hirdetés

NexTool 4 az 1-ben alkoholszonda teszt

Autósok túlélő felszerelése

teszt
NexTool 4 az 1-ben alkoholszonda teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-17

A NexTool cuccok általában kifejezetten jók szoktak lenni, az elemlámpájukat imádtuk és a szerelőlámpájuk is kiváló volt. A hiánypótló eszközeiket most egy újabbal egészítették ki, egy alkoholszondával, amivel vészhelyzetben a biztonsági övet is el lehet vágni vagy az üveget betörni. Amikor pedig nem a destruktív oldalát kell kidomborítania, akkor tartalék powerbankként funkcionál a mindenes eszköz. A NexTool 4 az 1-ben cuccáért a BGHU08865 kuponnal 10 000 Ft-ot kérnek, és ebben már benne van a Banggood Express áfa- és vámmentes szállítása is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dobozban túl sok minden nincsen, maga a szerkezet és a leírás – ami egyébként angol is -, és semmi más. Az alumíniumból készült test nem érződik gagyinak, jól összerakták a cuccot, csak a kupakja műanyag, összességében az anyaghasználatra nem lehet panasz. Engem egyébként egy e-cigi modra emlékeztetett, főleg az oldalán elhelyezett LCD panel miatt. A tetején van egy szenzor, ebbe kell belefújnotok, ha az alkohol szinteteket akarjátok ellenőrizni. A procedúra nagyon egyszerű, az egyetlen gomb megnyomásával elindíthatjátok a mérést, a felkészülésre 10 másodpercetek van, utána pedig ugyanennyi időn keresztül kell belefújnotok a nyílásba, ahol a mérés majd megtörténik.

Ez nekem nem mindig sikerült egy vágtában, inkább kétszeri fújással, ami nem tudom, hogy torzítja-e a mérés pontosságát, de szerintem kevés vízilabdás vagy úszó fogja vásárolni a NexTool eszközét, pedig ők tuti tudnák ezt a tevékenységet ennyi ideig végezni. Szerencsére a méréshez 3-5 másodperc is elég. Sajnos a feliratok kínaiak, de ez a használatot nem befolyásolja, ugyanis az eredményt mg/100 ml-ben írja ki, szóval a kínai feliratok pont nem számítanak semmit. Alatta a <20 értéket senki ne vegye komolyan, itthon nincs tolerancia ebben a kérdésben, tehát gépjárművezetés közben ennek az értéknek nullának kell lennie. Fontos, hogy a berendezés légalkohol szintet mér, nem pedig véralkoholt, vagyis, ha a rendőrség bevisz a laborba, ott vérvétel útján fogják az értéket megállapítani. A kettő közötti különbségről itt olvashattok.

Kíváncsi voltam, hogyha a sörivás után egyből, illetve egy kis idő elteltével fújok bele a szenzorba, akkor változik-e az eredmény,

illetve megkértem barátnőmet is, hogy ő is tegyen így. Ebből látszik majd, hogy egy kisebb testsúlyú ember esetében hogyan módosul majd a légalkohol szint, hiszen nagyon nem mindegy, hogy egy pofa sört egy 50 vagy egy 150 kilós ember ver be, vagy esetleg egy ló issza meg. A mérési tartomány 0 és 199 mg/100 ml közé eshet, ha ennél magasabb, akkor a maximumot írja ki a cucc. 80 fölött pedig pirosan villog és veszettül sípol, de itthon a null tolerancia miatt ez lényegtelen. A mért értékeket a lenti táblázatban láthatjátok.

A probléma persze az, hogy járművezetéshez ez lehet mérvadó érték, hiszen ott a határérték nulla.

Ha ennél több, ne üljetek autóba. A bringázásnál a törvény úgy fogalmaz, hogy kerékpározásra alkalmas állapotban kell lenni – tehát ne így toljátok -, és mivel az emberek alkoholtűrő képessége sok mindentől függ – pl. testsúly, alkohol lebontásának képessége stb. -, ezért a fent látható értékekből túl mély következtetéseket nem lehet levonni. Maximum annyit, hogy vagy nulla vagy nem, de a konkrét adat gyakorlatilag irreleváns.

Ami a kiegészítő funkciókat illeti, nyilván nem álltam neki a saját autóm biztonsági övét szétvágni vagy betörni a szélvédőt, de azért kipróbáltam egyéb anyagokon, hogy mennyire működnek. Az ablaktörő tüske elég brutális, a külső burok betolásával ugrik ki, de magatokat nem nagyon tudjátok megszúrni, hiszen azért a működtetéséhez jelentős erő kell. Konkrétan, ütni kell vele, de ez vészhelyzetben menni fog, ellenben ha csak az asztalon játszotok vele, akkor eléggé nehéz kitolni belőle a szúrószerszámot. A biztiöv vágó kés is elég éles, papírt, kötelet, egyéb anyagokat is át lehet vele vágni, a lényeg az, hogy feszítsétek meg azt, amit elvágtok vele.

A powerbank funkciót egy 4800 mAh kapacitású, 21700-as telep biztosítja, vagyis nagyjából a “basic” telepek szintjét hozza. Tölteni 5V 2A-rel képes, ami ma már nem nagy szám, de azért nem is rossz. Ez alapvetően egy vészmegoldás, és mivel feltölteni Type-C porton lehet, így ez akár egy szivargyújtós adapteren keresztül is menni fog, én is így használtam. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez elég egy telefon feltöltéséhez, arra a válasz az, hogy jó eséllyel nem. Ugyanis ez a 3,7 V-os lítium akkumulátorra vonatkozik, ebből kell 5 V-ot csinálnotok és még akkor a veszteséggel nem is számoltok. Szóval ez tényleg csak egy vészmegoldás, kezeljétek is így.

Összegzés

A NexTool 4 az 1-ben eszköze nagyon hasznos, és csökkenti a parafaktort, amit az ember az autózáshoz és a balesetekhez köt. Az ára sem vészes, főleg ha autós léptékben gondolkodtok, ahol minden rohadt drága. Egyértelmű hátránya, hogy kínai nyelven írja ki a feliratokat, kivéve azt, amit tényleg használni is fogtok, mert ott pont nem számít. Szóval a használatot ez nem befolyásolja, ablakot törni, biztonsági övet vágni és légalkohol szintet mérni pedig így is lehet. De az fontos, hogy ez azért nem egy hitelesített eszköz, viszont ha nullát mutat – ez Mo.-n az autóvezetéshez meghatározott küszöb -, akkor abban lehet azért bízni.

Bringa esetében már nem lenne ennyire egyértelmű a helyzet – ahol nincs konkrét határérték -, szóval azért nem kell erre a kütyüre csodaszerként tekinteni. Viszont amit tud, azt jól tudja, és a BGHU08865 kuponkóddal az érte kért 10 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). nem tűnik vészesnek,és ebben már benne van a Banggood Express áfa- és vámmentes szállítása is.

Pro

 • Eléggé multifunkcionális cucc
 • Szépen leköveti az alkoholmennyiség változását
 • Tartalék powerbankként is használható
 • Megnyugtató a jelenléte, még akkor is, ha minden rendben van

Kontra

 • A feliratok kínaiak
 • Nem a magyar szabályok szerint jelzi ki a dolgokat

hirdetés