hirdetés

SGODDE húzódzkodó rúd teszt

Hogyé’ van az ajtófélfa testvérem?

teszt
SGODDE húzódzkodó rúd teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-31

Az SGODDE mindenféle edzőeszközt gyárt, ebbe a szegmensbe tartozik a húzódzkodó rúdjuk is. A fókusz az áron és a funkcionalitáson van, előbbi meglehetősen alacsony, 7700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a BGXIFD228  kóddal,  az utóbbiról pedig bőven olvashattok a tesztben. A terméket lengyel raktárból küldik, többletköltségre nem kell számítanotok, mert a szállítás is ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A két ellendarab végén van egy-egy felsajtolt pöcök, ez gátolja meg azt, hogy a végek leessenek a csőről. Mármint gátolná, ugyanis a leírás csak annyit említ, hogy szét kell csavarni a középrészt a méretállításhoz, illetve, hogy a gyorsszorító elem, ami fixálja a hosszt, mozgatható a csövön.

Ezzel a logikával meg is próbáltam lehúzni a bilincset, amivel lejött róla a feszítőelem,

amit egy préselt biztosítópöcök tart(ana) a helyén. Hát, itt nem tartotta, és mivel ez egy irányba áll – aszimmetrikusan, kifele, hogy edzés közben semmiképpen ne tudjon leesni –, így vagy 20 percig szenvedtem, mire újra a helyére ugrott. Ezt a leírás nem említi, nincs jelölve sem, szóval csak ésszel feszegessétek, mert atom szívás visszapattintani a helyére, viszont az egy megnyugtató dolog, hogy miközben húzódzkodtok, ez fizikailag sehogy sem tud leválni, hiszen befele feszül, bele az elembe.

Az SGOODDE termékének fogása kiváló, jó ez a szivacsos felület, amin az erőt kell kifejteni.

Kétféle színben is elérhető, van belőle sárga és narancs, nekem az előbbi jutott, ez még a nem annyira hivalkodó, de azért látható kivitelezés, kb. mint a „Vigyázz a fejedre” felirat az alacsony mennyezetű pincehelyiségeknél. A magasabb rokonok sem fogják lefejelni, de mégsem lóg ki a lakás képéből ordenáré módon. A rúd végén lévő feszítő tappancsok egy picit el tudnak mozogni, ennek annyi az értelme, hogy így az egyenetlen felületre is felfekszik a húzódzkodó rúd. A teherbírása egy kicsit trükkös, ugyanis attól függ, mennyire tekeritek ki az erőkart. Mivel én a szabvány 85 centiméteres ajtókeretbe feszítettem bele, ezért itt a terhelhetőség 180 és 200 kilogramm közé esett, én meg ruhában sem vagyok több, mint 70 kiló, így különösebben nem aggódtam, hogy esetleg kimozdulna.

Azon viszont igen, hogy esetleg nyomot hagy az ajtófélfán,

ugyanis nálunk régebbi típusú, nem keményfa keretek kaptak helyet. Ez a veszély még úgy is fennáll, hogy a fa felületre feszülő elemek végén van némi gumírozás, így végül a pincében teszteltem le több ajtónyílásban a SGODDE sporteszközét. Erre megoldásként azt mondja a sajtóanyag, hogy tegyünk alá egy-egy szövetdarabot, aztán az majd megoldja a problémát, amit én nem annyira hittem el, szóval maradt az alagsor. Ehhez képest semmilyen problémával nem találkoztam, tényleg nincs nyom a levétel után sem, persze nem is gyilkoltam nagyon a keretet, sőt a téglafalon is tökéletesen megállt.

Forrás: Banggood

Alapvetően viszonylag sok gyakorlatot lehet vele kivitelezni, és ezek egy része olyan, amit más sporteszközzel nem igazán tudtok megoldani:

 • húzódzkodás, a szélességet a kéz elhelyezésével variálhatjátok (ez kiváltható a már említett XD-PT2-vel
 • húzódzkodás szemből (amikor a kezeddel fordítva fogsz rá a rúdra)
 • felülésnél lábfejbeakasztásos lábtámasz
 • ferde fekvőtámasz, aminek emelhetitek vagy süllyeszthetitek a magasságát (ezt egy bútor vagy egy XMUND XD-WB2 féle egyenespad is kiváltja)
 • különböző nyújtógyakorlatok (amit szintén bármilyen bútoron el lehet végezni)

Összességében azt gondolom, hogy aki a hátat, a karokat és a mellkast akarja erősíteni, esetleg lógó gyakorlatokra van szüksége – bouldering, falmászás, gyűrűgyakorlatok – annak is nagyon hasznos a cucc. Lehúzni nem tudtam a falról, annyira meg lehet szorítani és lezárni a bilincsekkel, pedig próbáltam szándékosan lerángatni, de meg sem mozdult. Ennek ellenére azt javaslom, hogy körültekintően használjátok, és mielőtt izomból ráugrotok, teszteljétek a terhelhetőségét, de nem éreztem azt, hogy ne lennék biztonságban a használat során.

Összegzés

A SGOODE hozza azt, amit ígér, eléggé masszív cucc, de arra figyelni kell, hogy a préselt biztosító pöcköt ne akasszátok ki – nem könnyű, de a kreativitás sok mindent legyűr –, illetve, hogy terheljétek meg használat előtt. Szerintem az izomépítés hosszabbtávú hatásaihoz képest az ára nevetségesen alacsony, a BGXIFD228  kóddal elérhető 7700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért Budapesten még egy havibérletet sem kaptok az edzőteremben. Lengyel raktárból küldik, a szállítás ingyenes.

Pro

 • Olcsó
 • Kényelmesen használható
 • Jól terhelhető, elég szélesre széttekerhető
 • Gumírozott tappancsok, hogy az ajtófélfán ne hagyjon nyomot

Kontra

 • Lehetne egyértelműbb a beállítás
 • A biztosító szeget ki tudtam húzni a lezáró fejből (ez felszerelve nem történhet meg, de előtte, ha kifele rángatjátok, akkor igen)

hirdetés