hirdetés

Modern banki szolgáltatások a Revoluttól

Ingyenes utalás, kedvezményes pénzváltás, mindentudó mobil app

hír
Modern banki szolgáltatások a Revoluttól 1
írta: RK
2019-12-18

A Revolut mostanra az egyik legnagyobb fintech céggé nőtte ki magát, és továbbra is nagyban terjeszkedik, amit nagyon jól mutat az is, hogy már több mint 250 000 magyar ügyfelük is van. És miért is ne regisztrálnának az emberek, hiszen amellett, hogy minden szolgáltatásuk ingyenes – amivel jól odavágnak a klasszikus bankoknak -, egyre több új funkciót kínálnak, és sokkal gördülékenyebb és gyorsabb az ügyintézés, mint bemenni a bankfiókba. Lássuk, miért jó, ha van Revolut számlád!

Ezen felül elkerüljük az ügyintézés körülményességét is, ami klasszikus velejárója a legtöbb banki szolgáltatásnak. Revolutnál az alkalmazásból tudunk intézni mindent:

 • bankkártya-kontroll: gombnyomásra aktiválhatjuk vagy inaktiválhatjuk a kártyát
 • extra biztonsági funkciók: tilthatjuk és engedélyezhetjük a Paypass szolgáltatást, az internetes használatot, a pénzfelvételt és hasonlókat
 • pénzügyi menedzsment: kiadáskövetés, havi költési limit beállítása, spórolás támogatása (vault funkció)
 • pénzküldés azonnali átfutással Revolut számlák között
 • virtuális bankkártya kérése interentes vásárlásokhoz
 • biztosítás kötése
 • közös vásárlás: megoszthatjuk ismerősökkel a költségeket a közös vásárlások után, és még GIF-et is csatolhatunk a pénzküldés mellé
 • tőzsdei kereskedés
 • kriptodevizákkal való kereskedés

Az elérhető szolgálatások száma folyamatosan bővül, és ha Prémium vagy Metal csomagra váltunk – amit az alkalmazás már regisztrációkor is folyamatosan ajánlgat, de a Standard csomag átlagfelhasználóként tökéletesen elég – még számos más funkciót és megemelt készpénzfelvételi limitet kapunk (Standard csomaggal 75 000 Ft/hó az ingyenes kp felvételi limit).

Összefoglalva, ha Standard csomagban maradunk, konkrétan semmi költsége nincs a Revolut számlának, akár el is rakhatjuk a kártyát a fiókba, és csak külföldi nyaralásokkor vesszük elő, ha olcsóbban akarunk pénzt váltani, de szerintem érdemes a hétköznapokban is használni.

Miben más a Revolut, mint egy hazai bank?

 • Prepaid (Visa vagy MasterCard) bankkártyát adnak, ami azt jelenti, hogy nekünk kell feltölteni pénzzel, és nem lehet mínuszba vinni, így internetes vásárlásokhoz is kifejezetten alkalmas.  A feltöltés legjobb módja, ha egy másik bankkártyát kötünk hozzá, és arról húzunk át pénzt. Így mivel ez a hazai bank felé internetes vásárlásként látszik, nem lesz költsége. A Revolutos bankkártya egyébként teljes értékű, lehet vele pénzt felvenni, fizetni a boltban és a neten, valamint PayPass-es is.
 • A Revolutnak nincs fizikai bankfiókja, ahova elmehetünk ügyeket intézni, az alkalmazásból érjük el az ügyfélszolgálatot. Emiatt készpénzbefizetéssel sem tudjuk feltölteni a Revolut számlánkat, csak utalással vagy az említett kártyás feltöltéssel.
 • A Revolut mögött az angol Lloyds bank áll, emiatt a Revolutos számlánk is angol lesz. Tehát külföldi utalásnak számít, ha így akarunk rá pénzt juttatni, aminek lehet plusz díja a hazai bankoknál.
 • Mivel működik egy pénzmosás elleni automatizmus, ezért előfordulhat, hogy zárolják a számlátokat akkor, ha nincs megfelelő számlaelőzményetek, gyakran változtatjátok a személyes adataitokat, ide-oda váltogattok devizákat stb. Ennek feloldása nehézkes lehet, de a mi tapasztalatunk az, hogy ha nem milliókat mozgattok át rajta az első nap, szép lassan növelitek a rajta tartott pénz mennyiségét és nincsenek necces tranzakcióitok, akkor nincs gond. Az ismertségi körünkben még senkinek sem zárolták a számláját, pedig már szinte mindenkinek van Revolutja.

 

Hogyan kell regisztrálni?

 1. Kattints a regisztrációs linkre, és írd be a telefonszámodat. Ezután SMS-ben megkapod az alkalmazás letöltő linkjét. Nem kell megijedni az angol nyelvű oldaltól, a Revolut alkalmazás már magyar lesz!
 2. Töltsd le az applikációt a Google Play áruházból vagy az Apple Store-ból a kapott linkkel. Webes felülete nincs a Revolutnak, így csak mobilról végezhető a regisztráció, és csak így tudod a későbbiekben is használni.
 3. Az app elindítása után elkezdődik a regisztráció. A személyes adatok megadása után igazolni kell a személyazonosságot, amelyet egy okiratról készített fénykép – útlevél, személyi igazolvány – feltöltésével tehetsz meg.
 4. Kell egy fényképet készítened a mobilod selfie kamerájával.
 5. Utána egy pár perces elbírálási szakasz következik, ami alatt ellenőrzik a személyazonosságot és összehasonlítják a szelfis képet a feltöltött igazolványképpel.
 6. Nem kötelező, de ajánlott rögtön egy hagyományos bankkártyát beregisztrálni a Revolut applikációba, amiről a későbbiekben az egyenlegeteket feltölthetitek. A sikeres regisztrációhoz úgyis fel kell tölteni 3500 Ft-ot a Revolut számlára, ami utána szabadon elkölthető, vagy akár vissza is utalható. A hozzáadott kártyát a Revolut ellenőrzi egy minimális terheléssel (levesz, majd rögtön visszatesz 100 Ft-ot), az ellenőrző kódot a közlemények rovatba írja, vagy SMS-ben elküldi.
 7. Rendeld meg a fizikai bankkártyát! Ennek a havidíja és az igénylése is ingyenes, de lehet, hogy szállítási díjat kell rá fizetni (1800 Ft körül szokott lenni). Miután megérkezett a kártya postai úton, az első vásárlással tudod aktiválni.

Ha megtetszett a Revolut szolgáltatása, ezen a linken tudsz Revolut számlát nyitni!
Ha kérdésed van, vagy segítség kellene, várunk a fintech FB csoportunkban!

hirdetés