hirdetés

Bengguo X-81 és BG-090 kerékpáros telefontartók tesztje

Ki lopott kitől?

teszt
Bengguo X-81 és BG-090 kerékpáros telefontartók tesztje 1
írta: Don Kartács
2021-11-12

Mostanában elég sok járművet és hozzájuk való cuccot teszteltünk, és ebben az értelemben a két kerékpáros mobiltartó sem lóg ki a sorból. Mindkettő mart alumínium, állítani egy csavarral  lehet, durván megfogják a mobilotokat, amire szükség is van, ha egy bringával verettek egy földúton. 3-4000 Ft közötti összegért érhetők el, a két variánsból ráadásul az egyik cseh raktárból is elérhető.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Benguo X-81 és a Bengguo BG-090 között gyakorlatilag marginális különbségek vannak,

a dobozukban ugyanaz található, mindkettőből van háromféle – ezüst, fekete, piros – szín, minőségre is teljesen egyformák, csak minimális kialakításbeli különbségek vannak közöttük. Mivel ezek rendkívül egyszerű szerkezetek, ezért nem volt más hátra, mint felszerelni őket egy kerékpár kormányára, és tekerni velük néhány kört. Érdemes a modelleket több biciklin is kipróbálni, azért, hogy az esetlegesen eltérő csőkeresztmetszet miatti különbségek kijöjjenek. Ebből a szempontból az X-81 a rosszabb, mert a vékony gyűrűje túl vékony, míg a vastag túlzottan is az egy normál bicikli kormányra.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet felrakni, csak a szárak végei messze kerülnek egymástól, emiatt a csavar nagyon eltart. Mivel itt nem egy tengelyen mozgó, szétnyitható megoldásról, hanem egy belebújtatós szárról van szó, ezért ezzel egy picit többet kellett játszanom, mint a Benngguo BG-090-nel, de azért ezt is meg tudtam oldani. Itt viszont az a probléma állhat elő, hogyha a kormánycső keresztmetszete kisebb, mint a megszokott, akkor már nem lehet jobban meghúzni a szárakat, mert a végeik összeérnek. A Csepel B26-on ez még éppen jó volt, szélesebbeket – pl. terep bringák – pedig még simán tud fogadni, csak keskenyebbeket nem.

Összefoglalva: ha vékonyabb kormánycsővel rendelkező bringátok van, akkor inkább az X-81, ha pedig vastagabb, akkor pedig a BG-090 lesz a nyerő.

Ami a használatot illeti, belepattintottam az X3 NFC telefonomat, majd elkezdtem zúzni a kerékpárral.

Mentem betonlapos utcán, aszfalton, földúton, mindenhol frankón tartottak a kiegészítők. Ennek egy viszonylag egyszerű oka van, bikán meg lehet húzni a pofákat, amik a telefont fogják. Mivel nem automata – vagyis nem egy rugó húzza össze a két szélét -, ezért annyira tart, amennyire megszorítjátok, így gyakorlatilag csak tőletek függ, mennyire marad a helyén a teló. Egy kis gyakorlással azért el lehet találni a megfelelő kraftot, innentől kezdve pedig nagy baj nem történhet.

Összegzés

Alapvetően nem az a kérdés, hogy a két alumínium tartó jó-e, hanem inkább az, hogy mennyit ér meg nektek a bringás kiegészítő. Szerintem a vállalható ár valahol 3-4000 Ft körül van, mert hasonló összegért GUB márkanéven itthon is meg lehet kapni az ilyen kiegészítőket, viszont hozzá kell még számolni a kb. 1000 Ft-os szállítási költséget. A Benguo X-81 a BGHU1170 kuponnal cseh raktárból csak 2900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., viszont erre rárakódik az 1000 Ft-os szállítás, így a végösszeg 3900 Ft körül áll meg.

A Bengguo BG090-ért a BGHU1169 kóddal 2900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek kínai raktárból, ami már tartalmazza a szállítás árát is, és mivel a két tartó gyakorlatilag megegyezik, én ezt venném a kettő közül.

Pro

  • Ellenálló alumínium test,
  • Rendesen meg lehet húzni
  • Tappancsok, amik védik a telefont

Kontra

  • Kézzel kell beállítani
  • Lehetne olcsóbb

hirdetés