hirdetés

Xmund XD-PT2 edzőállvány teszt

Szia Uram, szoba mellé nem érdekel?

teszt
Xmund XD-PT2 edzőállvány teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-02

Mostanában rákaptunk a karantén eszközök tesztelésére, volt már nálunk futógép, ugrókötelek és most itt van az Xmundtól az edzőkeret, amin mindenféle gyakorlatokat lehet elvégezni. Az ára jóval alacsonyabb, mint itthon, 26 000 forintot kérnek érte cseh raktárból, amik sokszor a duplájába kerülnek. Korábban inSPORTline néven 49 000 forintért lehetett ilyesmit venni hazánkban. A Decathlonban is vannak hasonlók, 80 000 Ft-ért, szóval érdemes ránézni az XD-PT2-re.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mint ahogy az is, hogy a doboz képtelen megvédeni a benne lévő terméket.

Számtalan helyen találtam rajta esztétikai hibákat, a szivacsot benyomta vagy éppen ki is szakította a vascső súlya. Ezek a használatot semmiben nem befolyásolják, de ha már az ember kibont egy új terméket, az ne úgy nézzen ki, mintha a kutya szájából szedték volna ki. Eleinte nem nagyon hittem el, hogy a keret stabilan meg fog állni a lábán, mert a lábvégre felhúzott 4 darab gumitappancs olyan, mintha egy óvodás egy körömvágó ollóval vágta volna ki az anyagot, de aztán szerencsére az élet erre teljes mértékben rácáfolt.

Hozzá kell tennem, hogy ez azért nem egy bonyolult szerkezet, gyakorlatilag 12 mm-es, erősített vascsövek és csavarok összessége,

amit helyenként szivaccsal párnáztak. Senkit ne érjen váratlanul, hogy a szerkezet hatalmas, akár 215 centiméterig is ki lehet húzni az állítható húzódzkodó karokat. Vagyis kell hozzá egy kisebb szoba, mert ha még ti is rámásztok, akkor bizony rengeteg helyet foglal el. Én konkrétan átrendeztem miatta a szobát, mert lefénykepzni sem tudtam, nem hogy használni. Szóval érdemes előre kitalálni, hova rakjátok és mit akartok rajta csinálni, javaslom a pincét, a garázst, vagy valami hasonló, félreeső helyiséget.

A teherbírása 150 kg, az én tömegem pedig 75 kg, szóval alattam iszonyatosan stabil volt,

még szőnyegen is, de nem javaslom, hogy ilyen felületen próbálgassátok. Laminált padlón remekül megtapad, szinte semennyit nem billeg, pedig próbáltam eszetlenül is használni, de végig kitartott. Számtalan gyakorlatot meg lehet rajta csinálni, érdemes alulról felfele haladni, hogy érthető legyen a dolog, de szerencsére a sajtóanyagban lévő képek is segítenek. Az alsó fogantyúkon mindenféle fekvőtámaszokat lehet kivitelezni, a középső kapaszkodókon kinyomásokat és lábemeléseket lehet gyakorolni, míg a felső, francia rúdhoz hasonló hajlítotton húzódzkodási elemek jöhetnek szóba. Ezek alapján 5-6 gyakorlatot lazán véghez lehet rajta vinni, én is kipróbáltam mindent, viszont egy dolog nagyon hányzott, az pedig a háttámla.

A hátsó keresztmerevítőn ugyan van szivacs, de azért ez mégsem ekvivalens egy nagy, kényelmes panellel.

Lábemelésnél, ahogy belengett a testem, folyamatosan hozzáütődtem a vékony felülethez, és ez zavaró volt, más gyakorlatnál viszont ilyesmit nem tapasztaltam. Szerintem a magasság beállítására két egyszerű opció van, vagy a teljes magasságotokhoz állítjátok be, vagy egy kicsit alacsonyabbra, és behajlított térddel és összeakasztott lábbal nyomjátok le az edzést, én egyébként az utóbbit választottam. Egyes gyakorlatokhoz érdemes megfordulni, például az ajtófélfára felszerelhető húzódzkodót kiváltó felső ferde rúdon szemből és fordítva is edzhettek. Szóval összességében nem rossz az XD-PT2, arra teljesen használható, hogy koca módon otthon edzegessen az ember, és ahhoz képest, hogy mennyibe kerül egy ilyen itthon, ez nagyon olcsó.

Összegzés

Az Xmund XD-PT2 edzőállvány egy használható eszköz, két bajom van vele, hogy a minősége helyenként eléggé kiábrándító, de ez egy esztétikai kérdés, nem megy a funkcionalitás rovására. A másik, hogy a doboza egyszerűen nem védi meg a puhább felületeket, így már a kibontáskor is lehetnek rajta sérülések. Vagyis egy kis odafigyeléssel ez egy sokkal jobb termék is lehetett volna, de ezen hibák ellenére is azt gondolom, hogy nagyon olcsó.

Ha valami 26 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, itthon pedig a legolcsóbb hasonló termék 48 000 Ft, akkor bizony nem kérdés, melyiket kell venni. Ez így még mindig feleannyi, különösebb kockázat nincs benne, nem kell garanciáztatni, mert nem nagyon tud elromlani sem. Cseh raktárból vihetitek, ingyenes szállítás mellett, de azért nagyon közelről ne nézegessétek, mert akkor kijönnek a kidolgozásbeli hiányosságok.

Pro

 • Nagyon olcsó
 • Sok gyakorlatot lehet rajta elvégezni
 • Elég jól letapad a padlóra
 • Könnyű összerakni

Kontra

 • A minősége nem éppen szemet gyönyörködtető
 • A csomagolás nem védi meg teljesen az eszközt
 • Az összeszerelési leírás pocsék
 • Egy jó szivacsos háttámla nagyon hiányzik róla

hirdetés