hirdetés

Jimmy Apollo BX7 Pro atkaeltávolító teszt

Nem kívánt alvószomszédok gyülekezete

teszt
Jimmy Apollo BX7 Pro atkaeltávolító teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-19

Amikor a Geekbuyingon megláttam az Apollót, tudtam, hogy egy ilyet be kell valahogy húznunk, hiszen egy Magyarországon meglehetősen tipikus betegséghez – a házipor-allergiához – köthető. A BX7 Pro egy atkaeltávolító berendezés, ami forgással, elszívással, hővel, sőt még UV fénnyel is elvégzi a munkáját, sok asztmásnak és allergiásnak az egyetlen mentsvárat biztosítva. 50 200 Ft-ot kérnek érte a JIMMYBX7PRO  kuponnal lengyel raktárból, a szállítás ingyenes, így többletköltségekre nem kell számítanotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dobozt szétborítva csak a legszükségesebbek kerülnek elő, az atkaeltávolító, egy tápkábel – ez ugyanis nem akkus, de ennek okáról majd később -, leírás és egy pót HEPA szűrő, ami mindig jól jön. A BX7 Pro – vajon van sima BX7 is? – egy kicsinyített porszívóra hasonlít, és tulajdonképpen az is, egy motor, egy tartály, egy fogantyú és egy teljes értékű motoros takarítófej egybeintegrálva. Ahhoz képest mekkora, nem is olyan könnyű, 2,7 kg, tologatni viszont mégsem nehéz, de azért anyag is van benne bőséggel. Nem néz ki gagyinak, a drágább Jimmy porszívók, pl. a H9 széria tagjaira hasonlít, teljesen rendben van, a színe meg olyan, amilyen. Kicsit eklektikus ez az ezüst/arany/fekete dizájn, de van egy világoskékes zöld variáns is.

A használata nagyon egyszerű, kettő gomb van rajta, az egyikkel bekapcsolhatjátok, a másikkal a módok között váltogathattok, és itt egy kicsit kitérnék arra, egyáltalán milyen lehetőségeitek vannak. Alapvetően egy porszívó kétféle módon tisztít: szívással és mechanikus ráhatással. Ez utóbbi lehet egy forgókefe mozgása, vagy egy lapos felület ütlegelése – ilyen volt a Xiaomi SWDK KC101 -, ebben az esetben az előbbiről van szó. A harmadik eltávolítási mód az UV fénnyel „fertőtlenítés”, amit nem nagyon szeretnek sem az atkák sem a baktériumok, ugyanis roncsolja a DNS-t, vagyis ahogy a Gyalog Galoppban mondták: „mivel nem kedves nekem, megdöglend”. Ehhez jön még hozzá, hogy hővel is dolgozik a berendezés, sőt még ultrahangot is bocsájt ki, tehát valójában ötféle módon végez a poratkákkal.

A felszippantott por egy tartályba kerül, amit pontosan ugyanúgy kell eltávolítani, ahogy minden állóporszívóból, egy aranyszínű gombot megnyomva lehet kipattintani a testből. Itt található a többrétegű szűrőrendszer, aminek a nagy része mechanikus, de igazából a sor végét záró HEPA filter az, ami 99,99% százalékban kiszűri a por részecskéket, a rendszer neve egyébként Dual-Cyclonic. Ezzel kapcsolatban a sajtóanyagban van egy tanúsítvány, amit a gyártó – KingClean Co. Ltd. – kapott a brit allergia társaságtól, VCB-601 néven, ami az Apollo kódneve. Ez tényleg létezik – itt tekinthetitek meg –, de ennek túl nagy jelentőséget azért ne tulajdonítsatok. Az oldal is az asztmát és az ekcémát jelöli meg, mint betegség kategóriát, és valóban ezek ellen jó ez a szerkezet.

Forrás: Geekbuying.com

És akkor térjünk vissza arra, hogy az Apollo miért nem a megszokott akkumulátoros megoldást alkalmazza,

szemben a számtalan stick porszívóval, amihez szintén adnak kisebb teljesítményű atkaeltávolító fejeket. A válasz a teljesítmény, a BX7 Pro 700 W-os, míg a legerősebb állóporszívók olyan 150-200 AW szívóerővel rendelkeznek, míg a motorjaik olyan 500-600 watt teljesítménnyel bírnak, körülbelül 10 percig. Itt viszont csak a saját ágymatracomat masszíroztam vagy 15-ig, és akkor még ott voltak a szőnyegek és a kanapé, tehát a nagy teljesítményhez és a hosszú működési időhöz bizony szükség van a 230-as hálózatra, amihez adnak egy 3 méteres tápkábelt is. Ennek a megoldásnak egyetlen nagy hátránya van: az autótokon eléggé nehezen használható, mert oda kell állni valamihez, amibe az Apollót be is lehet dugni.

