hirdetés

Az MNB nekimenne a fintech cégeknek

Legújabb közleményükben legalábbis ezt állítják

hír
Az MNB nekimenne a fintech cégeknek 1
írta: Atika
2020-02-24

Az MNB támogatja a fintech vállalatokat, mindaddig, amíg azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát – áll az MNB legújabb nyilatkozatában. A jegybank a rengeteg panasz miatt fel kíván lépni az elektronikus pénzintézetek ellen, amennyiben szükségessé válik.

Az ügyfélszolgálattal kapcsolatba lépve először valóban egy chatbottal tudunk csak beszélni, de a „live agent” üzenetet elküldve a rendszer megpróbál minél hamarabb átirányítani egy valódi ügyintézőhöz, viszont alapfokú angol nyelvtudással rendelkeznünk kell a kérdéseink feltételéhez.

A sajtóközlemény továbbá leírja, hogy az MNB az esetek többségében nem rendelkezik jogkörrel a panaszok megoldását illetően, így az egyetlen lehetőségük az anyaországbeli felügyeletnél kezdeményezett intézkedés. Ezzel a magyar jegybank tulajdonképpen elismerte, hogy a magyar ügyfeleket csak elhanyagolható mértékben tudja védeni, ha bármelyik külföldi fintech céggel problémánk adódna. Ettől függetlenül nem ég a ház, nem kell mindenkinek egyből a telefonjáért nyúlnia, hogy megszüntesse a Revolut vagy Transferwise számláját, hiszen a problémák sok esetben a felhasználók tájékozatlansága, lustasága vagy oda nem figyelése miatt merül fel.

Főszámlaként, Magyarországon mi továbbra sem ajánljuk egyik fintech cég termékét sem, hiszen bár biztosítva vannak – nem az OBA, hanem külföldi alapok által -, de teljes körű magyar háttérrel nem rendelkeznek. A szolgáltatásaik ettől függetlenül kiválóak, sok esetben teljesen ingyenesek, amivel akkor is rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha a meglévő banki szolgáltatásaink mellett használjuk.

Mindenkinek javasoljuk, hogy regisztráció előtt olvassa el az oldalunkon található tudnivalókat, hogy teljesen képben legyen a témában, illetve az adott fintech vállalat felhasználási feltételeit, kondícióit, ugyanis ezek általában magyar nyelven is elérhetőek. Ha valami nem teljesen világos, akkor pedig bátran kérdezzetek Facebookon a Fintech használók közössége csoportban.

hirdetés