hirdetés

Bikight 3 az 1-ben bringalámpa teszt

És tudja mindet

teszt
Bikight 3 az 1-ben bringalámpa teszt 1

Forrás: Banggood.com

Norbi
írta: Norbi
2022-08-28

A Bikight lámpája egyből felkeltette az érdeklődésemet, amikor először szembejött velem, ezt meg is osztottam veletek, ha még emlékeztek. Szimpatikus volt benne, hogy 3 dolgot is tud, elég egy eszközt feltenni 3 helyett az amúgy is zsúfolt kormányra, ami ellátja az összes funkciót. Most, hogy megérkezett a tesztdarab, végre személyesen is meggyőződhettem róla, hogy ez hogyan is valósul meg a gyakorlatban. Akkor az ára egészen zseniális volt, most se sokkal drágább, ha használjátok a BGHU2474  kuponkódot, akkor 8100 Ft-ot kell érte fizetnetek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 7

6.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Bikight lámpájában két darab T6-os LED került beszerelésre, a kettő együttes használata esetén az elérhető fényerő 800 lumen, amit megítélésem szerint hozott is. A készüléket a bekapcsológomb hosszú nyomvatartásával lehet beüzemelni, ilyenkor az LCD kijelző kapcsol be. Ha fényt is szeretnétek, akkor tovább kell nyomogatni azt, elsőre csak a bal oldali LED lesz aktív, két nyomásra mindkettő egyszerre 100 százalékon, harmadikra mindkettő 60 százalékon, negyedik nyomásra pedig villogni kezdenek a fények. Elvileg 200 méterre is elvilágít, ezt én nem feltétlen láttam így.

Mivel kapott egy fényérzékelőt is, ezért ha úgy ítéli meg, hogy a fényviszonyok nem indokolják a maximum fényerőt, akkor azt leveszi, illetve, ha a legerősebb módot választottátok, valamiért mégsem indultok útnak, 3 perc tétlenség után mérsékli a fényerőt 60 %-ra, mindkettőt energiatakarékossági okokból. A beépített telep egyébként 4000 mAh kapacitással rendelkezik, amivel teljes krafton 6 óra működést ígér a gyártó, ezt nagyjából hozta is a tapasztalatok alapján. Extrém melegedést sem tapasztaltam huzamosabb idejű használat során sem. Ha ez kevésnek bizonyulna, akkor egy power bankkel segíthettek a dolgon, annyi a hátránya, hogy a táv is azt a micro USB portot használja, amin az áramot kapja, így töltés közben a távirányítás lehetőségéről le kell mondanotok. Ami nem is lenne akkora tragédia, ha a dudát nem kizárólag arról lehetne használni.

A kürt jópofa, hangja megfelelően erős,

igaz a gyár által megadott 120 dB-t nem éri el. Arra viszont pont elég, hogy az előttetek haladók tisztában legyenek azzal, hogy valaki mögöttük szeretne továbbhaladni, nem lenne rossz ötlet egy picit arrébb fáradni. A hangja ráadásul változtatható is, ha hosszan megnyomjátok a távon a SPK gombot, ami amúgy az egyetlen módja a megszólaltatásának, akkor átvált a már megszokott hangról egy leginkább madárcsicsergésre emlékeztető valamire. Én azért inkább maradtam a klasszikus vonalnál.

Ahhoz, hogy a sebességmérés funkciót is ki tudjátok használni, fel kell applikálni a jeladót a villára, illetve egy pici mágneses bigyót valamelyik szimpatikus küllőre. Ez utóbbival nem is volt gond, de a jeladót úgy gondolták, hogy egy kb. 2 milliméter széles, 3 cm hosszú kétoldalú ragasztócsík simán ott tartja majd a helyén. Ez azért kicsit optimista hozzáállás, de szerencsére még maradt a csomagban talált gyorskötözőből, azzal lehetett segíteni a dolgon. Egy plusz pont azért, hogy a jeladó vezeték nélkül kommunikál az eszközzel, így nem kellett a kábelt elvezetni. Ennek a hatótávolságára 3 métert adnak meg, ami teljesen elég, hiszen a kormány-villa távolság ennek töredéke. Minden eszköz rendelkezik az IP65-ös minősítéssel, így nem árt neki az eső, vagy a felfröccsenő víz.

Mint bringakomputer, hozza, ami egy ilyen eszköztől elvárható, méri a pillanatnyi sebességet – ebből a maximumot el is tárolja -, a napi, illetve az összes megtett távolságot, nézi az átlagsebességet, az elégetett kalóriákat, ez utóbbi egy nyilvánvalóan becsült érték. A mért adatok nagyjából pontosak voltak, a kijelző még napsütésben is jól látható volt. Nyilván nem ér fel egy GPS-szel ellátott profi cucchoz, de hobbi szinten teljesen jól használható ezen funkciója is.

Összegzés

Az eszközzel kapcsolatban eléggé vegyes érzéseim voltak, továbbra is szimpatikus benne, hogy 3 eszközt ki lehet vele váltani, illetve a vezeték nélküli jeladó is előny. De a felszereléssel kapcsolatos bosszúságok picit rossz szájízt hagytak maguk után, még akkor is, ha az ára szinte már hihetetlenül alacsony. A tesztet elolvasva bízom benne, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy ezek alapján érdemes-e rá beruházni ezen az áron vagy sem. Hiszen a terméket most 8100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni, ha használjátok a BGHU2474  kuponkódot. Ebben az árban már a szállítás és az áfa is benne van, ez minden amivel számolnotok kell, ha meg szeretnétek rendelni.

Pro

 • Alacsony ár
 • 3 funkció egyben
 • Fény megfelelő, hang is rendben van
 • Vezeték nélküli jeladó

Kontra

 • Gagyi gyorskötözős megoldás a táv felfogatására
 • Anyagminőség hagy némi kívánnivalót maga után

hirdetés