hirdetés

Sonoff Micro USB kapcsoló teszt

Port jó

teszt
Sonoff Micro USB kapcsoló teszt 1
írta: Don Kartács
2020-06-20

Egy nagyon egyszerű és egyben olcsó, okosotthonba illeszthető eszközt teszteltünk le, a Sonoff Micro okos USB switch-et. Mindenféle eszközt lehet vele időzíteni, illetve kapcsolgatni, és filléres tétel, hiszen csak 1900 Ft-ba kerül. Nagyobb csomagokban is kapható, ha valaki szeretné egyszerre több helyen bevetni, ilyenkor az ár még kedvezőbb.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A szoftver az okosotthonos körökben ismert eWeLink applikáció, aminek a tudása túlmutat a jelenlegi cikk terjedelmén, a lényeg az, hogy ide sok Sonoff gyártmányú eszközt felfűzhettek, és a magyarítása is egész elviselhető, tehát kezdő okosotthonozók kapnak egy egész jó alapot a próbálkozáshoz. Akit bővebben érdekel a téma, az látogasson el az eWeLink weboldalára némi okosodásért.

Maga a Sonoff Micro okos részének funkcionalitása azért nem túl bőséges. A felületről ki-és bekapcsolhatjátok, időzíthetitek, illetve ugyanezt képes végrehajtani timer segítségével is. Persze mi mást tudna egy ilyen eszköz ennyiért? A teljesítménye 5V 2,5A, ez 12,5W-ot jelent, tehát nem erről fogjátok telenyomni a legújabb gyorstöltéses szuper telefonokat, de azért ez szerintem így is teljesen rendben van.

Számomra inkább az okozott gondot, hogy pontosan mit is kapcsolgassak róla? Ami egyből eszembe jutott, az a LED-es hangulatvilágítás, mi például a karácsonyi ünnepek alkalmával használunk ilyen füzéreket. Ezeket az „okosvezérlés” fül alatt lehet paraméterezni, az alkalmazás a helyadatok alapján képes a naplementéhez vagy a napnyugtához igazítani a port vezérlését, ami igencsak kellemessé teszi a használatot. A rendszert természetesen számtalan más módon – pl. Alexa alapú hangvezérléssel – is ki lehet bővíteni, amennyiben más Sonoff eszközöket is beszereztek.

A gyártó egyébként nem volt túl kreatív azzal kapcsolatban, hogy milyen kütyüket ajánl a Sonoff Micro mellé, a szokásos USB-s ketyeréket sorolta fel: telefon, power bank, fülhallgató stb. Elméletileg ezekben mind szokott lenni túltöltés elleni védelem, de akit zavar, hogy egész éjszaka a kábelen lóg a teló vagy bármi más, az időzítve lekapcsolhatja. Érdekesség még, hogy a Sonoff Micro különböző csomagokban kapható, nem csak 1, de 3, 5 és 10 darabos kiszerelés is van, azt vegyétek, amelyiknek az átlagára olcsóbb, már amennyiben tényleg kell annyi.

Összegzés

A Sonoff Micro üdítő színfoltja a technológiai fejlesztéseknek. Egyszerű, olcsó, jól működő kütyü, ami semmi extrát nem tud, de amit igen, azt remekül. Önmagában is megállja a helyét például a hangulatvilágítás vezérlésében, de akkor tud igazán érvényesülni, ha az eWeLink appon keresztül egy okosotthonhoz kapcsoljátok. Így önmagában csak simán jó, filléres tétel, bőven megéri azt az 1900 Ft-ot, amit kérnek érte. A 760 Ft-os szállítást viszont sokallom, elszoktunk mi kínaizók ettől, viszont ez kivédhető akkor, ha egyszerre többet rendeltek, hiszen eloszlik a költség.

Pro

  • Olcsó
  • Egyszerű használni
  • Praktikus

Kontra

  • Kicsit nagy egy USB porthoz képest
  • Akkor nyer igazán értelmet, ha komplett okosotthonba illesztitek

hirdetés