hirdetés

Govee Aura Lite lámpa és Music Sync Box teszt

Döbbenetes tudású bulibáró

teszt
Govee Aura Lite lámpa és Music Sync Box teszt 1

Forrás: Govee.com

írta: Don Kartács
2022-08-08

A Govee a „szén között a gyémántot” esete, egy olyan kínai márka, amit kevesen ismernek, mégis zseniális cuccokat gyártanak. Ma két terméküket is teszteltem, az egyik egy ún. „Music Sync Box”, amit elég nehéz magyarra fordítani, de a lényege, hogy más eszközöket vezérel zene alapján, a vezérelt alany pedig a Govee Aura Lite asztali lámpa, ami egy RGBWW világítótest, és követi a zene ütemét. A Music Sync Boxért 10 500 Ft-ot, míg a hozzá tartozó lámpáért 16 000 Ft-ot kérnek az RKB12 kuponkóddal, ami az oldalon lévő összes termék árát 12%-kal csökkenti, augusztus 31-ig. A szállítás ingyenes, a cuccok EU raktárból érkeznek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Govee Back to School akció!

Ahogy a legtöbb webshop, a Govee is megtartja a saját kis iskolakezdős akcióját, amelynek keretén belül szinte kivétel nélkül minden terméküket leárazzák. Az ilyenkor szokásos kedvezmények mellett ráadásul az RKB12 kuponnal további 12% kedvezményt kaphattok minden termékre. Az akció augusztus 11-25 között zajlik.

A Music Sync Box gyakorlatilag egy gateway,

ami összefogja a többi Govee eszközt. Nagyon egyszerű használni, de ha valakinek nem menne, a terméklapon talál egy remek magyarázó videót hozzá. A cuccot bekapcsolás után össze kell párosítani az appal, innentől kezdve képes 7 különböző, Bluetooth képes Govee okoseszközt fogadni. Vagyis az összes lámpát, LED-et, sarokvilágítást, égőt és hasonlókat. Feladata, hogy a zene ütemét feldolgozza és azt szinkronizálja az alá besorolt eszközökkel, így minden világítótest egyszerre fogja elvillogni azt az ütemet, amit „látni” is szeretnétek. Van benne egy 2500 mAh-s akkumulátor is, ami 50 órányi energiát biztosít, amibe, valljuk be, minden bulit túl fog élni, de még az after party-t is. Töltés közben is lehet használni a Music Sync Boxot, tehát állandó tápellátásra kötve is használhatjátok.

Forrás: Govee.com

A vezérelt eszközök kapcsán egy szabály van: 10 méteren belül legyenek.

Ez gyakorlatilag a sztenderd bluetooth-os hatótáv, hiszen ilyen eszközöket képes a Music Sync Box menedzselni. Én ezt azzal teszteltem, hogy bevittem két fal mögé a vezérelt Govee Aura asztali lámpát és ott is tökéletesen működött, szóval ez a hatótáv tényleg megvan, de általában a hangulatfelelős fények úgyis egy szobán belül lesznek. Többet nem is érdemes erről beszélni, tökéletesen működik, lássuk, hogy milyen volt az alá szervezett Govee Aura Lite asztali lámpa.

 

Govee Aura Lite lámpa és Music Sync Box teszt 12

Forrás: Govee.com

Govee Aura Lite asztali lámpa – Kiváló termék, remek fényeffektekkel

A Govee Aura Lite lámpának érdemes a kódnevét is megjegyezni, mert az appban majd így kell felvennetek a listáról: H6051. Ebből következik, hogy van egy H6050 és egy H6052 is, amik ennek a lámpának a variánsai és szintén remek cuccok. De vissza a tesztalanyhoz, ami egy kifejezetten jó minőségű termék, élvezettel fogdostam a felületét. Már csak azért is, mert vezérelni is így lehet, de szerencsére olyan egyszerűre csinálták meg, hogy egy hároméves gyerek is rájönne a mikéntre.

Felül egy korongot kell tapizni, a közepét érintve kapcsol be a cucc, a + és – gombok vezérlik a fényerőt, a hangjegy a zenefigyelésért felel – ebben is van beépített mikrofon –, míg a piláccsal lehet váltogatni a színek között. Ez utóbbi hosszú nyomására átvált a lámpa fehér alapszínre, és itt jött el az ideje annak, hogy tisztázzuk, mi az RGBWW rövidítés, ami egyébként a Govee weboldalán a termék nevében is szerepel. Az RGB a piros-zöld-kék alapszínek jelölése, míg a WW a fehér szín, kétszer. Ez utóbbinak az értelme az, hogy a fehérhez több színhőmérséklet is társul, leginkább a meleg- és a hidegfehér színekkel találkozhattok, amit ez a lámpa is lekezel. Bár ez inkább csak jól hangzó technikai adat, de 16 millió színárnyalat közül választhattok, ezeket az appban egy színpalettáról keverhetitek ki.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ahogyan már feljebb is említettem, a lámpa is tartalmaz beépített mikrofont, amivel képes követni a zenét. Érdemes belépnetek egyből az appba, mert például innen lehet átállítani a szoftvert arra, hogy a telefonotok mikrofonját használja. Ebből az következik, hogy nem szükségszerű, hogy a Music Sync Box, a lámpák vagy a mobilotok egy helyen legyen, hiszen tulajdonképpen bármelyik készülék mikrofonja megteszi. És pont ez adja a rendszer zsenialitását, hogy a lakásban bárhova elhelyezhetitek a cuccokat, csak legalább egy mikrofon legyen a hangforrás közelében.

