hirdetés

Nextool Thunder 12 az 1-ben lámpa teszt

Újabb szintre emelt zsenialitás, vagy feleslegesen nagy tudás?

teszt
Nextool Thunder 12 az 1-ben lámpa teszt 1

Forrás: Banggood.com

írta: Don Kartács
2022-09-28

A Nextool lámpáit imádom, a Xiaomi érdekszférába tartozó cuccaik mind anyaghasználatban, mind funkcionalitásban verik a konkurenseket, és nem is kerülnek annyiba, mint mondjuk a kiváló minőségű NiteCore lámpák. A mostani termékük ráadásul 12 különböző funkciót ötvöz magában, mágnesesen felhelyezhető fém felületekre, rendelkezik beépített hangszóróval, sőt még power bankként is használható. Elemlámpának nem is olyan olcsó, 18 100 Ft-ot kérnek érte a BGHU2597 kóddal, de ezért a minőségért és funkcionalitásért ez egyáltalán nem sok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A teljes alsórészt elfedi a távirányítóhoz hasonló vezérlőpanel, ami a bekapcsoláson túl a zenevezérlést, a számok léptetését és a hangerőt is állítja. De hogyan kerül rá a zene, ha nem az USB-A porton keresztül, hiszen ott csak a visszatöltés funkció érhető el? Nos, egy út marad, a Bluetooth, ahhoz viszont, hogy zenét is tudjatok lejátszani, hangszórók is kellenek, ezek a vég fölötti nyílások mögött húzódnak meg, és nemcsak muzsikálni lehet velük, de a riasztó funkció hangját is itt adja ki. Most, hogy végigfutottunk az összes érdekesebb tulajdonságon, próbáljuk meg összeszedni, hogyan is jött össze a reklámozott 12 funkció:

 • (1-4): négyféle színben pompázó LED-ek (piros, zöld, kék és fehér)
 • (5): zenelejátszás
 • (6) : riasztás hanggal és fénnyel
 • (7) : visszatöltés (power bank funkció)
 • (8-11): oldallámpa négy funkcióval: zene ütemét követő mód, munkalámpa, sátorlámpa, atmoszférikus lámpa
 • (12): a zene ütemének követése

A fentiekből egy viszonylag zavaros kép rajzolódik ki, valahogy nehezen tudtam elképzelni, hogy ennyi mindenre akarnék egy lámpát használni, bár az kétségtelen, hogy vészmegoldásként mindegyik megállja a helyét. Nézzük, hogy szuperált a dolog a gyakorlatban.

 

Nextool Thunder 12 az 1-ben lámpa – Ezt azért másképp is meg lehet oldani

A legfontosabb nyilván a 4 LED-ből álló lámpa funkció, ezt próbáltam ki először, a szomszédok nem annyira nagy örömére. A lámpa egyébként elég brutális fényerővel bír, a maximum kibocsájtott fénypászma erőssége 900 lumen, ez 245 méteres hatótávot jelent a valóságban, és ez simán hihető is a látottak alapján, gyakorlatilag át tudtam vele világítani 3 telekkel arrébb is.

A négy színt adó LED-ek nem egyenlő intenzitással világítanak,

a fehér magasan a legerősebb, utána a piros, majd a zöld és a kék követi, ráadásul mindegyiket lehet öt lépcsőben állítani is. A kézikönyv részletezi, melyikkel mekkora üzemidőre képes, a fehéret leírom, mert azt fogja szerintem mindenki használni. A 35-900 lumenes tartományban 40-től 2,4 óráig képes világítani, mindkettő eléggé brutális, a teljesítményt is figyelembe véve. A vetített képpel mindazonáltal nem voltam tökéletesen elégedett. A fókuszt teljesen kihúzva szépen terít, de beszűkítve foltos lesz a képe, míg a közepe világosabb, addig a szélén egy fénycsík látszik, vagyis a vetítőlencséjén lenne még mit dolgozni. Ez a használatot egyébként nem befolyásolja, és az állítható fókusszal rendelkező elemlámpák jellemzően ilyenek.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A zenelejátszásnak – amit 14 órán át képes művelni egy feltöltéssel – szerintem olyan nagyon sok értelme nincsen,

