hirdetés

Úgy látszik, hogy végleg bedőlt a Gearbest

Már csak az applikáció megy

hír
Úgy látszik, hogy végleg bedőlt a Gearbest 1
írta: SonkaMod
2021-09-14

Már huzamosabb ideje küzd a Gearbestet tulajdonló cég komoly pénzügyi gondokkal, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy mostanra úgy tűnik, végleg lehúzta a rolót a bolt. A webshop már nem az a cég volt, mint eleinte, így kár miatta búslakodni, lényegében nem most, hanem már egy éve felkerült a veszteségeink listájára, mert már akkor kerülendő volt a használata.

Ezért jutottunk el mi is 2020 októberében odáig, hogy megírjuk, nem ajánlott a Gearbestről vásárolni.

Aztán jöttek sorra a hírek, hogy a bolttal problémák vannak. Ez idén nyáron odáig fajult, hogy a Gearbestet tulajdonló cég, a Shenzhen Globalegrow E-Commerce Co., Ltd csődöt jelentett. Rengeteg munkavállalónak nem fizették ki a bérét, rendeléseket nem teljesítettek a pénzhiány miatt. Utolsó mentsvárként értékesítették saját márkáikat, mint például az Mpow-t, de ezekből sem sikerült nagy bevételre szert tenni. Idő közben a ruházati leányvállalatuk, a Zaful teljesen önállóvá vált.

Pár napja a Gearbest.com elérhetetlenné vált, vélhetőleg pedig ebben a formában nem is fog visszatérni. Bár az alkalmazás még működik, senki ne vásároljon onnan, mert 99%, hogy nem fog kapni semmit a pénzéért cserébe. Nagyon szerettük a Gearbestet, így sajnáljuk az eltűnését, de valójában már másfél éve lejtőn vannak, és jóideje már mi is messziről kerültük őket, és az Olvasóinkat is igyekeztük megóvni ettől a süllyedő hajótól.

hirdetés