Ugorjunk az appra, mert „abban van a vitamin”, akarom mondani az összes érdekes dolog. A vezérlésben egyetlen trükkös dolog van: a lámpára is kapcsolódhattok, és a Music Sync Boxra is, de a kettőre egyszerre nem. Bár az Aura Lite WiFi-n és BLE-n – ami a Bluetooth Low Energy rövidítése – is képes csatlakozni a készülékeinkre, a Music Sync Box csak a BT kapcsolatot támogatja, így értelemszerűen ezen keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Ha a Govee Aura Lite-ra léptek fel, akkor több a beállítási lehetőségetek, ha Sync Box a főnök, akkor egy picit szűkebb a paletta, de még az is bőséges. Maradok a lámpánál, hogy a teljes spektrumot le tudjam fedni:

 • effects lab: mindenféle fényeffekteket keverhettek ki, vannak extra viccesek – pl. zöldségek színeit vagy gyümölcsöket imitálók -, amiket témacsoportokba szerveztek
 • timer: a klasszikus időzítő funkció, viszont lehet felkelésre és elalvásra is időzíteni, ilyenkor egy 15 perces időintervallumban csökkenti és emeli a fényerőt a lámpa
 • fényerőállítás 1-100% között
 • működési módok: mindenféle módot állíthattok be, van a sima zenekövetés, vannak színvariációk, mindenféle fantázianevek, de kreálhattok nektek tetszőt is
 • stílus: parti, dinamikus, nyugodt, ami a frekvenciát és az intenzitást állítja
 • színválasztás: képes színeket is ismételni egy adott sorrendben

Forrás: RendeljKínait

A fenti nem tűnik olyan soknak, de mivel mindent lehet keverni, mint tököt a mákkal, ezért a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen.

Mivel a fényerő 1 és 350 lumen között állítható, tényleg maximálisan személyre szabható. Ami a Music Sync Box lehetőségeit illeti, azok némileg szűkebbek, hiszen az összes eszközre egyszerre ki kell tenni az effekteket, és nem mindegyik tudja ugyanazokat a lehetőségeket. Van is egy menü, amiben a fényerő szinkronizációját, illetve az érzékenységet kapcsolhatjátok be. A többi dolog viszont nagyrészt ugyanaz, mint a fent említettek, így ezt nem érdemes külön boncolgatni.

Egyetlen dolgot hiányoltam: hogy csak egy szem lámpán próbálhattam ki a partifényeket.

Szerintem az ilyen cuccokat párban kell venni, mert egyébként ha nem is tökéletesen követik le a zenét, de azért hellyel közel biztosan. Az élmény pedig hatalmas, kár hogy ilyen cuccok még nem léteztek 20 éves koromban, mikor a diszkó korszakomat éltem. Az egészben az a jó, hogy a Govee gyárt egy csomó sokkal univerzálisabb megoldást is, például felragasztható LED szalagot, amit el tudtok rejteni a szegélyek mögé, de felrakhattok a TV fölé is hangulatfényeket, amik a filmek ütemére változtatják a színüket. Nagyon jó móka, nem is túl drága, mindenkinek ajánlom.

Összegzés

A Govee cuccai megpendítettek néhány húrt a lelkemben, a fiatalabb korom jutott eszembe, és hogy mennyire jó lett volna a bulikra valami ilyen rendszer. Bizonyos szempontból totálisan felesleges termékek ezek, máshonnan nézve pedig az „instant get” kategóriája. Iszonyatosan rá lehet kívánni a programozható lámpákra, aki pedig csak apránként bővítgetne, annak elég vennie egy Music Sync Boxot, és szépen lassan kiegészítenie a készletet további világítótestekkel. Miért nem írok az előnyökről és a hátrányokról? Mert tulajdonképpen semmibe nem tudtam igazán belekötni. Jó minőség, remek funkciók, és még sorolhatnám, de az ilyen hangulatjavító cuccok megvásárlásának vágya úgyis mindenkinél érzelmi döntés alapján születik.

Szerencsére nem kell egy kisebb ország éves költségvetését rákölteni a két okosságra. A Music Sync Boxért 10 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, míg a hozzá tartozó lámpáért 16 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek az RKB12 kuponkóddal, ami az oldalon lévő összes termék árát csökkenti 12%-kal, augusztus 31-ig. A szállítás ingyenes, a cuccok EU raktárból érkeznek. Ez összesen nincs 30 000 Ft, így szerintem ez egy jó deal, de itt a fun faktort kell inkább értékelni.

Pro

 • Music Sync Box: nagyon hasznos és nem különösebben drága cucc 7 eszköz szinkronizálásához
 • Aura Lite: jó minőség, frankó fények, remek az appja, erős a fénye, egyszerű a vezérlése

Kontra

 • Music Sync Box: semmi
 • Aura Lite: semmi

hirdetés