hirdetés

Blitzwolf BW-LT19 éjjeli LED lámpa teszt

Minek nevezzelek

teszt
Blitzwolf BW-LT19 éjjeli LED lámpa teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-08-08

Az éjjeli lámpák mostanában elég divatos eszközök, így az összes gyártó igyekszik felkapaszkodni erre a vonatra. A Blitzwolf BW-LT19 dizájnlámpa is pont ilyen elgondolásból jött létre: dimmelhető, érintésérzékeny, érdekes a formája, kellemes 3000 Kelvin színhőmérsékleten világít, maximum 300 Lumen erősséggel, és nem kérnek többet érte, mint 3800 Ft.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 8
  • felszereltség, funkciók: 5
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 7

7.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szerintem egy lámpa akkor érdekes, hogy ha valami extrát tud, és ebben általában a Xiaomi a nagy király, bár a Blitzwolfnak is sokszor vannak kreatív ötletei. Legyen okos, appból vezérelhető, lehessen a színskála minden eleméből választani, esetleg időzíthető funkcióval is rendelkezzen, ébresszen, az „orrán egyensúlyozzon egy pöttyös labdát”, szóval értitek. Ráadásul a világítótestek nem olyanok, mint a mobilok, amiket mindenki kétévente lecserél. Egyszer megvesszük, világít, aztán ennyi.

Mennyi pontosan egy termék ára?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ilyen értelemben borúsan látom a Blitzwolf BW-LT19 jövőjét, hiszen túl sok mindent nem tud és a dizájn sem az, amitől leesik az állunk. Az anyaghasználat rendben van, bár kicsit fura, hogy az átlátszó rész előre dől, de így legalább tökéletesen behatárolható, hová fog világítani a lámpa. Az aljára elrejtették a bekapcsoló gombot, míg a hátuljára az érintőfelületet, ennek megtalálásában a micro USB port segít.

A LED lámpa „dimmelhető”, vagyis hosszú érintéssel szabályozhatjuk a kibocsájtott fény mennyiségét, a derengéstől indulva a maximális fényerőig, ami 300 Lument jelent. Ez egyáltalán nem kevés, még nappal is vakított az íróasztalomon, éjszaka pedig jelentősebb távolságba kellett raknom, hogy ne legyen zavaró. Ekkor ugrott be, hogy a legkisebb fokozat tökéletes éjszakai fénynek, mikor a nappal elfogyasztott folyadék miatt a sötétben sétára indulok a lakásban, míg a maximális fényerő mellett akár még olvasni is lehet. A kibocsájtott fény színhőmérséklete 3000 Kelvin, ezt szokták napsárgának nevezni, igen kellemes.

Az üzemidőt keveselltem, gyári specifikáció szerint 3 óra – a valóságban inkább csak 2-2,5 -, amit szerintem maximum fényerőn kell érteni, éjszakai fény módban – vagyis minimum fényerőn – viszont végig kitart az éjszaka alatt, ami nálam több, mint 12 órát jelentett. Szerencsére töltés közben is működik – ami viszont nem túl gyorsan, 3,5 óra alatt megy végbe -, így tulajdonképpen permanens áramforrással is elláthatjuk egy USB kábel segítségével, ilyenkor pirosan világít.

Mivel a kézikönyve szerint egy 1200 mAh-s, 18650-es Li-ion celláról kapja a delejt a lámpa, barkács hajlamúak akár a hatóidőt is megnövelhetik egy nagyobb kapacitású akkumulátor behelyezésével, ehhez azonban mindenképpen meg kell bontani a műanyag burkolatot.

Összegzés

Nagy meglepetéseket nem hozott, de a kötelezőt szolidan teljesíti a Blitzwolf BW-LT19. Ettől még nem érzem azt, hogy letarolja a piacot, pedig használat közben kellemes tárgy benyomását kelti. Nagyon egyszerűen állítható a fényereje, remek éjszakai pilácsnak, nincsenek idegesítő hibái, és mivel ez egy dekorációs lakberendezési tárgy, úgyis azért veszi meg valaki, mert bejön a formája, ennek tükrében a 3800 Ft-os ár még vállalható. Persze lennének még ötleteim, mire költsem el ezt a pénzösszeget, és azért az eddig tesztelt termékek között is akad néhány érdekes konkurens.

Pro

  • Fokozatmentesen dimmelhető
  • Alacsony fokozatban jó üzemidő
  • Napsárga, nem irritáló színnel világít

Kontra

  • Nincs túl sok funkciója
  • Nem tudja az RGB színeket

hirdetés