hirdetés

Xiaomi Jimmy H10 Flex állóporszívó teszt

Felvarrták a ráncokat

teszt
Xiaomi Jimmy H10 Flex állóporszívó teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-07-28

A Jimmy H10 Flex – kódnéven Hercules – a Jimmy H10 korábbi modelljének, a Prónak a ráncfelvarrott, de egyben visszafogottabb verziója is, ami finom módosításokon esett át. Vagyis a korábbi csúcsporszívó alá lőttek be egy kicsinosított és frissített modellt. 112 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a Geekbuyingon, ingyenes szállítás mellett, EU raktárból. Ez itthon már egy igencsak szemmel látható összeg, lássuk rászolgál-e a termék az árára!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az akkumulátor itt is eltávolítható, mint a Pro esetében,

de a berendezés üzemidejét visszafogták, a maximum 90 perc 80-ra csökkent motoros fej nélkül, és 50-re azzal. Mivel az akku cserélhető, így ez igazából nem annyira fontos, és az alkatrészek is elérhetők a porszívóhoz, így tetszés szerint vásárolgathattok hozzá mindenfélét. A teljesítménye megegyezik a Próval, 600 – vagy 650 W, még nem sikerült a gyártónak eldöntenie – wattot tud, 26 000 pascal szívóerő mellett, ami jó bika, de 15 000-rel is elboldogulnátok. Igazából ez azért jó, mert vissza lehet venni a teljesítményt Eco-ra, és így tényleg meglesz a 80 perc üzemidő, de egyébként is magától állítgat mindent a porszívó, hiszen ilyet is tud. Ez azt jelenti, hogy szőnyegen rákapcsol, laminált padlón visszavesz, aztán hajrá, nektek csak tolni kell a cuccot.

Forrás: Geekbuying

A felépítése teljesen ugyanaz, mint a H10 Prónak,

oldalra nyílik a 600 ml-es portartály, remek az egyensúly, a toldócső középen hajlik, mindenhova be lehet vele nyúlni, ami egy szuper hasznos tulajdonság. A tömege kicsit nagy, de pont ugyanannyi, mint amennyi volt: akku nélkül 1453 gramm, akkuval 1996, míg toldalékokkal 3,2 kg. Tologatni viszont könnyű, és ez a lényeg takarítás közben, ha pedig emelgetni kell, egyszerűen leveszitek a csövet, máris sokkal könnyebb a H10 Flex.

 

Xiaomi Jimmy H10 Flex – De mi változott?

A szemfüles olvasó észrevehette, hogy olyan, mintha a H10 Próról írtam volna. Ez nem véletlen, eddig szinte semmi különbséget nem fedezhettetek fel a két eszköz között, leszámítva a rövidebb üzemidőt. Szerencsére vannak más dolgok is, az egyik az új szűkítőcső végén található extra lámpa. Vagyis már nemcsak a motoros fej világít, hanem a a szegélyléchez és egyéb szűk helyekhez használható vég is, ami kifejezetten hasznos.

Megváltoztatták továbbá a korábban szánalmas kijelzőt,

amiről képet is készítettem a Pro tesztje kapcsán és egy sokkal egyszerűbb, letisztultabb, de hasznos darab került a helyére. Mondjuk a Hercules felirat még mindig fejjel lefele van a kijelző felirataihoz képest, de ez legalább nem idegesítő. Mindent kiír ami fontos, az adott felület koszosságát – amit színekkel is mutat -, a működési módot és az időt, sőt azt is észreveszi, ha leveszitek a motoros fejet, ilyenkor meg is ugrik az üzemidő, szóval van a porszívóban némi intelligencia.

Kimaradt továbbá a nagy testvérnél megismert beszédalapú rendszer,

ami nem jelent mást, minthogy működés közben kimondta a porszívó, mi történik éppen. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy megpróbálta a 82 decibeles zajt túlüvölteni a H10 Pro, nem sok sikerrel. Így meg nem sok értelme volt a dolognak – talán a látássérülteknek segíthet -, szóval olyan nagyon nem bántam, hogy a H10 Flex ezt nem tudja. A koszérzékelő szenzor működése jópofa, de kicsit hektikus. Mikor az ágyat porszívóztam a kisebbik fejjel, akkor azért látványosan mutatta, hol bújik meg a házipor, ebből a szempontból hasznos lehet porallergiásoknak és asztmásoknak. Az egy másik kérdés, hogy sima porszívózás közben nem látszik a jelzéseiből semmi, olyan rossz szögben áll a kijelző.

A takarítási képességeiről pedig még mindig csak jót tudok mondani, mert hogy ez semmit sem változott. HEPA filterek akadályozzák meg a kosz levegőbe jutását, mindent felszippant, a kisebbik motoros fej pedig úgy írtja a házipor-atkák, mint semmi, leszámítva az erre specializált eszközöket. Imádtam a hajlítható csövet és a világító fejet, nagyon megkönnyíti a munkát, és látványosan mutatja a sarokokban megbújó dzsuvát is. Sajna anti-tangle, tehát hajfeltekeredés elleni funkció nincsen, ezt hiányoltam leginkább, egyébként patika az eszköz, inkább a mennyi az annyi a kérdés.

Amit még érdemes megemlíteni, hogy auto módban nem változtatja a porszívó a működési idő kijelzését, akkor sem, ha közben szőnyegre toljátok és megemeli a szívóerőt.

Ebből lehetnek kellemetlen meglepik, például előbb lemerül, mint várjátok, de a dolog fordítva is igaz, laminált padlón meg tovább bírja. Mondjuk azt megkérdeztem volna a készítőktől, hogy a WC-ben mire emeli meg a szívóerőt a H10 Flex. Mert hogy az önérzetes, állva pisilő férfiak által létrehozott húgykőréteget kizárólag a trisó és a sósav elegye tudja lerobbantani a csempéről, a porszívó biztosan nem, akkor viszont a fugát nézi félre a Jimmy eszköze, és emiatt állítgatja össze-vissza a teljesítményt? Sosem fogom megtudni.

hirdetés

Összegzés

Nekem nem adta el magát a H10 Flex abban az értelemben, hogy ez nem egy ár/érték bajnok modell. A H10 Pro alá targetált cuccnak számtalan erénye van, de egyelőre túlságosan drága, hogy igazán szeretni tudjam. Pár kiegészítő kikerült a dobozából, szerencsére ezek a haszontalanabb kategóriába tartoznak, leszámítva a flexibilis csövet. A takarítási hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, szépen teszi a dolgát, jó a porszenzor, a LED-es fejet meg a hajlítható toldócsövet pedig receptre írnám fel a magyar lakosságnak.

Csak nehéz lesz azt a vényt kiváltani, ha 112 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot írnak rá, ezt ugyanis nem támogatja az állam, mint a koleszterin gyógyszert. A szállítása ingyenes, EU raktárból érkezik a cucc, az áfát pedig már régen lerendezte helyettetek a Geekbuying. Érdekesség, hogy a lengyel raktárból olcsóbb, a németre még a H10FLEXDE  kuponnal is magasabbra jön ki az ár.

Pro

 • Remekül takarít
 • Sok, hasznos kiegészítő, kikerült a Pro verzió fölösleges állványa
 • Olcsóbb, mint a H10 Pro
 • Sok fancy vívmány: pormennyiség érzékelés, szívóerő szabályozás, LED-es fej

Kontra

 • Még drága
 • Rossz szögben áll a kijelző, nem lehet látni a porérzékelő szenzor jelzéseit
 • Nem sok minden változott a H10 Próhoz képest

hirdetés