hirdetés

Blitzwolf BW-DD1 felmosógép teszt

Nem várt mellékhatás

teszt
Blitzwolf BW-DD1 felmosógép teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-03

Takarítási fronton elég sok mindent sikerült kipipálni elektromos eszközökkel, például a porszívózásra számtalan alternatíva áll rendelkezésre. A másik nagy terület a felmosás, amelyre a BlitzWolf a BW-DD1 elektromos felmosót kínálja megoldásként. Az öntisztításra képes, vezeték nélküli masinát pont úgy kell tologatni, mint egy állóporszívót, csak itt vizes kefék forognak a fejben. A berendezés ráadásul öntisztításra is képes, hogy a munka koszosabb részét ne kelljen elvégezni. A formabontó berendezés cseh raktárból érkezik és 30 000 Ft-ot kérnek érte a BGHU0951 kuponnal, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dizájn olyan semmilyen,

tipikusan abban a a szituációban éreztem magamat, mint amikor látom, hogy mit akartak kihozni a dologból, de az a valóságban nem annyira jött össze. Nem néz ki rosszul, de nincs az a lehidalok a letisztultságtól érzetem, mint a Xiaomi csúcsporszívók esetében. A dobozban csak az eszköz, a töltője és a tartója van, illetve 2 db pót hengerkefe. A tartón elférnek a pótkefék és a berendezés is, sőt, ha vizet öntötök a platni aljába, akkor a motorok forgatásával képes lemosni egy bizonyos szintig a hengerkeféket is. Ez azért távolról sem olyan hatékony, mintha ti magatok mossátok el, de azért egynek ez is megteszi. Egy dolog viszont nem tetszett a tartóban, hogy egy picit hátrafele dől a nem teljesen egyenes fogantyúja miatt, így hozzáér a falhoz, ami hosszabb távon lehet, hogy nyomot hagyna rajta.

Ami a működtetését illeti, valahol a faék és a vasgolyó bonyolultságú tárgyak halmazába tenném,

van rajta egy gomb, amit ha megnyomtok, elkezdi forgatni a hengerkeféket a DD1, ha pedig újra megnyomjátok, akkor leáll, és kb. ennyi. Ja, meg még tolni is kell, hogy bekövetkezzen a várva-várt felmosás, de azt hiszem az előbbi folyamatot bárki meg tudja csinálni gondolkodás nélkül. A hátoldalán van egy kombinált tartály, amit fel kell tölteni vízzel, ezt használja a feltörléshez, illetve a hátsó részbe szívja át a már koszos vizet, amit a lakás pora, a sáros lábnyomok vagy a kiöntött dolgok fognak alkotni. Okosan ki van ez találva, jól is működik a gyakorlatban, bár nekem viszonylag ritkán található a padlón kiöntött kávé, leves vagy hasonlók, amikkel igazán meg kellene küzdenie egy ilyen berendezésnek. Persze ha ez embernek kisgyereke van vagy állatot tart, ott ez sokkal inkább esélyes, vagyis az simán elképzelhető, hogy van, akinek pont erre lesz szüksége.

A működést további dolgok is támogatják, többek között egy indikátor, ami a töltöttséget jelzi három lépcsőben, ez százalékokra lefordítva 100/65/30 %-ot jelent. Az üzemidő 30 perc, ami nem tűnik annyira soknak, viszont maga feltörlés egy nagyon gyors folyamat, hiszen elvileg előtte már felporszívóztatok, szóval ez a fél óra elég vagy 100 négyzetméterre, ha nem többre. A feltöltés 2-3 óra alatt megtörténik, szóval ha lemerülne, sem kell sokat várnotok. És tényleg nem kell semmi mást csinálnotok vele, mint körbetolni a lakásban, és szépen felmosni vele. Nagy előnye, hogy a vizet teljesen egyenletesen teríti, ami sokkal gyorsabb száradást tesz lehetővé, mintha egy hagyományos felmosóronggyal pacsmagolnátok.

Érdemes egyébként megnézni a padlótokat surlófényben, ilyenkor látszik minden porszem rajta,

illetve azok a foltok és egyéb ragacsok, amiket felülről eddig nem láttatok. Ezeket is remekül eltakarítja a BW-DD1, szép egyenletes felületet létrehozva. Nyilván a mechanikus dörgölés is segít ebben, így a sár, a kávé és egyéb foltokat is eltünteti. Tapasztalataim szerint egy dologgal nem birkózik meg, ez pedig a ragacsos anyagok, amiket ugyan felszed, de ezek a hengeren maradnak, tehát ha pl. mézet öntöttetek ki, akkor azt ne a BW-DD1-gyel próbáljátok meg eltakarítani. Azt viszont a leírás nem említi, hogy ne lehetne bele mosószeres vizet önteni, ami például képes oldani a zsírt, szóval ezzel még lehet javítani a hatékonyságon.

