hirdetés

Xiaomi Freetie szabadidő cipő teszt

A méret a lényeg

teszt
Xiaomi Freetie szabadidő cipő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-10-23

Cipőtesztelésben már eléggé rutinos vagyok, az elmúlt 2 évben vettem vagy 10 párat Kínából, ezek gazdagítják a RendeljKínait oldalán található cikkgyűjteményt. A Freetie márkához volt már szerencsém, és igencsak szolid lépőket ismerhettem meg a cég termékeinek személyében. Most sem vártam mást, és szerencsére nem is kellett csalódnom, egy újabb remek lábbeli került a piacra. A BGHU1098 kuponkóddal befér 10 000 Ft alá a csuka, a Banggood Express szállítás pedig 54 Ft-ba kerül, mást pedig nem is kell fizetnetek a termék után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vagyis ha neked 43 1/2-es kellene, akkor kénytelen vagy egy 44-est megvenni, így jártam én is. Pont ez történt a korábbi Freetie lábbelimmel is, ahol kénytelen voltam bikára meghúzni a cipőfűzőt, különben egy picit lötyögött a lábamon a termék.

A kinézete viszont nagyon bejött,

egyrészt kellemesen vegyítik az alapszínnel a különböző betéteket, másrészt nem jellegtelen, de nem is nagyon harsány a cipő. A sajtófotókon ez egyébként nem jön át, élőben meggyőzőbb a termék. Mivel ez egy szabadidős/mászkálós célra készített lépő, ezért olyan nagyon sok technológiai vívmányt nem kell rajta keresni. Futásra kifejezetten nem ajánlom, jó eséllyel nem lesz semmi bajotok egy rövidebb kocogástól, de a talprészen nincsenek kialakítva azok a vívmányok, ami egy csukát futásra alkalmassá tesznek. Az egész alsó fehér rész egyetlen EVA tömb, ez egy egybeöntött hab anyag, ami kényelmes tartást és ütéscsillapítást ad, de azért eléggé kemény ahhoz, hogy ne rogyjon meg a láb.

A zselés cipőkhöz képest – pl. Onemix Red Eaglekevésbé puha, de nem kényelmetlen, viszont nem is 10-20 kilométeres mászkálásokra tervezték. A teljes alsó rész fehér, ami magával vonja azt, hogy elég rendesen koszolódik, viszont ezt leszámítva különösebb hátrányt nem tudok említeni, az anyaghasználat jó, szépek a varrások, nem találkoztam eldolgozásbeli hiányosságokkal. A szövése mesh jellegű, hálós anyag, ami kb. 10 fokig ér valamit, de azért a hidegebb októberi reggeleken, már kellemetlenül átfújt rajta a szél, szóval ez egy tipikus tavaszi-őszi cipő. A sarokrészen van egy 3M által gyártott fényvisszaverő rész, ami sötétben segíthet abban, hogy észrevegyenek titeket, de ha ilyen helyzetbe kerültök – pl. autópálya leállósáv -, ne ebben bízzatok, hanem inkább vegyetek fel egy neonsárga mellényt. A semminél persze a csillogó cipőrész is jobb.

Két érdekességet találtam még a külsején, mind a sarokrészen, mind a nyelven van egy fül, ami segíti a felvételt, a másik pedig a remek betét, ami benne van. Hosszabb távon sem volt kényelmetlen, de ezen is jól meg kellett húznom a cipőfűzőt, mert egy hangyányit ez is nagy, a feles méret hiánya miatt.

Beszéljünk egy kicsit a cipő áráról, mert ez volt az, ami igazán zavart. 9500 Ft flash sale keretében – van hozzá kupon amitől drágább lesz: BGHU1098, de ez maximum a flash sale lejárta után lesz jó -, míg a korábbi variáns – amit azért annyira nem múl felül, bár a dizájn jobb – 6500-7000 Ft körül volt elérhető. Csakhogy, azóta permanensen beárazzák a vámot és az áfát, drágább lett a konténeres szállítás, mindenféle anyaghiány lépett fel a COVID krízis miatt, és ez bizony felpattintotta a lábbelik árát is. Ma már nem nagyon lehet 5-6000 Ft-ért olyan Li-Ning cipőket venni, mint tavaly, és amik a 20-30 000 Ft-os nyugati futócipőkkel vetekednek. Vagyis, mára a fenti ár lett a normális, de szerintem ez a cipő nem ér ennyit. Szerencsére nem sokára itt a 11.11-es Singles’ Day, szóval ha lecsökkenne 7-8000 Ft közé, akkor már bátran merném ajánlani.

Összegzés

Közepes pizza, semmi extra, de különösebb hibája nincsen, ezt tudnám elmondani a Xiaomi Freetie újabb cipőjéről. Illetve egy azért mégis van, a szűk méretezés és a túl nagy ugrások – nincs feles és harmados méret -, cserébe viszont jól néz ki és kényelmes. A 9500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ára tulajdonképpen rendben van, de szerencsére minden kínai termékre elmondható, hogy lesz ez még olcsóbb is, szerintem 7-8000 Ft körül  lesz igazán jó vétel.

Pro

 • Jó dizájn, amit a képek nem adnak vissza
 • Remek minőség
 • Fényvisszaverő felületek
 • Kényelmes, de nem túl lágy tömés

Kontra

 • Lehetne olcsóbb
 • Nincsenek feles és harmados méretek (pl. 43 1/3)

hirdetés