes hang, nem is vészes árazás, ez lett a BW-ANC5 zajszűrős fejhallgató, ami az eddig legjobban sikerült darabjuk, de a teszt idején azért húztam a számat, hogy miért kerül 27 600 Ft-ba. Ez azóta megváltozott, már csak 21 400 Ft-ot kérnek a cuccért a RendKinait41 kóddal, ingyenes szállítás mellett. El is indult az egérkurzorom a „buy now” gomb felé, ilyen olcsó ugyanis még soha nem volt a termék.

Nem csoda, hogy nyomott a cucc ára a BlitzWolf fesztivál keretein belül, hiszen ha valamiből normális áron rengeteget el lehet adni, az pont egy ilyen remek fejhallgató. A BlitzWolf BW-ANC5 zajszűrős megoldása nem is olyan régen járt nálam, és nagyon tetszett. A fejhallgató első lényeges tulajdonsága, hogy bár a kinézete nem valami megkapó, a minősége viszont nagyon is az. Az összeszerelés példás, a felhasznált anyagoknál pedig nem tudnék jobbat javasolni ebben az ársvában.

Alumínium vázas, a fülkagylókra simuló szilikongumi pedig rendkívül kényelmes, simán vetekszik a feljebb árazott Edifier modellekkel, csak azokért nem ennyit kell kicsengetni. A csatlakozás alapvetően Bluetooth 5.0-n keresztül valósul meg, de nem kell feltétlenül vezeték nélkül használni, mert jack csatlakozója is van. Erre viszont nincs sok szükség, mert egy töltéssel 50 órányi zenét is meghallgathattok vele, a hatótávja pedig akkora, hogy három téglafalat is simán átvisz. Újratölteni gyorsan, Type-C porton keresztül lehet. Beépített zajszűréssel rendelkezik, ami aktív, tehát kioltja a környezet hangjait, hogy jobban élvezhessétek a zenehallgatást.

Rendelkezik ambient – máshol transparency-nek hívott – funkcióval is, ilyenkor bekeveri a zene alá a külvilág zajait. Ez arra jó, hogy meghalljuk, ha beszélnek hozzánk, illetve a pöfékelő Ikarust is észreveszitek, így el tudtok előle ugrani. A BW-ANC5-ben kifejezetten jól sikerült a hatmikrofonos zajszűrés, a zene minőségét alig rontja, viszont a zajokat mégis szépen kioltja.

A készülék hangja kellemes, élvezetesen lehet rajta zenét hallgatni és telefonálni is. Ha megnézzük, hogy egy valamirevaló ANC-s fejhallgató mennyibe kerül, akkor a BW-ANC5 nem is tűnik drágának. A teszt idején 27 600 Ft-ot kértek érte kuponnal, de az átlag ára 30 000 forint körül mozog, amennyit már azért nem adnék ki érte, annak ellenére, hogy a minőség magáért beszél. Érdemes elolvasni róla a tesztet, ahol hosszabban is írtam róla. Közvetlen ellenfele az Aliexpress sztárja, az Anker Q30, viszont azt fényévenként egyszer lehet elhozni 30 000 Ft alatt, 22 000 Ft körül pedig még soha nem láttam.

Szerencsére a BW-ANC5 befér ebbe az ársvába is, csak 21 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a RendKinait41 kóddal, ingyenes szállítás mellett. Ennyiért ez a fejhallgató kifejezetten jó vétel, hiszen az eredeti áráért cserébe sem volt rossznak mondható.

hirdetés