hirdetés

XMUND XD-WB2 egyenes edzőpad teszt

Nyárra mindenki Schwarzenegger lesz

teszt
XMUND XD-WB2 egyenes edzőpad teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-13

Az XMUND XD-WB2 egy minimalista edzőpad, pont azért kértük be, mert elképesztően olcsón el lehetett hozni a 2022-es leárazások alkalmával, és hát karácsony után sokan nekiálltok legyúrni a bejglit és nyárra felépíteni a beach bodyt, addig meg azért még van 6 hónap. A termékért a BGXIFD178  kóddal 11 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, így a többletköltségeket ezzel ki is pipáltuk.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

7.6

 • megbízhatóság:7
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:6
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok
XMUND XD-WB2 egyenes edzőpad teszt 13

Forrás: RendeljKínait

Visszakanyarodba a minőséghez, a másik probléma, hogy eléggé nyúlik a műbőr huzat – mármint a műanyag – a fekvőfelületen. Viszont itthon sem jobb a helyzet, nagyjából ugyanezek az edzőpadok 25 000 Ft körül kezdődnek az Árukereső szerint, és feltételezem, hogy azok minősége sem verdesi az egeket. Érdekes viszont, hogy a ferde padok – amiken például hasizmozni lehet –, olcsóbbak, olyan 21-22 000 Ft körül indul a buli. Így összességében nem vagyok elégedetlen a 300 kilogrammig terhelhető XMUND XD-WB2-vel, de azért jó, ha tudjátok, hogy mire számíthattok.

A termék egyik lába nagyobb távon terpeszt mint a másik,

ami egyrészt ad neki némi bónusz stabilitást, másrészt a rövidebb, gumis lábra fel lehet lépni, és például súlyzóval vádlis emeléseket csinálni, vagyis lábujjhegyre állni, így nem kell például step pad. Ezt a lakásban máshol nem nagyon tudtam megcsinálni, a szék túl magas volt és féltem, hogy taknyolok, a küszöbök meg túl alacsonyak, így állandóan leért a sarkam, szóval jó, hogy erre is lehetőséget ad az XD-WB2.

Mellékesen lehidaltam, mennyibe kerül egy három fokozatban állítható, jó minőségű aerobik pad,

a Reebook nem átall majdnem 50 000-et elkérni egy ilyenért, ehhez képest jó, hogy a fellépős gyakorlataimat simán meg tudtam csinálni az XMUND termékén, igaz, ezeknek nem sok köze van az aerobikhoz. De akkor milyen gyakorlatokat lehet vele csinálni? Nagyjából mindent ami súlyzós, lehet fekvenyomni – viszont kétkezes, fekvenyomó állvány nem jár hozzá –, bicepsz és tricepsz gyakorlatokat végezni, guggolni egy lábbal, lábfejet lefordítva, fellépni rá, vádlit erősíteni, ferdén vagy emelt lábbal fekve nyomni, igazából a repertoárnak csak a képzelet szab határt. Aki szeretne ötletet meríteni a gyakorlatokhoz, annak ajánlom az alábbi androidos applikációkat, én is ezeket használtam:

Természetesen van még száz másik app, amik nagyjából ugyanezt tudják, és meg lennék lepve, ha nem lenne ugyanennyi iOS-re is.

Értelemszerűen a súlyzós gyakorlatokhoz kell súlyzókészlet is,

de a saját testsúlyosakhoz nem. Ezeket próbálgatom már néhány hete, és a pad bírja. Az viszont nem tetszik, hogy néha meg-megnyekken terhelés alatt, igaz elhajlást vagy sérülést nem vettem észre, szerintem csak a puha párna műbőr huzata adja ki a fura hangot, nem a szerkezet csavarodik, ami azért meg is lepne, mert 67 kiló vagyok. Összességében azt gondolom, hogyha ti nem élsportolók vagytok, akkor egy ilyen edzőeszköz évekig kiszolgál majd benneteket, de a minőség kapcsán nem szabad nagyot álmodnotok.

Összegzés

Arra jó, amire kitalálták, egy kis kreativitással még többre is. A minősége nem nagy szám, de masszív a cucc, és számtalan gyakorlat elvégezhető rajta. Ha súlyzókat pakoltok alá, akkor egész jól ki lehet tölteni az elfoglalt teret is, egy dolgot sajnálok, hogy hasizmozásra nem alkalmas, mert ahhoz könnyű, és nincs rajta olyan rész, ahová a lábatokat be tudjátok akasztani, igaz ilyet a gyártó sem állít. Az XD-WB2-ért a BGXIFD178  kóddal 11 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, így a többletköltségeket ezzel ki is pipáltuk.

Pro

 • Olcsó
 • 300 kilogrammig terhelhető
 • Kis kreativitással sok gyakorlatot meg lehet rajta csinálni

Kontra

 • A minősége olyan, mint az ára: alacsony

hirdetés