hirdetés

Astrolux BL03 XPG LED kerékpárlámpa teszt

Nem csak pislákol

teszt
Astrolux BL03 XPG LED kerékpárlámpa teszt 1

Forrás: Banggood.com

Norbi
írta: Norbi
2022-07-11

Kíváncsian vártam az Astrolux bringás lámpáját, hogy megérkezzen tesztre, mert ugyan már régebb óta vagyok hobbikerékpáros igazán erős fényű cuccal még nem volt dolgom. Annak idején még volt szerencsém használni dinamós első lámpát, amiben egy égő világított, ha megfelelően erősen tekertem. Az már a leírásból kiderült, hogy az Astrolux terméke nem ebben a ligában játszik, de hogy mennyire használható az a tesztünkből kiderül. Az ára nagyon kedvező, hiszen  a BGHU2270  kód használatával 9000 Ft-ot kérnek érte, szállítással együtt.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

8.6

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:7
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A cég egészen pontosan 2015 óta van a piacon, számtalan zseb- és fejlámpát kínálnak a legkülönfélébb felhasználási területekre. Van termékük horgászoknak, vadászoknak, búvároknak is az egyszerű felhasználókon felül. Van olyan fényforrásuk, aminek az ára többszázezer forint, és több mint 3 kilométerre is elvilágít. Ezek az adatok ráadásul kínai szokásoktól eltérően viszonylag közel állnak a valósághoz. Szóval nem egy kispályás cégről van szó, így lehetett sejteni, hogy a bringások számára kifejlesztett termékek is jó minőséget képviselnek.

Az Astrolux BL03-nak a csomagolása előrevetíti a minőséget, a termék egy igényes, letisztult, fekete dobozban érkezett. A borítóján a termék képe, a hátoldalán pedig egy táblázat található arról, hogy milyen felhasználási módban nagyjából mekkora üzemidőre lehet számítani. Ezek az adatok a teszt során közel helytállónak bizonyultak. A dobozt kibontva először maga a lámpatest akad a kezünkbe, ez alatt található a töltőkábel, illetve a rögzítéshez szükséges bilincs. A távvezérlő külön érkezik egy kis buborékos zacsiban, mert az nem a csomag része, opcionálisan vásárolható meg.

Az Astrolux BL03-at kézbe fogva egyből szembetűnő a minőségi anyaghasználat.

A készülék fém házat kapott, ennek megfelelően van súlya is – 16 deka -, de ezáltal abszolút profi érzetet kelt. A lámpa felapplikálása nem volt túl nagy kihívás, egy gyorsrögzítős bilinccsel lehet a kormányra fogatni, amihez szerszám sem kell. A lámpatestet a kormányra rögzített ellendarab tetején futó sínbe kell belehúzni, amíg nem kattan, ezzel jelezve, hogy jó helyen van. A levételhez a sín oldalán található műanyag bigyót kell benyomni, ezután lehet lehúzni róla egy mozdulattal. Ha valahol otthagyjátok a bringát, akkor érdemes levenni róla, mert ugye az ördög nem alszik.

A távvezérlő rögzítése nem volt ennyire egyszerű,

egy tépőzáras megoldással kell dolgoznotok, amivel még nem is lenne baj, de a normál kormányra túl hosszúra szabták a tépőzárat, így lehetetlenség szorosan rögzíteni. Bárhogy próbáltam, mindig kicsit lifegett, ami végülis nem tragédia, de azért bosszantó. A távirányító amúgy hasznos kiegészítő, hiszen a segítségével egy gombnyomással lehet kapcsolgatni a fényeket, jobban kézre esik, mintha a lámpa tetejét kezdenénk el kotorászni.  Tudom, telhetetlen vagyok, de azért jó lett volna, ha a kapcsolódást vezeték nélkül oldották volna meg, de sajnos maradtak az oldschool megoldásnál. Ami két dolog miatt is fájó, egyik hogy egy plusz kábelt kell elvezetni az amúgy is elég zsúfolt kormányon. A másik, ami talán rosszabb, hogy az irányító egyből el is foglalja a lámpatesten található Type-C-s csatlakozót, ami a készülék töltésére szolgál. Így, ha esetleg menet közben szerettétek volna egy power bank segítségévél tölteni és ezzel meghosszabbítani az üzemidőt, akkor az csak a távvezérlő kikötésével lehetséges.

