hirdetés

Awei P186K és P142K power bankok tesztje

Ezt a kinézetet nem felejted el

teszt
Awei P186K és P142K power bankok tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-28

Az Awei kapcsán azt szokhattátok meg, hogy fülhallgatókat gyártanak, de most belekóstoltak az energiatárolásba is 2 power bankkal. A kinézetük nagyon érdekes, mindenféle gyorstöltési szabványt támogatnak, sőt az egyik a vezeték nélkülit is. Ráadásul a kapacitásuk is bika, 10 és 50 Ah szorult beléjük. A P186K 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BG139919  kóddal, míg a P142K 18 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba a BG6fa060  kóddal, a Banggood pedig rendezi utánuk az áfát.

Awei P186K

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: Banggood

Awei 142K

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A fentiekből látszik, hogy a maximálisan leadott teljesítmény 22,5 W lehet, míg vezeték nélkül 15 W.

Ami még izgalmas, hogy ez befele is igaz, vagyis a Type-C porton keresztül 22,5 W-tal 2,5 óra alatt fel lehet tölteni a telepet. Ezeket nem a mellé adott sajtóanyagból bogarásztam ki, ugyanis a leírása csapnivaló, és a sok bla-blán kívül egyetlen értelmes műszaki adatot sem tartalmaz, a weboldaluk meg még a terméket sem, szóval köszi Awei.

Amiről még nem esik szó, az a támogatott szabványok és a különböző beépített védelmek,

de velem nem szúrnak ki, hiszen van egy csomó teszterem, amivel majd jól kipróbálok rajta mindent. Mivel túl sok más értelmeset nem tudtam kezdeni a power bankkal, ezért nekiestem a cuccaimmal, amivel az eddigi áramforrásokat is teszteltem.

Az első dolog az volt, hogy a teszterrel megnéztem, milyen gyorstöltési szabványokat támogat,

ezt az FNIRSI FNB58 tökéletesen megmondja. Szinte mindent, kivéve a PD és a Super VOOC szabványokat, előbbiért kár. Viszont a legtöbb telefontulajdonos örülhet, mert ők viszonylag gyorsan tudnak majd tölteni. Aztán, ha már fent voltak rajta a teszterek, ráküldtem egy 30 perces, 20 W körüli terhelést, hogy lássam, melegszik-e. És sajnos igen, 25 perc után a feszültség is beszakadt, és az idő előrehaladtával kúszott szépen lefelé, ami nem annyira jó jel.

A második észrevételem az volt, hogy az USB-A porton 5 V-on nem tudja a 4,5 A-t, 3,7 körül leoldott a P186K, a Type-C-n viszont hozta a gyári értékeket. Ez azért nem akkora gond, mert ritkán töltünk ennyi amperrel ekkora fesz mellett, kivéve, ha régebbi OnePlus telótok van Dash charge-dzsal. Mentem felfele a feszültséggel, és nagyjából mindenhol ugyanazt hozta, amit a cég állított, és ez valahogy mindig olyan 20-22,5 W köré jött ki, szóval végülis teljesítette az ígérteket. Ha túláramot kapott, szépen lekapcsolt, szóval a védelmek működtek. Ezek alapján viszont nincs szégyellni valója, nem is értem, miért nem írták le ezeket a sajtóanyagban.

Összességében azt gondolom, hogy ez egy látványos, de nem túl bika cucc, olcsón. A BG139919  kóddal 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ennyit meg is ér. A szállítás viszont 2400 forint, így 11 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a végösszeg, ami nálam az elmegy kategória.

hirdetés

Awei P142K power bank – Ezt nem fogod elfelejteni

Az Awei P142K egy igazi féltégla, a macskakövet dobáló rendbontók is megirigyelhetnék a tömegét, ami 1008 gramm, a méréseim szerint. Van rajta egy csuklópántszerű fül, de konkrétan kellemetlen sokáig kézben tartani, akkora. Az anyaghasználata okés, de egy kicsit eklektikus, felül csiszolt alumíniumnak látszó műanyag van, oldalt és hátul pedig jóval puritánabb plasztik. Helyenként egész jól kiadja, máshol meg nem annyira, de összességében elfogadható a minőség és az összerakottság.

Minden kínai cucc ikonikus kelléke a LED lámpa,

ami olyan mint a japán autókban a középkonzolon az óra: muszáj, hogy ott legyen. Jobb oldalt van egy bekapcsoló gomb, ami a csík panelt éleszti fel, és mutatja a töltöttséget, illetve, ha valamit rácuppantotok, akkor a töltési protokollt is jelöli kicsi piktogramok formájában. A kapacitása megdöbbentően nagy, 50 000 mAh, és ennek megfelelően rengeteg portot is raktak rá. Egy korlátozó tényező viszont van: maximum 22,5 W-tal tud tölteni, ami a mai világban, ahol már az alsó-közép kategóriában is 33 meg 66 W-os gyorstöltések vannak, igencsak karcsú. Szóval ezt a nagy dögöt az életben nem fogjátok lemeríteni ezzel a teljesítménnyel.

