hirdetés

Hinovo MB1-10000 MagSafe power bank teszt

Ez nem kerül 50 ezerbe

teszt
Hinovo MB1-10000 MagSafe power bank teszt 1

Forrás: RendeljKínait

Atika
írta: Atika
2022-11-29

Még az ősz folyamán cseréltem le a Poco X3 Prómat egy iPhone 13-ra, mert már régóta érdekelt az Apple mobilja. Kimondottan elégedett is vagyok vele, ennek már az aksiideje is jóval kiemelkedőbb a korábbi modellekénél, viszont az ember fejében csak motoszkál a gondolat, hogy azért jó lenne egy power bank, és ha már Apple, akkor lehetne MagSafe-es is. Éppen ezért örültem meg a Hinovo 10 000 mAh-s darabjának, ami MagSafe-es, így vezeték nélkül is tölt, de azért egy Type-C port is került rá. Most kiváló áron lehet hozzájutni, az NNNDBHIMOAT  kuponnal 10 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető EU raktárból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Forrás: RendeljKínait

Hinovo MB1-10000 – Hozza a kötelezőt

A Hinovo MB1-10000 egy nagyon egyszerű szerkezet, nincs rajta túlbonyolítva semmi, „it just works”, ahogy Steve Jobs is mondogatta.

A háza nagy része fém, azonban a „képes fele”, ami felfekszik a telefon hátuljára, már egy gumírozott felület,

ami nem fogja összekaristolni a hátlapot. De mégis a legfontosabb, hogy mire is képes maga a töltőelektronika. A gyártó szerint a következő paramétereket adja le a power bank:

Type-C port:

 • 5 V, 3 A
 • 9 V, 2,2 A
 • 12 V, 1,67 A

Qi töltő:

 • 5 V, 3 A (5 W, 7,5 W, 10 W, 15 W léptékben)

Szerencsére kapott túlmelegedés és túláram elleni védelmet is, ez utóbbi talán egy kicsit agresszívabb is a kelleténél, ugyanis 2,8 ampernél többet nem tudtunk belőle kisajtolni 5 volton, ami egyrészről jó, mert a védelem működik, másrészről viszont kicsit szomorú, hogy nem éri el a gyári értéket. Ettől függetlenül a 9 és 12 voltos töltés is működik, illetve a feszültség megvan, aminél többet nem tudtunk most meg, mert egy korábbi teszt során megsemmisült a megfelelő terhelő ellenállásunk és még nem tudtuk pótolni.

Forrás: RendeljKínait

Hinovo MB1-10000 MagSafe power bank teszt 4

Forrás: RendeljKínait

A kapacitás is rendben van, a névleges 10 000 mAh 86%-át mértük, tehát a 37 Wh-ból kicsit kevesebb, mint 32 Wh a valós kapacitás Type-C porton keresztül, amivel egy iPhone 13-at nagyjából háromszor fel lehet tölteni. A vezeték nélküli töltésnél azonban jóval nagyobb a veszteség, nagyjából 1,5-szer tudta telepumpálni a telefonomat, és érezhető is, hogy hova kerül a fel nem használt energia, ugyanis wireless töltés közben melegedett. Akár még kézmelegítőnek is használható a Hinovo power bankja, kellemesen langyos tapintású lett a fém ház használat közben. A túlmelegedés elleni védelem szerencsére soha nem kapcsolt be, de egy nyári melegben nem biztos, hogy tökéletesen fog üzemelni, ha szabad téren akarjátok használni.

Ettől függetlenül a mágnes elég erős benne, soha nem esett le a telefonról, illetve a power banknél fogva is simán tartható a készülék. Nyilván az oldalirányba ható erőknek nem tud ellenállni, így le tud csúszni komolyabb kraft hatására, de később egy MagSafe-es tokkal is kipróbáltam, azzal még stabilabban tartott, szóval elég erős mágnes került a Hinovo MB1-be. Amiről még érdemes szót ejteni, azok a termék méretei, ugyanis 104x70x14,5 mm-es és 192 grammot nyom, ami sokaknak már elég nehéz és vastag lehet kézben tartva,

de éppen ezért kapható egy 5000 mAh-s variáns, ami jóval vékonyabb és könnyebb is.

Összegzés

Túl sok mindent nem lehet elmondani erről a power bankről. A túláram elleni védelem egy kicsit agresszív, elég hamar lekapcsolja a töltést, de ezen kívül nem tudok róla negatívan nyilatkozni. A 10 000 mAh-s kapacitás arra elég, hogy egy iPhone-t akár egynél többször is feltöltsetek, annál többre pedig a hétköznapokban úgysem lesz szükség. A minősége kifogástalan, a fém és a puha gumírozott felületet nagyon szépen eldolgozták, szóval szinte tökéletes a termék.

Pláne akkor, ha megnézitek az árát. A Geekbuyingon mindössze 10 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért kapható az NNNDBHIMOAT  kuponkódot felhasználva, ráadásul EU raktárból is küldik, így gyorsan és extra költségektől mentesen kapjátok meg. Az 5000 mAh-s verzió sajnos most csak kupon nélkül, kínai raktárból vihető 15 700 Ft-ért, de rendszeresen szokott lenni EU raktárban ez is olcsóbban, így érdemes kivárni, ha a kisebbre csapnátok le. Egy iPhone-os ismerősnek akár remek ajándék is lehet karácsonyra a telep, a gyári megoldásnál lényegesen olcsóbban.

Pro

 • A 10 000 mAh-s kapacitás bőven elegendő
 • MagSafe és vezeték nélküli töltés
 • 20 wattos Type-C port
 • Remek minőség

Kontra

 • Kicsit agresszív a túláram elleni védelem
 • Rakhattak volna rá egy kijelzőt, ami mutatja a töltöttséget

hirdetés