hirdetés

GameSir X2 Pro kontroller teszt

Xbox Game Pass kimaxolva

teszt
GameSir X2 Pro kontroller teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Atika
írta: Atika
2022-10-13

A GameSir már 2010 óta ontja magából a gaming perifériákat, a tekintetünk kereszttüzébe viszont mégis a telefonokhoz készített kontrollereik kerültek, ugyanis az Xbox Game Pass felhős játékstreaming szolgáltatásának elindulása óta nagyon népszerűek az ilyen kiegészítők. A GameSir X2 Pro az egyik legújabb modell, ami androidos telefonokkal kompatibilis, sztenderd Xbox kontroller gombkiosztással látták el, és még két programozható billentyű is elfért rajta. Az NNNRendeljkinaitX2P  kuponkóddal 30 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, és német raktárból érkezik, így gyorsan és extra költségektől mentesen jut el hozzátok.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 8

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Maga a periféria műanyagból készült, viszont a telefontartó rész igen erősen gumírozott,

valamint a markolat is kapott egy vékony gumiborítást, hogy kényelmesebb legyen a fogása. Gombok szempontjából megkapjátok a megszokott Xbox kontroller kiosztást, kezdve az aszimmetrikusan elhelyezett analóg karoktól, a dedikált Xbox gombon át a jól megszokott ravaszokig. A kontroller összes gombja nagyon rendben van, sokkal „clicky-bb” – erre egyszerűen nincs jó magyar szó –, mint az eredeti Xbox kontrolleren, valamint az analóg karoknak kicsit nagyobb az ellenállása, de azért erőlködni ennél sem kell majd. Találhattok még két programozható gombot a kontroller hátulján, valamint egy Type-C csatlakozót a jobb alsó élén, így a pass-through charge képes telefonokat töltőre is dughatjátok játék közben.

 

GameSir X2 Pro – A játék egy élmény vele

Aki játszott már mobilon, mondjuk a PUBG-vel, COD-dal vagy bármelyik képernyőkontrolleres Game Pass játékkal, az tudja, hogy az a legrosszabb bennük, hogy a képernyőt tapizva közel sem lehet olyan precízen irányítani az ilyen programokat, ráadásul a kép nagy részét simán kitakarhatjuk az ujjainkkal. A GameSir X2 Pro ráadásul egy olyan kiegészítő, amibe gond nélkül rögzíthetitek a telefonotokat, nem fog belőle kiesni, nem kell egy külön óriási méretű kontrollert magatokkal hurcolnotok, és azon gondolkodnotok, hogy mégis hova teszitek a telót játék közben. Nem kell bele elem vagy akkumulátor sem, mert a telefon képes ellátni elég árammal.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Mivel ez egy kontroller, így a legfőbb kérdés az, hogy milyen vele játszani.

Nos, a válaszom az, hogy közel sem olyan, mint mondjuk egy Xbox vagy PlayStation kontrollerrel, de hozzá lehet szokni. Nekem főleg a jobb oldali analógkar alacsony pozíciója okozott problémákat, ugyanis az ujjbegyemmel elérni kényelmetlen, ha pedig a hüvelykujjam alsó felével használom, akkor közel sem vagyok olyan pontos, de ebben nagy szerepe van annak, hogy viszonylag nagyok a kezeim és az ujjaim sem kimondottan rövidek. Egy gyerek vagy egy kisebb kezekkel megáldott felnőtt sokkal kényelmesebbnek mondaná. Ezt leszámítva viszont nagyon jó használni a GameSir X2 Prót. A gombok nyomáspontja pont megfelelő, az analóg karok is pontosan működnek és a ravaszok is rendben vannak, nem igazán tudok belekötni semmibe hardveres szempontból.

Szoftveresen már inkább, de ez nagyban köszönhető az Android rendszernek, hiszen egy rakás limitációval kell megküzdeni. Amíg kontroller támogatott játékkal játszottam, semmi problémám nem akadt, így minden Game Passben elérhető játék tökéletesen futott, még egy 3rd party appal a PS5 Remote Play-jel is működött – csak belefutottam abba a problémába, hogy nincs alternatíva a PS kontroller tapipadjára ezen a kontrolleren, de ez már csak részletkérdés –, azonban, ha szeretnétek olyan játékkal játszani, ami nem támogatja a kontrollereket, mint például a PUBG Mobile, akkor fogtok izzadni rendesen. A GameSir X2 Próhoz tartozik egy applikáció, amit GameSir néven találhattok meg a Play Store-ban. Na, ezzel nem fogtok tudni kontroller támogatás nélküli játékokkal játszani.

Ehhez el kell látogatnotok erre az oldalra, ahol le tudjátok tölteni a bővített appot, amit „biztonsági okokból” nem engednek ki a Play Store-ba, ugyanis ebben már lehet engedélyt adni a szoftvernek, hogy érintéseket emuláljon a telefonotok képernyőjén. Az applikáció mellesleg végigvezet a folyamaton, amely során megadhatjátok ezt az engedélyt, de a játékot muszáj a GameSir appból megnyitni, majd egyenként, minden, a képernyőn található gombra rá kell mapelnetek a kontroller megfelelő gombját.

A folyamat nagyon körülményes, ráadásul felvet néhány biztonsági problémát is, de ez az ára annak, ha olyan játékokkal szeretnétek használni az X2 Prót, amelyek nem rendelkeznek kontroller támogatással.

Összegzés

A GameSir X2 Pro egy nagyon jó kontroller az androidos mobil gamerek számára, főleg akkor, ha rákapnak az Xbox Game Pass ízére. Nagyon praktikus, remekül működik, és ha van kedvetek molyolni, akkor még kontroller támogatás nélküli játékokkal is tudjátok használni.

Van viszont egy hátulütője, ami maga az ár. A megtépázott devizánk sem segít a sztorin, és hiába ad a GameSir egy 1 hónapos Game Pass Ultimate kódot a kontroller mellé, az NNNRendeljkinaitX2P  kuponkóddal elérhető 30 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár még így is egy kicsit húzós. Mindenesetre, ha sokat játszanék mobilon, biztosan vennék egy ilyet, mert egy elég prémiumnak tűnő termék lett a GameSir X2 Pro. A Geekbuying német raktárból szállítja házhoz a csomagot, így nagyon gyorsan megérkezik, ráadásul az áfa is benne van az árban, így semmilyen plusz költséggel nem kell számolnotok.

Pro

  • Remek minőség
  • Kiváló kezelhetőség
  • 1 hónap ingyenes Game Pass Ultimate kód

Kontra

  • Az ára picit húzós
  • A nem támogatott játékokhoz a beállítás eléggé sziszi-fuszi

hirdetés