hirdetés

A karácsonyi tojáslikőrt is kiszűri a Nextool alkoholszonda

hír
A karácsonyi tojáslikőrt is kiszűri a Nextool alkoholszonda 1
írta: SonkaMod
2021-11-19

A karácsonyra készülve már kezdhetünk betárazni az alkoholos italokból, hiszen amikor összegyűlik a család, akkor azért fogy egy kis szíverősítő. Az ünnepek alkalmából van, hogy túlzásba esünk, ezért fokozottan érdemes figyelni a fogyasztásra, a volán mögé ülésre pedig még inkább. Az ittas vezetés megelőzhető egy kis ésszel és belátással, de ebben az alkoholszonda is segíthet. A kínai Nextool szondát pedig most akciósan rendelhetjük.

Nehéz megállni, hogy a karácsonyi összejöveteleken ne koccintsunk legalább egy deci borral, vagy egy nyalásnyi tojáslikőrrel, és sokan ezek után még vezetnek is. Ha keveset iszunk, akkor valóban gyorsan átrohan a testünkön az a minimális alkoholmennyiség, és pár óra múlva már lehet is autóba szállni. De vajon mégis mennyi idő után ment ki belőlünk minden? Erre ad választ a Nextool akoholszondája.

Ha tartunk a kocsiban egy ilyen kütyüt, akkor indulás előtt csekkolhatjuk, hogy van-e a vérünkben egy kis alkohol. Mivel az itthoni szabályozás szerint zéró tolerancia van érvényben, így bármennyit is mutat a kütyü, ami a nullától eltér, az már pozitív ’tesztnek’ számít, és akkor még ne vezessünk. A Nextool szonda akkumulátorral rendelkezik, egy töltéssel nagyjából 8000 mérés végezhető el. De nemcsak szondának használhatjuk, mert van rajta egy USB kimenet, amin keresztül powerbankként is tud funkcionálni. Ha pedig lemerült, akkor Type-C porton tölthetjük újra.

Mérni úgy lehet vele, hogy lepattintjuk a mágneses kupakot, belefújunk az érzékelőjébe, és a kijelzőn egy kis idő múlva megjelenik a mért érték. Mivel a Nextool az eszközeit sokszor úgy csinálja meg, hogy több dologra is használhatók legyenek, így ez a kütyü sem csak a szondázásra használható. Van benne biztonságiöv vágó és üvegtörő is. Ezek vészhelyzet esetén jól jöhetnek, de azért ezek inkább csak hasznos extrák, nem pedig fontos kiegészítők.

A Nextool alkoholszondát mi is teszteltük, és elégedettek is voltunk vele. Nagyjából 10 000 forint körül lehet vásárolni alapáron, de most egy kuponnal már olcsóbban is hozzájuthatunk. Ha bepötyögjük a BG638133 kódot, akkor szállítással együtt csak 8500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell érte fizetni.

hirdetés