hirdetés

JiaJun gerincvédős protektor teszt

Mortal Kombatos kivégzés ellen

teszt
JiaJun gerincvédős protektor teszt 1
írta: Don Kartács
2019-11-17

Mivel elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy az elektromos járműveket csak felelősségteljesen használjuk,  tehát filozófiának fontos része önmagunk védelme. Ezért teszteltünk már sisakot is, és most itt a gerincprotektoros mellkasvédő, ami a felsőtesteteket igyekszik esés után is az eredeti formájában megtartani. A védőfelszerelés tépőzáras, így viszonylag könnyen felvehetitek, függetlenül a testméretetektől.  Az öltözékért 9000 Ft-ot kérnek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Fontos! A tesztelt védőfelszerelés nem rendelkezik tanúsítvánnyal, emiatt nagysebességű és komolyabb járművekhez (motor, robogó, nagyteljesítményű elektromos járművek) semmiképp sem ajánlott. Kis sebességű járműveken (roller, egykerekű stb.) alapvető védelmet nyújt, mindenki ennek megfelelően használja.

A mellkasi protektor azért nem a legkényelmesebb viselet, eléggé szorít, meg lehet szokni, igaz nem is bálba mentek majd benne. Aztán ültem benne 5 órát a térdeplőszékemen, és rájöttem annyira nem is vészes. Igaz, a két oldalpánttal állítható, így aki kicsinek érzi, az lazíthat rajta. A fura az, hogy ez egy M-es, viszont ezt a weboldalon nem tüntetik fel, ezek alapján viszont több méretnek is kellene lennie. 77 kg vagyok és 175 cm magas, de elfogadnék egy picit nagyobb, L-es verziót, a szűkössége viszont pont arra garancia, hogy esés közben sem mozdul el.

A protektort belebújós módon lehet felvenni, ami olyan szempontból előnyös, hogy rá tudjátok húzni kívülről a ruhára is, ellenben például ezzel a teljes testpáncéllal, amit már elég nagy macera magadra erőltetni az elasztikus ujja miatt. A JiaJun  esetében próbáltam elrejteni kabát alá, illetve felvettem pulóver fölé is, az utóbbi a nyerő, de egy mellény alatt is elrejthető, nem feszít, nem nyom. Ellenben a pántok hossza miatt viszonylag limitált, hogy hány réteg ruhára tudjátok felhúzni, szóval inkább rejtett viseletre alkalmas, így viszont nem védi az öltözéket, ami inkább hátrány, mint előny.

Az hogy a gyakorlatban ezek az olcsó protektorok mekkora ütést tudnak elnyelni, azt objektíven csak laborban tudtam volna ellenőrizni. Sajnálatos módon kétszer már „teszteltem” ilyesmit kényszerből, egyszer egy ház falának mentem neki, egyszer pedig előre estem, a mellkasomra. A térdvédővel egybeépített sípcsontvédő állta a sarat, nem tört el, nem is nyílt szét sehol, és a könyökvédő is funkcionált, pedig az egy 3000 Ft-os Intersportos „low budget” megoldás volt. Szóval a lényeg, hogy sokkal jobb viselni bármit, mint semmit, és ezt az elvet a JiaJun  protektora is kielégíti, de azért vannak ennél sokkal kényelmesebb és nagyobb területet védő cuccok is. Az látszik rajta, hogy nem motorosokra tervezték, hanem inkább annál lassabb járművekre, elektromos egykerekűre például tökéletes, de aki izmosabb gépekkel akar száguldozni, az mindenképpen nézze meg a komolyabb darabokat is.

Összegzés

A JiaJun  gerincvédős protektora a szükséges minimum, amit megtehettek a felső testetek védelmében. A legnagyobb baja, hogy nem véd  elég nagy területen, a legnagyobb előnye pedig az olcsósága, hiszen 9000 Ft körül nem sok mindent lehet kapni, ami a mellkast és a gerincet is biztosítja. Az egy másik kérdés, hogy az alhas sérülékeny területét viszont nem fedi, ezért mindenképpen nézzetek körül komolyabb protektoros ruházatok között is, de rollerre, uniciklire vagy elektromos bicóra a JiaJun megoldása is megteszi, motorosok viszont kerüljék el.

Pro

 • Olcsó
 • Felelősségre neveli a viselőjét
 • A gerinc mellett a mellkast is védi

Kontra

 • Nem találtam normális méretezést
 • Alhast nem védi
 • Kérdéses, hogy egy nagyobb esésnél a tépőzár kitart-e

hirdetés