hirdetés

Smarock S10 Pro atkaeltávolító teszt

Szőnyegek szippantós kocsija

teszt
Smarock S10 Pro atkaeltávolító teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-28

Volt párszor már szerencsém atkaeltávolító berendezésekhez, és mivel az egészséges életmód kiemelt szerepet játszik mindannyiunk életében, ezért a Smarock termékére is nagyon kíváncsi voltam. Főleg, mert olyan extrákat tud, mint a koszérzékelés, a különböző sterilizálási eljárások – hő, UV, ultrahang –, és hasonlók. 41 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a 7KFPUP8  kóddal, ami nagyjából a kategória átlaga, se nem sok, se nem kevés, de a műszaki színvonala és a várható egészségügyi kockázatok megelőzése miatt ennyit bőven megér az S10 Pro, főleg hogy a lengyelektől érkezik ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kezelése elképesztően egyszerű,

bedugjátok a konnektorba – az ilyen berendezések ugyanis nem akkusak –, nyomjátok meg az egy szem gombot rajta, és voilá, működni kezd.

Az alján egy szilikonos hengerkefe forog és egyben ütlegeli is a szőnyeget vagy az ágymatracot, de az atkák elleni harcban több védelmi vonal is szerepet játszik:

 • , ez 55 fokos levegőt jelent, ami szárít, és ez kedvezőtlen környezet az élősködők számára
 • UV sterilizálás, ami a DNS-t roncsolja
 • ultrahangos tisztítás, ami elvileg az élősködők idegrendszerére van rossz hatással (amiről semmilyen értelmes forrást nem találtam, de megpróbálom a gyártónak elhinni)

Természetesen a fentieken túl a porszívó effektus is dolgozik, számszerűsítve ez 500 W-os teljesítményt és 13 000 kPa szívóerőt jelent, ami a gyengébb állóporszívók szintje, de nyilván itt a négy tisztítási mód hatékonyságát együtt kell vizsgálni. A bekapcsolás előtt még annyit érdemes tudni, hogy a kéttartályos megoldásnak az értelme az, hogy a szemből jobboldali tartalmaz egy többlépcsős szűrőrendszert – 3, egymástól eltérő szemcseméretet átengedő réteg –, aminek a pótlására 2 darab tartalékszett is a dobozba került. Adnak mellé egy tisztítókefét is, hogy ezt a hálátlan feladatot minél kevesebb káromkodással el tudjátok végezni. A baloldali tartályba az egyéb, nagyobb szennyeződések kerülnek, vagyis itt lép be a levegő és a jobbon távozik.

A HEPA varázsszó, amit kerestek, viszont hiányzik a műszaki specifikációból,

ami kicsit rontotta a bele vetett hitemet, mert például a Jimmy Apollo BX7 Próban van ilyen. A puding próbája persze az evés, amit egy nagyon egyszerű módszerrel igazoltam vissza. Kitettem egy fehér papírlapot, majd kiporszívóztam a szőnyeget, az ülőgarnitúrát és az ágymatracot. Mindegyik felületváltás között kiöntöttem a port a tartályból, majd a végén összehasonlítottam a tartalmukat és a mennyiségüket, ezt a galériában ti is megtehetitek. Az eredmény magáért beszél, jó sok port és vele a parányokat is kiszedte, amik nagyrészt a bőrirritációért, a pattanásokért, a köhögésért felelnek és az allergiának, illetve az asztmának sem tesznek jót.

Smarock S10 Pro atkaeltávolító teszt 19 S10/S10 Pro

Forrás: RendeljKínait

A végére pedig egy gondolat: bár a HEPA szűrők áldásos hatása évek óta ismert, de én nem vettem észre különbséget a Smarock hatékonysága és egy bármilyen egyéb konkurensé között,

pedig itt nincs HEPA filter. Ez persze nem azt jelenti, hogy sasszemmel figyeltem a mikrométer méretű részecskéket, pusztán csak azt, hogy a gyakorlatban semmit nem lehet észrevenni a hiányából, mindenki döntse el, hogy ez neki elég bizonyíték-e vagy sem.

Összegzés

Meglepett a Smarock S10 Pro, semmivel sem rosszabb, mint a Jimmy Apollo, ami elvileg egy nagyobb név, annál pedig jelenleg sokkal olcsóbb, és használat közben nem érződik hogy kevesebbet tudna, a két termék gyakorlatilag ekvivalens egymással. Jól tisztít, van néhány érdekes funkciója, mint a koszérzékelés, és nekem a HEPA filter sem hiányzott, bár azért az sem véletlen, hogy a legtöbben van. Mindent egybevetve tetszett a Smarock S10 Pro, simán megvenném, ha ilyenre lenne szükségem, és mivel allergiás és asztmás is vagyok, ezért értékelem az ilyen típusú berendezéseket.

41 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a 7KFPUP8  kóddal, lengyel raktárból jön, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Kellemes dizájn, megfelelő minőség
 • Érdekes extra funkciók, több módon tisztít
 • Egyszerű használat
 • Hatékony tisztítás
 • Jóval olcsóbb a Jimmy Apollónál

Kontra

 • Nincs HEPA filter, de ezt használat közben semmilyen formában nem vettem észre

hirdetés