Szerencsére van rajta egy rakat port, amin keresztül etetni lehet más eszközöket:

 • Micro USB bemenet: 5 V/2 A 9 V/2 A 12 V/1,5 A
 • Type-C bemenet: 5 V/3 A 9 V/2 A 12 V/1,5 A
 • Type-C kimenet: 5 V/3 A 9 V/2,2 A 12 V/1,67 A, 20 W (max)
 • USB1/USB3 kimenet: 5 V/2 A
 • USB2 kimenet (ez a zöld): 4,5 V/5 A 5 V/4,5 A 5 V/3 A 9 V/ 2 A 12 V/1,5 A, 22,5 W (max)

A micro USB port megléte 2023-ban eléggé meglepő, de legalább van ez is. Ami csalódást keltő, hogy 20 V-on nem tud tölteni, és úgy általában itt sem kötik az orrotokra, hogy milyen gyorstöltéseket támogat vagy milyen védelmekkel rendelkezik. Pont ugyanaz a helyzet, mint a P186K esetében, szóval itt is jöhetett a nyomozás és a méregetés, más lehetőség híján. Az viszont az adatok alapján feltűnt, hogy lényegében ugyanazt tudja, mint a P186K, szóval valószínűleg ugyanazokból a cellákból áll, csak többet tettek bele, és szerintem a vezérlésen sem változtattak sokat.

Itt is azt a háromlépéses logikát követtem, amit a P186K esetében: tesztelés szabványokra, melegedés vizsgálata, majd végül a terheléses tesztek.

Azzal kapcsolatban nem tévedtem nagyot, hogy a bele a két terméknek szinte tuti, hogy ugyanaz, mert a P142K is hasonlóképpen viselkedett, mint a P186K. Ugyanazokat a protokollokat támogatja, a leoldási szintek nagyon hasonlóak és ez nem is melegszik. Mondjuk egy ekkora dögnek ez a 20 W meg sem kottyan.

Mivel rengeteg port van rajta, feldobáltam rá mindenféle eszközöket és előjött a legnagyobb koncepcionális hibája a terméknek: összesen 22,5 W-tal tud tölteni, így egyes műszaki cuccaimra nevetséges mennyiségű teljesítmény maradt. Egyszerűen 50 000 mAh-t lemeríteni 22,5 W-tal olyan sokáig tart, hogy nem éri meg telepakolni a portjait, kivéve, ha nagyon kis energiaigényű eszközöket – okosóra, fülhallgató stb. – akartok tölteni. Arra meg minek 50 000 mAh kapacitás? Szóval egy kicsit önmaga farkába harapó kígyóként kell azokra a power bankokra tekinteni, amelyek kis teljesítményt pumpálnak ki, nagy kapacitás mellett. Vagy legyen bika – PD 65 W -, vagy legyen kisebb a kapacitása. Ugyanis ha az 50 000 mAh-t 5 darab 10 000 mAh-s telep adja le, akkor máris 5×22,5 W áll rendelkezésre. Persze nem ennyiért, mint amennyibe ez kerül, ugyanis meglepően olcsó.

A mennyi az annyi kérdésre a válasz 18 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a BG6fa060  kóddal, viszont a szállítás további 1700 forint, így együtt 20 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell fizetni a termékért. Ez viszont csak kétszer annyi, mint a P186K ára, szóval „olcsón mérik” a kapacitástöbbletet.

Összegzés

Az Awei power bankjai nem rosszak, de azért vannak intő jelek, hogy lehet találni a piacon ennél jobb cuccokat is. Az egy dolog, hogy a leírásuk eléggé hiányos, nyomozgatnom kellett a protokollok után, és az egy másik, hogy nem minden műszaki paramétert hoztak a tesztek alapján. Az Awei P186K melegszik, amire az idő előrehaladtával feszültségeséssel reagál, a P142K meg túl bika ilyen pici teljesítmény leadása mellett.

Az értékelésből látszik is, nagyjából mit gondolok róluk, szerintem egy BlitzWolf power bankkal jobban jártok, a P szériában volt pl. 60 W-os PD töltésre képes darab is. Aki nem hallgat rám, annak azért az árakat leírom:

 • P186K – a BG139919  kóddal 18 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., + 1700 forint a szállítás
 • P142K – a BG6fa060  kóddal 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., + 2400 forint a szállítás

Pro

 • P186K: látványos külső, alacsony ár, vezeték nélküli töltés, elvileg mágneses
 • P142K: brutális kapacitás, sok port, olcsó a kisebb power bankokhoz képest

Kontra

 • P186K: nincs PD töltés, melegszik
 • P142K: alacsony teljesítmény ehhez a kapacitáshoz, gyengébb anyaghasználat

hirdetés