hirdetés

Li-Ning Rouge Rabbit tartós teszt

Elnyűhetetlen, 800 km után is

teszt
Li-Ning Rouge Rabbit tartós teszt 1
írta: Don Kartács
2020-12-17

Ti olvasók, szeretitek a tartós teszteket, és mi szoktuk is követni az általunk ajánlott termékek egy részét, sőt mi is gyilkoljuk őket, amennyiben ezt záros határidőn belül lehet kivitelezni. Erre a témára semmi sem jobb, mint egy cipő, amit egyszerűen széjjel lehet futni. De vajon egy Li-Ning kibír annyit, mint egy Decathlonos Kalenji vagy az amerikai Asics? A lenti cikkből kiderül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Sajnos a nagy nevek se mentesek a durván pusztuló anyagoktól, az Asics Gel Cumulus 20 GTX-em oldalának felső része 120 kilométer után elkezdett kopni és ez egy 46 500 Ft-os cipő volt, mikor még új modellnek számított. A fentiek függvényében kell vizsgálni a Li-Ningek ellenállóképességét, de van még egy szempont, amit nem említettem, ez pedig, hogy mire tervezték a cipőt. A Li-Ning Rouge Rabbit 2016/2017-es modellje kapcsán 5 km-es távot ad meg a gyártó, és jellemzően az átlagos futócipőket maximum 90 kg-os vagy ennél kisebb súlyú személyre méretezik. Az utóbbit nem érem el, viszont az 5 km-es távot rendszeresen meghaladtam.

A gyakorlócipőket jellemzően 5/10/21/40+ km-es távra tervezik, a gond az, hogy a Li-Ning kínálatában csak 5/10/40+ kilis csukák vannak, vagyis van egy nagy lyuk 10 és 41 kilométer között. Mi van akkor, ha 15 kilométert akarok futni? Semmi, valamelyik kisebb távra kalibrált terméküket használom. Ezzel az a probléma, hogy jobban gyilkolja a cipő szerkezetét, illetve extra terhelést tesz a talpra. A Rouge Rabbit 2016 kapcsán én ezt a távot 15 kilométerben önkényesen limitáltam, itt kezdtem el azt érezni, hogy fáj benne a lábam. Ez nem meglepő, a tervezett táv háromszorosáról beszélünk. Nagyjából ebben a szellemben pörgött le a 800 kilométer – valójában egy picit, kb. 5%-kal több, mert a Stratos GPS-e alulméri a távokat -, ekkor tettem félre a lábbelit.

Ahogyan a galériában is látszik, leszámítva a talprészt, gyakorlatilag patika a cipő.

Ez extrém ritka, még a jó minőségű, drága futócipőimnél is tapasztaltam akár már 1-2 hét múlva is amortizációt, a Kalenji cipőfűzője szétfoszlott kb. 8 nap után, az Asicson lett egy csúnya kopásnyom 120 kili körül. Itt viszont a cipő oldala, a felső része, és a fűzője is gyakorlatilag olyan állapotban van, mint amikor használni kezdtem. Ahol érződik a használat, az a talp csillapítása, ezt azért sikerült széttaposni, főleg hogy a tervezettnél hosszabb távokat futottam. A kopást egyébként leginkább a talprészen lehet lemérni, a láb letételekor itt éri a legnagyobb terhelés a cipőt.

Igazából a Rouge Rabbit simán kibírt volna plusz 200 kilométert, de ebben a formájában még utcai cipőként biztosan használható marad 1-2 évig, nincs kritikus sérülés rajta – talptörés, szakadt felsőrész vagy lyukas oldal -, és mivel 6000 Ft körül bármikor vehetek újat, ezért nincs értelme tovább gyilkolni. Ha 30-40 000 Ft lenne, kimaxolnám, de így inkább előveszem az utódját, a Rouge Rabbit 2017-et – ez a fenti kék -, ami csak a színében tér el, és minden megy tovább.

Hozzá kell tennem, hogy a Li-Ning cipők olyan minőségűek, hogy gyakorlatilag bármelyik másik 5 km-re tervezett modellel merném helyettesíteni, főleg most, hogy a cipő teljes életciklusát végigkövettem.

Vettem is még pár típust, ezekről is lesz majd teszt, szóval mindig lesz valami új tartalom ebben a témában.

Összegzés

A tartós teszt tökéletes volt arra, hogy bebizonyítsa a már ismert tételt: egy cipő nem attól lesz drága, mert annyival jobb, mint a konkurensek. A gyártási költség az ár durván 25%-a – erről itt és itt olvashattok -, minden mást, az adók, a gyártó-nagyker-kisker lánc költsége, a logisztika és hasonlók tesznek ki, ez az általatok fizetett összeg háromnegyede, ezeket a költségeket a netes vásárlás nagyrészt kikerül.

Nyugodtan nézzétek meg az itthoni Li-Ning árakat, és azt, hogy Aliexpressen mennyiért kapható egy cipő. Nyilván nem kérdés, melyik az olcsóbb. Azt viszont hozzátenném, hogy a vásárlási ünnepek alkalmával sokkal olcsóbbak ezek a cuccok is, így ha találtok 7000 Ft körül Rouge Rabbit 2016/2017-es modellt, akkor simán megvehetitek, de 11.11 alkalmával akár 4500-5000 Ft-ért is behúzható volt egy pár.

Pro

 • A Li-Ning felnőtt a neves sportszer gyártókhoz
 • Remek csillapítás
 • Nagyon jól fogja a lábat
 • Viszonylag puha, jól csillapító sarokrész
 • Nagyon könnyű
 • Meglepően jól bírja, akár 800 km-en túl is

Kontra

 • Nehéz felvenni, mert „tight fit”
 • Nekem túl lágy a betét
 • Nem mindig olcsó

hirdetés