két okból sem: egyrészt túl halk, másrészt nem igazán jó a hangminőség. Persze vészmegoldásnak elmegy, de ennyi erővel a telefonotokat is kihangosíthatjátok, úgyis mindenki ott tárolja a zeneszámait. A halkságból még egy probléma következik: a riasztó funkció nem igazán hangos. Már hunyorítottam is, hogy mindjárt leordítja a fejemet, erre ványadt csipogással és színes villogással jelezte, hogy a lehetőség már aktív. Nem győzött meg, finoman szólva sem, ez senkit nem fog elriasztani attól, hogy futó tulajdonáthelyezéssel magáévá tegye a lámpátokat. Van a hangszórónak egy másik hozadéka is, az, hogy a Nextool nem teljesen vízálló, csak az IPX4 szabványt teljesíti, tehát nagyon durva vízi próbáknak nem érdemes alávetni. A villogás viszont jópofa, egy szakadékba esett, megmentésre váró túrázót bizonyára észrevennék általa.

Ami a power bank funkciót illeti, ezt tényleg csak vészmegoldásnak lehet tekinteni.

1400 mAh semmire nem elég, a telefonomat nagyjából 20%-kal képes feltölteni, ráadásul tetű lassan, csak 5 volton 1 amperrel.

Szóval sok mindenre nem alkalmas, inkább megtartanám ezt az energiát a lámpa számára, de ettől még persze ez nem hiba, örüljünk, hogy ilyen is van. Az oldallámpát viszont nagyon szerettem, több okból is, egyrészt a mágneses felfogatással remekül használható szerelésre, másrészt azzal, hogy körkörösen forgatható, gyakorlatilag bármilyen helyzetben használható. Az meg már csak grátisz, hogy mindenféle színre átkapcsolható, ez inkább csak “fun”, nincs igazi haszna, de például sátorban a vörös derengés vagy a színátmenet tud jól kinézni. Mondjuk a zenekövetést ez sem tudja normálisan abszolválni, inkább csak random villog, de legalább dögösen néz ki. Az már kevésbé, hogy a színek nem homogének, a front LED-ek irányába a plexi alsó részén van egy kis kékülés, ami egy picit gagyi hatást kelt egy ilyen minőségű termék esetében.

Összegzés

A Nextool Thunder újabb variánsa pontosan ugyanolyan jó, mint a 6 az 1-ben verzió volt, viszont kapott néhány új funkciót, mint a zenelejátszás, az ütemkövetés, az atmoszférikus lámpa, illetve olyan lehetőségekkel egészült ki, mint a szabvány menet általi állványra rögzíthetőség. Vagyis a régebbi értékei sem koptak meg, számomra az a nagy kérdés, hogy van-e az új funkcióknak hozzáadott értéke az eddigiekhez képest. Nem törnék e fölött pálcát, de egy dolog egyértelmű, hogy a plusz dolgok beépítése árnövekedéssel járt.

Az elődmodellért cseh raktárból 11 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU2598 kuponnal, míg a 12 az 1-ben verzióért 18 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot a BGHU2597 kóddal, ami több, mint 60%-os felár. Ez szerintem még egy ilyen minőségű és anyaghasználatú termékért is csak reális és nem kifejezetten jó vétel, és az elődmodell árának ismeretében inkább vinném azt, mint az újdonságot. A szállításért mindkét termék esetében nagyjából 600 Ft-ot kérnek.

Pro

 • Remek kinézet és minőség
 • Iszonyatosan sok mindent tud
 • Többféle színben is képes világítani
 • Nagy hatótáv, brutális fényerő
 • Állítható fókusz
 • Power bank funkció

Kontra

 • Helyenként egyes funkciók feleslegesnek tűnnek
 • Jóval drágább, mint a 6 in 1 verzió
 • Az oldallámpa képe nem teljesen homogén

hirdetés