hirdetés

    link másolása

    Az Aliexpress alapvetően ugyanaz, mint az eBay, egy hatalmas online piactér. Az Aliexpress nem összetévesztendő az Alibabával, utóbbi a nagykereskedők, gyártók áruit kínálja hatalmas tételekben.

    Aliexpress-en nem egy központi raktárkészletről vásárolunk, hanem számtalan eladó kínálja a termékeit. Ezért van, hogy egy-egy kütyüt többszáz eladónál megtalálunk alig különböző áron. Sajnos az eladók között nem kevés csaló is van, így az Alin való vásárlás nagyobb körültekintést igényel. Mindig ellenőrizzétek az eladó értékeléseit és hogy mióta van fent az oldalon, és csak megbízható eladótól vásároljatok! Ezt a termékadatlap tetején, az Aliexpress logó mellett találjátok meg. A legtöbb nagy márkának van hivatalos Aliexpress boltja, ezek természetesen megbízhatóak. Ilyen eladóktól nagyértékű termékeket is biztonsággal vásárolhatunk.

    Érdemes több eladót is megnézni, mert gyakran van olyan, aki EU raktárból is tudja küldeni az adott árut, így nem kell rá olyan sokat várni. Fontos azonban, hogy az új áfatörvény bevezetése óta Aliexpressen az EU raktárakból rendelve is kell áfát fizetni! Az Ali IOSS rendszert használ (150 euró érték alatt), tehát már rendeléskor ki kell fizetnünk az áfát is. Az országba belépéskor ettől függetlenül elvégzik a vámkezelést, de ilyenkor már csak vámkezelési díjat kell fizetni. Aliexpressen és Alibabán nem lehet PayPallel fizetni, de az AliPay is hasonló, megfelelő védelmet biztosít.

    hirdetés