hirdetés

Ulefone Armor 6E strapatelefon teszt

Kétbalkezeseknek

teszt
Ulefone Armor 6E strapatelefon teszt 1
Toobee
írta: Toobee
2019-08-21

Az Ulefone Armor 6E egy olcsó strapatelefon IP69K tanúsítvánnyal, brutálisan masszív külsővel. Áfamentes szállítással együtt 63 000 Ft-ért tudjátok megvásárolni a Banggoodon, ami elég jó ár a Helio P70 processzort, a 4 GB RAM-ot, az NFC-t és a 6,2 colos kijelzőt figyelembe véve. Szerintem a kinyírhatatlan telefon kategóriában ideálisnak számító, 5000 mAh-s akkumulátort kapott, amivel gond nélkül át lehet vészelni 3-4 napot.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

7.2

Népítélet

8.6

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:6
 • ár/érték arány:9
Véleményt írok

Igyekszünk mellőzni az unalmas, fekete színt, ezért ha tehetjük, más variánsban rendeljük be a készülékeket. Az Ulefone Armor 6E esetén sok választási lehetőség nincs, ezért jött pirosban hozzánk, aminél egyébként szintén a fekete dominál, de jól megtöri az egyhangúságot az a néhány vörös, fémből készült betét. Strapamércével vállalható a tömeg, 268 grammot nyom a mérlegen, ezt akár kerékpár kormányra, motorra is könnyedén lehet rögzíteni, de a zsebet sem nyújtja ki.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A dobozban a következőket találjátok:

 • Ulefone Armor 6E
 • Type-C kábel
 • Töltőfej
 • Type-C – jack átalakító
 • OTG kábel
 • kijelzővédő fólia
 • SIM-tű
 • műanyag „piszka” az ajtók kinyitásához

Az utolsó tétel kellemes meglepetés volt, mindig szívni szoktam a begyógyult ajtók kinyitásával, legyen az a töltőnyílás vagy a SIM-tálca. Ezzel az eszközzel könnyen ki lehet nyitni, nem mellesleg tökéletesen alkalmas szinte bárhova, az autóm belterének LED-esítésében is jól jött, szépen le tudtam vele venni mindent karcolások, feszegetés nélkül.

A 6,2 colos, 1080×2246 pixeles, Gorilla Glass 5 védelemmel ellátott kijelző felső sávját sikerült agyoncsapni a már-már bután nagy szigettel, bár ez maximum annak lesz gond, aki sok ikonnal dolgozik. Az mondjuk vicces, hogy a Telekom HU sem fér ki, ezért híradó alsó sáv stílusban játssza le az Ulefone.

Ulefone Armor 6E – használható „normál” telefonként?

Szerintem az Ulefone Armor 6E elsődleges feladata, hogy szinte minden körülmény között működőképes maradjon, csak másodsorban okostelefon. A kategória, amiben versenyez ezt kívánja meg, de reális elvárás a leendő tulajdonosok részéről, hogy ne egy lassú, szoftveres hibáktól hemzsegő szarkupacot kapjanak a pénzükért cserébe, mert lássuk be, a 63 000 Ft nem kis összeg annak ellenére sem, hogy az emberek többsége inkább a három-négyszeresét költi mobilra. Én szeretek a földön járni, ezért az 50 000 – 100 000 Ft közötti kategória mindig megmozgatta a fantáziámat, általában az elérhető árú ajánlatok között csemegézem. Az Ulefone Armor 6E pontosan ide tartozik, hiszen a Helio P70 nem egy lassú SoC, a 4 GB RAM pedig bőven elég hozzá. Talán a 64 GB ROM ellen emelhetnék kifogást, de ha nincs szükség a Dual Standby SIM adta lehetőségekre, akkor maximum 256 GB-os memóriakártyával bővíthető. Természetesen támogatja a 4G-t, ráadásul a B20-at is, ezért nem lesz gond a mobilinternet sebességével sem. Ezzel a hardveregyüttessel jól használható, az átlagigényeket maximálisan kiszolgáló  rendszert sikerült összerakni. Antutu nyelvre lefordítva 137 343 pontot ér, ami nagyságrendileg a Huawei Mate 20 Lite, Honor 8X, Redmi Note 7 szintje. A szoftver olyan Ulefone-os, azaz néhol picit magyartalan, de jó hír, hogy készülnek hozzá frissítések, a legutóbbi 07.13-án jött OTA-n keresztül.

Az OTG  jó dolog, ezt szinte minden mai telefon tudja, de kábelt csak ritkán ad a gyártó. Adattárolót, perifériát (billentyűzet, egér) köthetünk vele az Ulefone-hoz, aminek számtalan előnye van, főleg ha igyekszünk spártai körülmények között modern környezetet varázsolni magunknak egy sátras túra során.

Kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg annyira erős-e a telefon, mint ahogyan azt hirdetik, ezért kénytelen voltam egy kis stressztesztnek alávetni, bár most nem az Antutut hívtam segítségül, hanem a Priust. 1300 kg tömör gyönyör, annyi segítséget azért kapott a telefon, hogy egy kis rongyba becsavartam, nem akartam összekarcolni a gumi bordái közé szorult kavicsokkal. Az olajfolt szerencsére nem az én autómból származik, ezt a videó elkészítése után ellenőriztem. Sajnos 2 nappal az áthajtásos eset után, apró, halvány folt jelent meg a kijelzőn, bár azt gondolom, hogy ez még mindig nagyon távol áll attól, amit normál körülmények között el fog szenvedni a leendő tulajdonosnál.

Jól ellátták az Ulefone Armor 6E-t szenzorokkal és érzékelőkkel, még az UV erősségét is meg tudja mondani. Nem lenne tökéletes strapatelefon, ha nem ismerné a GPS, GLONASS és a Beidou műholdjait, ezek segítségével vehetjük igénybe a helymeghatározást. Számomra NFC nélkül ma már nem létezik telefon, annyira hozzászoktam a bankkártya széfben tartásához, szerencsére ez is adott, ahogyan az 5 GHz-es WiFi is, amivel villámgyorsan netezhetünk, a budin ülve sem gond egy FHD sorozat streamelése. Amibe viszont bele tudok kötni, az a rémesen lassú és pontatlan ujjlenyomat-olvasó. Egy ujjamat kétszer is felvettem, de még így sem sikerült 10/10-es eredményeket hoznom, de ha sikerült volna, akkor sem értékelném pozitívan, ugyanis annyira lassú, hogy az már fáj. Ráadásul amint nedvesség éri – és itt most ne 3 köbméterre gondoljatok, elég hozzá egy csepp víz –, nem működik. Az arcalapú feloldást bármennyire utálom, az Ulefone Armor 6E esetén jobbnak ítéltem meg, de az ujjlenyomatnál még egy egyszerű, számkódos megoldás is jobb. Sajnos ez van, 100 000 Ft alatt valaminek mindig szarnak kell lennie, ez valószínűleg egy egyezményes dolog a gyártók között.

Ha azt hittétek, hogy ezzel vége a negatívumoknak, akkor szólok, hogy a kameránál még nem járunk, bár a rutinos olvasóink biztosan sejtették előre, hiszen a strapatelefonok a legritkább esetben készítenek értékelhető minőségű fotókat, videókat. Hátul 16+2 MP áll rendelkezésre, még az előlapi egység 8 MP-es. Mozgóképből maximum Full HD minőségig képes rögzíteni a 6E, aminél azért többet vártam, bár egy tisztességes 1080p anyag a mai napig megállja a helyét.

Az 5000 mAh-s telepnél nagyobbra maximum egyhetes töltő nélküli tartózkodás esetén van szükség, ha nem piszkáljátok sokat, akkor négy napot tud, de intenzív használat esetén is három kihozható belőle. A töltője 9 voltot és 2 ampert ad le, azaz 18 wattal pumpálja tele az Ulefone Armor 6E-t.

Összegzés

Az Ulefone Armor 6E a hibái ellenére jó választás, amennyiben tényleg strapabíró telefonra van szükség, ugyanis a Gorilla Glass 5 és az IP69K, valamint a vaskos ház biztosítja azt, hogy ne essen bántódása a mobilnak. Dobáltam, fürödtem vele, tapostam rajta, még az autómmal is átgurultam a készüléken, de meg sem kottyant neki. Az NFC már-már vetekszik a folyadék vagy az étel pozíciójával a Maslow-piramisban, ezért a valamit magára adó gyártók ezt már nem hagyják ki a telefonjaikból. Az akkuja elég nagy ahhoz, hogy hosszabb időre mellőzni lehessen a töltést, a GPS pedig ismeri a legfontosabb műholdrendszereket, szóval bárhova mehetünk vele. A kamera olyan amilyen, sajnos erre fogadást mertem volna kötni látatlanban is, de mint tudjuk: úriember biztosra nem fogad. Áfamentes szállítással 63 000 Ft-ba kerül, ez szerintem jó ár érte, de csak akkor vegyétek meg, ha tényleg szükségetek van arra, amit tud, mert ennyi pénzért „hagyományos” megoldásból sokkal jobbat kapni.

Pro

 • IP69K védelem
 • Brutálisan masszív
 • Gorilla Glass 5
 • A kategóriához képest kellemes méretek
 • Jó üzemidő
 • OTG kábel a gyári csomagban
 • UV mérő
 • B20

Kontra

 • A szoftver kaphatott volna nagyobb figyelmet
 • Szinte használhatatlan ujjlenyomat-olvasó
 • Gyenge kamera
 • 2 SIM-kártya mellé nem fér be a memóriakártya

hirdetés