Volt pár dolog, ami viszont nem tetszett,

az egyik az, hogy mivel két kefe forog a szerkezet elején, de ezek nem érnek össze a tartókonzoljuk miatt, ezért marad egy vékony sáv, ahol nem mos fel. Ez egyben azt is jelenti, hogy átlapolva kell dolgoznotok vele, ami lassítja a munkát. Persze így is gyorsan lehet haladni, de ez a tempó már bőven összemérhető a sima felmosással. A másik, ami nem igazán jött be, hogy nem lehet állítani a vízmennyiséget, pedig a gyorsabb száradás érdekében helyenként kevesebb folyadékot használtam volna, míg a nagyobb foltokon többet. Az is fura, hogy eleinte a használat alatt fehér szöszök hullottak le a felmosóhengerekről, amiket összevizezve azok odaragadtak a padlóhoz, még szerencse, hogy később a Xiaomi Dreame L10 Pro robotporszívó összeszedte őket. Később a jelenség elmúlt, szóval ez valami gyártási maradék lehetett.

Szintén nem túl szimpi az a tulajdonsága a BW-DD1-nek, hogy viszonylag nagy szögben, kb. 45 fokban kell tartani. Ez egyben azt is jelenti, hogy például a cipőtároló vagy a fürdőszoba szekrény alá nem tudtam benyomni a fejét, mivel az csak oldalirányba mozog, függőlegesen nem hajlik, így le kellett volna feküdnöm a földre, ha ott is fel akartam volna mosni. Ahogy a mondás is tartja: „a gazdaságban az egyetlen objektív tényező a vásárló szubjektivitása”, hiszen a legtöbben érzelmi döntés alapján vásárolnak, vagyis, hogy egy termék tetszik-e valakinek vagy sem. Én pedig azt éreztem a teszt végén, hogy nem kívánom ezt a BlitzWolf terméket.

Nem rossz az irány, és tényleg ki lehetne ebből hozni többet is, mint ahogy a Xiaomi a Mijia felmosóval tette, de a BW-DD1 nem más, mint 2 db motorizált felmosófej, és nem sokkal tud többet, mint egy hagyományos Vileda szett. Ha valaki meg komplex megoldásra vágyik, annak ott van a méregdrága Yeedi Mop Station, ami egy dokkolós felmosó robot, teljesen automatizálható, öntisztító berendezés, abban van perspektíva, nyilván jóval több pénz leszurkolásáért cserébe.

Összegzés

Kedves BlitzWolf – vagy inkább SWDK – mérnökök, ez most annyira nem jött át. Értem mi lenne a berendezés lényege, hogy elvileg szebben mos fel, mint egy sima felmosórongy, egyenletesebb a száradás, de ehhez nem érzem szükségét egy közel 40 000 Ft-os berendezés megvásárlásának. További hibája, hogy csíkosan vizez, vagyis átlapolva kell a feltörlést végezni, ami plusz idő, és a feje sem hajlik, így nem tudtam bizonyos bútorok alá bemenni vele. Előnye viszont, hogy a felmosás egyenletesebb lesz és gyorsabban is szárad, mintha egy hagyományos fejjel pacsmagolnátok, lehet bele – vagy legalábbis nem tilos – önteni mosószeres folyadékokat is, és maga a munkafolyamat is halk.

Az sem hátrány, hogy nem kell a retkes rongyot kicsavarni a vödör szélén, szóval az irány, amit a BlitzWolf megcélzott az jó, csak a kivitelezés nem az igazi. Ráadásul, ha csak a leülepedett port akarjátok felszedni, arra a feltörlésre képes robotporszívók is alkalmasak, és akkor automatizálható a folyamat. Aztán megkaptam a BGHU0951 kupont a Banggoodtól, ami lenyesett egy tízest az árból, így 30 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ra esett az érte kért összeg, cseh raktárból, ingyenes szállítással karöltve. Ez már a lélektani határ körül van, így aki szeretne géppel felmosni, annak maximum feltételesen ajánlható, de azért vannak ennél jobb vételek is a piacon.

Pro

 • Halk
 • Nagyon egyszerű használni
 • 2-3 óra alatt feltölt
 • A tartója nem rossz

Kontra

 • Csíkosan mos fel, emiatt átlapolva kell vele dolgozni
 • Nem hajlik függőlegesen a feje, nehéz bemenni vele a szekrények lábai közé
 • Nem igazán jöttek ki az előnyei egy sima felmosószettel szemben
 • Azért a Xiaomi termékei igényesebbek

hirdetés