Forrás: Banggood

Miután mindent sikerült felszerelni, indulhatott a teszt. A megfelelő körülmények miatt igyekeztem félhomályban indulni és beletekerni az éjszakába, hogy többfajta fényviszony mellett is tudjam tesztelni. Az Astrolux BL03-at két darab XTE és 1 darab XPG LED-del szerelték fel, az előbbi a „tompított”, az utóbbi a „távolsági” fényszóró, ha az autós szaknyelvnél maradunk. A kétfajta fényt egyszerre bekapcsolva brutálisan erős fényt kapunk, a gyártó szerint 1200 lumen a kombinált fényerő. Sajnos egzakt fényerőmérésre nem volt lehetőségem, de én úgy gondolom, hogy hozza ezt az értéket. Adalékként annyit, hogy tekerés közben, mikor egy közlekedési táblához közeledtem, akkor olyan durván megvilágította azt, mintha autóval mentem volna, távolsági fényszóróval. Szintén érdekes volt látni, hogy az ezernyi apró rovart, ahogy cikáztak a lámpa fénye előtt.

Sajnos full krafton viszonylag hamar lemerül a 6000 mAh-s telep,

nekem nagyjából másfél órát bírt, ami megegyezik a gyártó által megadott értékekkel. Felszerelték egy LCD kijelzővel, amin nyomon követhető az aktuális töltöttség százalékban, így láttam, ahogy körülbelül percenként esett az érték. Viszont az a legritkább eset, amikor indokolt a teljes erősség, így, ha mondjuk csak a tompítottat használjátok a legalacsonyabb fokozaton, akkor ezt ki tudjátok tolni akár 20 órára is. Ez nem rossz, tekintve, hogyha egész éjszaka tekertek, akkor maximum 8 órát van rá szükség, tehát két teljes éjszakát töltés nélkül is elbír. Töltése sem okoz nagy gondot egy Type-C csatlakozóval ellátott kábellel, akár egy power bank segítségével sem. Viszont ami feltűnő volt, hogy egy gyorstöltővel is egész éjszakát eltartott telepumpálni, erre a gyár 3 és 4 órát ad meg, szóval itt szignifikáns eltérés tapasztalható.

Forrás: Banggood

Aki járatos a bringalámpák világában, azt nem éri meglepetésként az 5 fajta mód, amit mindkét LED tud külön-külön is. Azért álljon itt, hogy mik ezek: az erős, a közepes, a gyenge, az egyenletes villogás, illetve az SOS mód. Közöttük a gombok nyomkodásával lehet váltogatni, értelemszerűen az első nyomásra az erős mód kapcsol be, másodikra a közepes, és így tovább. Én nagyrészt a távolságiból a közepes móddal közlekedtem, amivel tökéletesen megvalósult a látni és látszani elv és az aksi se merült le hamar. Teljes erősségen a LED-ek környékén tapasztalható melegedés, de erre fel is hívja a gyártó a figyelmet, egy rászitázott HOT felirat és az erre utaló szimbólum segítségével.

Összegzés

Összességében nagyon elégedett voltam az Astrolux termékével, hozta amit elvártam tőle, sőt fényerőben felülmúlta a legvadabb elképzeléseimet is. Vannak persze apróságok, amiben lehetne jobb, de szerintem ezért a pénzért ez a lámpa nagyon jó választás annak, aki egy komolyabb világítótestet szeretne a kerékpárjára. A power bank funkció is életmentő lehet egy hosszabb túra során, de elemlámpaként is simán lehet használni.

Az ára, főleg ha figyelembe vesszük az anyaghasználatát és a fényerejét, igen kedvező, hiszen  a BGHU2270  kód beütése után mindössze 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni a cég cseh raktárából. A szállítás és az áfa ebben az árban már benne van. 

Pro

 • Remek anyagminőség
 • Jó dizájn
 • Fényereje brutális
 • Felszerelése egyszerű
 • Power Bank funkció nagyon hasznos tud lenni

Kontra

 • Teljes fényerőn viszonylag hamar lemerül
 • A távirányító rögzítése elég béna
 • A távirányító vezetékes, az is a Type-C csatlakozót használja

hirdetés