hirdetés

A Banggood a GKB-ra licititált Roborock S7 ügyben

hír
A Banggood a GKB-ra licititált Roborock S7 ügyben 1
írta: Don Kartács
2021-11-25

Nemrég írtunk egy hírt arról, hogy milyen olcsó a Geekbuyingon a Robroock S7, ami a cég szuper porszívója, olyan feature-ökkel, mint az automatikus feltörlő platni felemelése szőnyegek esetében. Akkor 178 000 Ft-ot kértek érte, de a magas árban az a jó, hogy lehet belőle engedni. A Banggood Black Friday alkalmából ezt meg is tette, a BGBFEEU01 kuponnal 169 000 Ft-ra lehet lenyomni az árat, ráadásul a termék EU raktárból érkezik a szokásos ingyenes szállítással egyetemben.

A márciusban debütált Roborock S7 szeptember végén jutott el szerkesztőségünkbe, igaz a 229 000 Ft-os hazai ár szembántóan magasra sikeredett. Ha kíváncsiak vagytok a róla készült részletes tesztünkre, akkor kattintsatok erre a linkre. A készülék LIDAR szenzorral deríti fel a terepet, a térképeket pedig emeletenként képes elmenteni, így könnyedén elboldogul a többszintes házakban is. 2500 Pa-os szívóereje mindent felszippant, ami az útjába kerül, ráadásul az ultrahangos szenzorának köszönhetően a szőnyegeken megnövelt teljesítménnyel dolgozik, így a mélyebb rétegek közül is eltávolítja a koszt.

Az 5200 mAh-s akkumulátorának köszönhetően akár 3 órán át is képes takarítani egyhuzamban, de mint tudjuk, ez nem számít, mert már az összes ilyen robot ismeri a „recharge and resume” megoldást, vagyis elmegy, feltölti saját magát, majd onnan folytatja a takarítást, ahol előtte abbahagyta. Természetesen okostelefonnal vezérelhető, csakúgy, mint a legtöbb robotporszívó, ami ma már alapelvárás. Az app segítségével időzíthetitek, távolról elindíthatjátok, illetve minden fontos információt megtaláltok benne a készülékről.

Legnagyobb újítása a szónikus felmosás, ami a korábbi megoldásoknál sokkal hatékonyabb.

Percenként 3000 rezgést ad le a szerkezet, ezzel a kézi súrolást imitálja, vagyis a makacsabb foltokat is eltünteti a padlóról. A felmosó párnáknál azonban gondot szokott okozni, hogy összevizezi a szőnyegeket a robot, a Roborock mérnökei azonban erre is gondoltak, hiszen, ha szőnyegre ér, akkor felemeli a mopot, így nem koszolja össze azokat.

Bár a nagy tudásnak megkérik az árát, azért még a drága termékek esetében is tetten érhető az idő előrehaladtával némi áresés, különösen akkor, ha éppen valamilyen fogyasztási ünnep van folyamatban. Emiatt a Banggoodon a BGBFEEU01 kuponnal 169 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért el lehet hozni a csodaporszívót, ráadásul a termék EU raktárból érkezik a szokásos ingyenes szállítással egyetemben.

hirdetés