hirdetés

BlitzWolf BW-P14 powerbank teszt

Drágább, mint amilyen izmos

teszt
BlitzWolf BW-P14 powerbank teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-05-11

A BlitzWolf frissítette a powerbank kínálatát, az új modell a BW-P14 20 000 mAh kapacitású egysége. Tonnányi porttal rendelkezik, támogatja a legújabb szabványokat, ráadásul kipumpál magából 60 W-ot, ami kisebb notebookok folyamatos tápellátását is képes biztosítani. Természetesen mint minden eszközüket, ezt is számtalan védelemmel vértezték fel a biztonságos használat érdekében. Mindent megmértünk, amit lehetett, és kaptunk is néhány meglepő eredményt a teszt során. A termék kínai és spanyol raktárból is elérhető, de mivel áfa és vámköteles az ára miatt, ezért érdemes az Ibériai-félszigetről rendelni. Ez viszont eléggé borsos, 3600 Ft-ot kérnek a szállításért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 6

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ötletes a szemből jobb oldalra eső kijelző,

ami mutatja a töltöttséget százalékos formában, és a töltés típusát is. Viszont olyan alacsony a panel fényereje, hogy már a szobában is alig látszik, a napon meg sehogy. Az akkumulátor elég vastag , ez nem a fűthető mellény zsebébe rejthető darab, cserébe viszont kellően izmos a teljesítménye. A használható portok száma sem kevés, 2 db USB-A, 1 db micro USB és 1 db Type-C csatlakozóval rendelkezik, utóbbi támogatja a PD 3.0 töltést is, innen kell etetni a szerényebb fogyasztású notebookokat.

Nagyjából mindent amit lehet, azt támogat.

A Type-C porton 60, míg az USB-A1/USB-A2 portokon 27 wattot képes leadni, vagyis eléggé bika. Persze ez is nézőpont kérdése, most, hogy terjednek pl. a Xiaomi telefonok esetében is a 33 W-os gyorstöltések, ez már nem is olyan nagy szám. Ha viszont 3 különböző kütyüt aggattok rá, akkor visszaveszi a teljesítmény 15 W-ra. Nem volt más hátra, mint mérni, ehhez a Mustool UD18-at és annak kiegészítőit használtam, amit szintén teszteltem korábban, illetve elővettem a régebbi USB-s mérőt is. Kezdtem az elektromos munkavégzéssel, feldobáltam fogyasztókat, és megmértem, mennyi wattórát mutat a teszter.

A kapott mAh-t úgy kell értelmezni, hogy ez 5 V-on mért, és kb. 10% veszteséggel kalkulált érték.

A 20 000 mAh-s gyári kapacitást 3.7 V mellett adják meg, ezért sem fog soha egyezni a mért és a cég által közölt érték. Vagyis, ha átszámoljátok 5 voltra, és levontok 10%-ot – (20 000*0,74)*0,9 -, akkor 13 320 milliamperórát kell kapnotok. A modern telefonok azonban már nem 5 V-on töltenek, így sokkal relevánsabb adat, ha a wattóra értékeket nézitek, ami az elektromos munka mértékegysége. Ezt rá is írják a powerbank oldalára, 74 Wh, ami a 3.7V*20 000 mAh-ból jön ki, csak a teljesítményt megszorozták az eltelt idővel, vagyis W=U*I*t. Az eredmény 7350 mAh, illetve 51,7 Wh lett, ami nagyon nem 74 Wh, hanem 30%-kal kevesebb. Ez alapján a powerbank nem tudja az ígért számokat.

Ezt követte a terheléses teszt, amit egy potméteres ellenállással és különböző trigger elektronikákkal végeztem el.

A trigger elektronikák arra jók, hogy a QC 3.0/2.0 gyorstöltési és a PD 3.0/2.0 szabványok által igényelt magasabb feszültséget kiprovokálják a BW-P14-ből, majd utána ezen a feszen mérhettek terhelést. A tesztek alapján az összes szabványt tudta, aminek a mérésére képes voltam, ahogyan a védelmek közül a túláramot és a melegedést is ellenőriztem.

A táblázatból láthatjátok, hol old le a BW-P14. Melegedni nem igazán melegszik, ami persze csak annyit jelent, hogy jól megoldották a hőelvezetést, de nyilván, ha meg tudtam volna tartósan terhelni 60 W-tal – a potméteres ellenállás csak ideiglenesen bírja a 65 W-ot és tartósan a 45-öt -, akkor még inkább valós eredményeket kaphattam volna, de azért ez így sem rossz. A lényeg, hogy nagy terhelésre sem melegszik túlzottan, és a védelmek is bekapcsolnak.

Összegzés

Ha az ára nem 13 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). lenne, amire még további 3600 Ft-ot is rá kell számolni, akkor ez egy igen jó termék is lehetne. Persze a modern technológiát meg kell fizetni, de azért 16 800 Ft-ért vannak jobb vételek a piacon. Azt viszont nem értem, hogy miért mértem ekkora különbséget a gyár által állított kapacitáshoz képest, így az eredmény számomra csalódást keltő. A gyorstöltési szabványokat viszont tényleg tudja, túláramra rendben leoldott, és nem is nagyon melegszik, ott van a cuccban a kakaó.

Mégsem tudom ajánlani vételre, aminek elsődlegesen a kapacitáseltérés az oka. Az ára meg úgyis esni fog, mint ahogy minden kínai terméknek.

Pro

 • Jó minőség
 • Tonnányi töltési szabványt ismer
 • Sok port, egyszerre akár 3 eszközt is tud tölteni

Kontra

 • Szállítással együtt irreálisan drága
 • Nem hozta az ígért kapacitást
 • A kijelző fényereje nagyon gyenge, alig látszanak a kiírt értékek

hirdetés