hirdetés

Alfawise WS-960 ablaktisztító robot teszt

Ragyogás

teszt
Alfawise WS-960 ablaktisztító robot teszt 1
írta: Toobee
2019-08-29

Az Alfawise WS-960 ablaktisztító robot rendkívül kellemes meglepetés volt számomra, nem hittem benne, hogy ez az eszköz lehet jó. Azoknak ajánlom leginkább, akik a szabadidejüket nem ablakpucolással szeretnék tölteni, illetve magasan laknak, esetleg tériszonyosak. Szinte teljesen önálló, ezért takarítás közben bármi mással el lehet ütni az időt. Most elég jó áron juthattok hozzá, a Fast-23 EU raktárból mindössze 48 000 Ft-ot kell kifizetni érte. Amennyiben nem Alfawise logóval veszitek, legalább 10 000 Ft-tal többe kerül. A slusszpoén, hogy nem csak az ablakokat tisztítja meg, jó a csempékre, a padlóra is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A 2 szett törlő azért nagyon jó dolog, mert így dupla akkora terület lehet letakarítani vele. A gép ebben partner lesz, nem kell pihenőt tartani, hiszen hálózatról kapja a tápot, bár a biztonság kedvéért építettek bele egy akkumulátort is, amivel 30 percig az ablakon tud maradni. Erre azért volt szükség, hogy mondjuk a 80. emeletről ne öljön meg senkit egy áramszünet miatt. A hosszabbító igen hasznos, ráadásul ezt is úgy oldották meg, hogy el kelljen fordítani, így biztosan nem fog szétcsúszni mozgás közben. A távirányító jópofa dolog, de igazából maximum akkor van rá szükség, ha manuálisan szeretnétek irányítani az Alfawise-ot, egyébként az elején lévő gombbal indítható az automata üzemmód.

A gépen lévő másik gomb egy billenőkapcsoló, ezzel helyezhető üzembe a WS-960, amit erősödő hanggal jelez az eszköz, ugyanis 2800 Pa-lal indul meg a szippantás. Amennyiben ezt valaki nem érzi elég biztonságosnak, adnak a géphez egy tappancsot is, amivel mondjuk a szomszédos ablakhoz lehet rögzíteni, így üzemzavar esetén sem lesz a zuhanás martaléka a robotunk. Szétnéztem a piacon, hogy milyen gépek vannak, de csak egy olcsóbbat találtam, ami iszonyatosan gagyinak tűnt az Alfawise mellett, a tudásban és műszaki paraméterben hasonló gépek pedig itthon 100 000 – 120 000 Ft között mozognak, ezért kíváncsian vártam, hogy miként teljesít majd a WS-960.

Alfawise WS-960 ablaktisztító – A retkes ablakok réme

A 6. emeleten lakom, ablakot maximum évi 1 alkalommal takarítok, ezért a saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem túl élvezetes dolog egy széken egyensúlyozva elérni a legmagasabb pontokat úgy, hogy lent a biztos halál vár az emberre. Ráadásul a budapesti levegő egészen erős szállóporban, emiatt baromi gyorsan retkes lesz minden, viszont az igény megvan bennem, hogy tiszta legyen az ablak. Erre a problémára kerestem megoldást, így jutottam el az Alfawise WS-960-ig, ami ár-érték arányban úgy tűnik, hogy a legkiválóbb eszköz a piacon, az olcsóbb alternatívák nem tűnnek ilyen jónak, a drágábbakért pedig dupla ennyit kell fizetni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A használata nem igényel sok rákészülést, egyszerűen dugjátok be a falba, a gépbe pedig csavarjátok bele a kábel rögzítőjét és billentsétek el a kapcsolót úgy, hogy az ablakhoz tartjátok az eszközt. A 2800 Pa nem viccel, olyan erővel szívja magát, hogy a marketinganyag szerint 7 kg tömegű nehezékkel sem lehet lerángatni onnan. Ezek után mindössze annyi a dolgotok, hogy a tetején lévő, ezüst színű gombot megnyomjátok, és megkezdi az automatikus üzemmódot – én javaslom az ablaktisztító spray használatát -, a takarítás végeztével pedig csippan. N, Z és N+Z utakon képes mozogni, én az N+Z-t javaslom, ez a legalaposabb, igaz picit lassabb, mint a másik kettő.

Ha nagyon koszos az ablak, akkor a használati útmutató szerint előtte le kell portalanítani, én ezt nem tettem meg, kíváncsi voltam, hogy mit tud tenni egy év mocskával. Az eredmény megdöbbentően jó lett, persze maradt néhány maszat, de azt könnyedén le tudtam törölni egy újságpapírral. A keretről természetesen magunknak kell gondoskodni, csak az üvegfelületet intézi el helyettünk az Alfawise WS-960. Az első, nagyobb ablakpucolás után viszont havi-kéthavi rendszerességgel beiktatott használat során szinte tökéletes a végeredmény. Ez az, amire kitalálták ezeket a roboteszközöket: a rendszeres, sűrű takarítás. Ebben az esetben nincs meg az időszakos takarítási hajlam miatti felhalmozódás, hiszen szinte nulla befektetett energiával megoldja helyettünk a fárasztó, unalmas és veszélyes munkát.

A távirányítóval manuális módban is vezérelhető az Alfawise WS-960. Kipróbáltam, kábel nélkül is működik a dolog, tehát az akkumulátoros, fél órás üzemben is takaríthattok vele ily módon. Az automata mód el sem indul, ha nincs bedugva az eszköz, ennek biztonsági okai vannak.

Összegzés

Az Alfawise WS-960 rétegtermék, nem gondolnám azt, hogy sokan fognak venni belőle, ennek pusztán egy oka van: nem tudják, hogy mennyire hasznos. Mióta nálam van, ragyognak az ablakok, a korábbi félnapos elfoglaltságot lerövidíti 1 órára, ráadásul ebben az órában is tudok mással foglalkozni, hiszen csak egy ablakkal odébb kell rakni, amikor végzett. Emellett főzni, mosni is lehet, szóval akinek ki van centizve az ideje vagy csak nagyon sajnálja házimunkával tölteni, annak javaslom a robotporszívó, ablaktisztító robot felállást, ezzel heti pár óra fel tud szabadulni. Az ára csak első hallásra sok, hiszen 48 000 Ft nem kevés pénz, de érdemes beárazni a saját időnket is, és gyorsan kiderül, hogy ez egy megtérülő befektetés.

Pro

 • Felér egy életbiztosítással
 • Zavarbaejtően tisztává varázsolja az ablakokat
 • Az automata üzemmód miatt nem igényel folyamatos felügyeletet
 • Áramkimaradás esetén még 30 percig működik akkumulátorról

Kontra

 • A sarkok kifognak rajta, ez a kialakításából fakad
 • Csak vezetékes üzemmódban használható az automata funkció
 • Totál gagyi az anyagminőség
 • Egyelőre külön nem kapható hozzá cseretextil

hirdetés