 

Jimmy Apollo BX7 Pro – De undi, ez mind kijött belőle

Mivel nem egy ördöglakat a szerkezet, gyorsan használatba vettem, és négy dolgon szaladtam vele végig a lakásban:

 • gumis lábtörlő szőnyeg
 • IKEA szőnyeg, LUMSAS, 120×180 cm
 • kanapé
 • ágymatrac

A fenti sorrendben estem nekik, és az elsőnél még nem volt grandiózus a végeredmény, de azért már szépen szedte ki a koszt a kárpitból.

 

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Második körben egy IKEA szőnyeg következett, amit sem vastagnak, sem túl nagynak nem neveznék a maga 120×180 centiméteres méretével. Ebből már kegyetlen sok koszt és nagyon finom port szedett ki, hiszen itt jóval többet héderelünk, mint mondjuk az előszobában. A dolog egyébként szemmel látható, hiszen a fehér kis koszpöttyöket szépen eltüntette, olyan volt mint egy nagyon alapos porszívózás, csak a szokottnál sokkal mélyebben.

A kanapé tipikusan az a hely, ahol az ember sokat ül, ficereg, ezzel ledörgölve magáról egy csomó hámsejtet. Ez remek táptalaj az atkáknak, szóval azt vártam, hogy elég sok cuccot ki fogok tudni szippantani az ülőgarnitúrából. Érdemes nemcsak az ülőlapot, hanem a háttámlát is megdolgozni, mert rettenetes mennyiségű dzsuvát ki lehet szedni. Ez egyébként viszonylag jól elkülönül a hagyományos lakáskosztól, nem annyira porcicák és hajszálak alkotják, hanem nagyon finom por.

De ez semmi nem volt ahhoz képest, amit az ágymatracból szedtem ki, ami minden képzeletet felülmúlt.

Tíz perc masszírozás után kiöntöttem a tartály tartalmát, majd újrakezdtem a matrac takarítását, és még mindig jött ki belőle a kosz, tehát az időtényező is sokat számít a jó eredmény elérésében. A BX7 Pro jobb oldalán van egy kis kijelző, amin három piktogramot láthattok, ami az UV fény, a hengerkefe és a porszívórész működését mutatja. Három állása van, egy, mikor mindegyik megy, a másik kettő pedig az, amikor az UV vagy a forgórész – angolul tap – kikapcsolt állapotban van.

Ennek egyébként olyan sok értelmét nem láttam, hiszen nincs akkuidő, amivel spórolni kellene. Egy esetben jöhet jól, ha egy nagyon érzékeny szőnyeget takarítotok, akkor a forgórészt a sérülések elkerülése végett ki lehet kapcsolni, de nálam nem ártott semminek.

Végezetül ejtek néhány szót a porérzékelő szenzorról, ami nagyon érdekesen működik.

A három jelecske alatt van egy csúszka, ami alapból kék, ez vált pirosra ott, ahol a kosz mennyisége egy bizonyos mértéket meghalad, ezt simán csak nagyon szennyezettnek jelöli. Hogy lehet ezt tesztelni? Egy ágymatracon viszonylag egyszerűen, a lábaknál és a kezeknél viszonylag kevés van, ellenben a törzs résznél rengeteg, ott be is pirosodott a szenzor. Ami még feltűnt, hogy mennyire érezhető a 60 fokos hő, amit kibocsájt. Ez nemcsak megöli az atkákat, hanem szárítja is a matracokat, így a „kártevők” nehezebben tudnak szaporodni, hiszen nekik nedves környezetre van szükség. A BX7 Pro hangja egyáltalán nem vészes, de azért nem is csendes, 75 decibelt mértem, ami nagyjából az átlagos takarítógép zajszintet jelenti.

Összegzés

A Jimmy BX7 Pro egy célszerszám, amire való, azt nagyon tudja. Iszonyatosan sok port kiszed olyan helyekről is, ahonnan elsőre ezt nem várnátok, és ha belegondoltok, hogy minden este ebben fekszetek, akkor az nem annyira szívderítő. Különösebb hibája nincsen, talán csak azt említhetem, hogy ez nem egy akkus modell. Jól végzi a feladatát, a minősége, összeszerelése rendben van, és elég sokféle módon írtja az atkákat, amiket nem minden konkurens mondhat el magáról. Az ára viszont elég húzós, nagyjából 50 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a JIMMYBX7PRO  kuponnal, de ennyit bőven megér, ha egy komolyabb betegség tüneteit enyhíti.

Aztán eszembe jutott egy alternatíva, a nagyon hasonló Jimmy JV35, ami lényegében az Apollo butított modellje, a porérzékelő szenzor nélkül, olcsóbban. Ezért csak 40 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a GKB22SS3  kóddal. Ha pedig Paypallel fizettek, akkor 38 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek csak a JV35-tel. Mindkét eszköz lengyel raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Brutálisan jól takarít
 • Jó minőség
 • Nagyon egyszerű használat
 • Érdekes és hasznos extrák
 • Sosem merül le

Kontra

 • Elég sokat kérnek érte
 • Autóban vagy ahol nincs közvetlen áramforrás, elég macera használni

hirdetés