hirdetés

Blitzwolf BW-SHP7 okoskonnektor teszt

Alexa, kapcsold be a dekor világítást!

teszt
Blitzwolf BW-SHP7 okoskonnektor teszt 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2019-12-18

Az okosotthonok alapvető kellékei az okoskonnektorok, amiket egy az egyben a falba szerelünk vagy a régi csatlakozóba szerzünk egy sima dugós verziót. Az SHP7 az utóbbiak csoportjába sorolható, azon belül pedig a két csatlakozós elosztók családjába, ahol remekül teljesít. 4100 forintba kerül, ami csatlakozónként 2050 forintot jelent, tehát elég jó áron beszerezhető. A gyártó okosotthon rendszerébe pedig kiválóan integrálható.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

10

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A két dugalj külön-külön működtethető manuálisan az oldalsó gombokkal, így az okosfunkciókat ejtve is kapcsolható, ami nagy pozitívum, mivel gyorsan és hatékonyan járhatunk el probléma esetén, konnektorrángatás nélkül. Ha azonban ki szeretnénk maxolni a kütyü adta lehetőségeket – és miért ne akarnánk? -, akkor le kell szedni a Blitzwolf applikációt, amibe integrálható a gyártó összes okosotthon eszköze. A szoftver nagyon jól működik, a kapcsolódás zökkenőmentesen megtörtént, csak aktiválni kellett hozzá a WiFit és a Bluetooth kapcsolatot is. Miután megtörtént az összelövés, máris minden funkció működött. Az SHP7 főképernyőjén látjuk a két foglalatot, amiknek saját nevet adhatunk (pl.: hősugárzó, dekor világítás, stb.), és egyszerre vagy egyenként kapcsolhatjuk is őket. Itt egy minimális esztétikai hiba azért belerondít az összképbe, mivel ha úgy dugjuk be a fali csatlakozóba, hogy a márkajelzés a megfelelő irányba áll, akkor az appban pont fordítva látjuk az eszközt. Ez a csatolt képen jól látszik, de ez tényleg csak egy apróság, ami nem befolyásolja a működést.

Tudjuk időzíteni a dugaszokat, ami számomra pont jól jött, mivel a karácsonyi díszvilágítás már fenn van, és azt így nem kellett este és reggel kapcsolgatnom, mert automatizálható minden. Még visszaszámláló is van benne, ahol megadhatjuk, hogy X perc múlva kapcsoljon be vagy ki. Az egyik legjobb okosfunkció, hogy méri a fogyasztást is, ráadásul valós idejű adatokkal szolgál, és felállít egy grafikont is a havi áramhasználatról. Nagy betűmérettel pedig a napi értéket mutatja meg KWh mértékegységben. Itt azt hiányoltam, hogy csak az összesített fogyasztást képes monitorozni, külön-külön a két csatlakozóét nem.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Féltem attól, hogyha kihúzom a konnektorból és átteszem egy másikba, akkor újra össze kell párosítanom az applikációval, ami azért egy kis bosszúságot jelentett volna. Szerencsére ez nincsen így, valószínűleg van benne valamiféle minimális memória, amiben tárolja az adatokat, mert az újra üzembehelyezésnél rögtön működött a szokott módon, nem kellett ismételten párosítani az alkalmazással. Az eszköz összekapcsolható Amazon Alexaval és Google Assistanttel, és akkor vezérelhető hanggal is.

Ami még érdekesebb, hogy össze lehet lőni az IFTTT Smart Life-fal, mellyel kinyílik előttünk a végtelen lehetőségek tárháza.

Beállíthatjuk például, hogy naplementekor kapcsoljon be, ha elmegyünk otthonról, kapcsoljon ki, stb. Zseniális dolog, de akkor van igazán értelme, hogyha sok okosotthon eszközzel rendelkezünk és azokat összekapcsolva egy összetett rendszert hozunk létre.

Összesen 3680 W teljesítménnyel képes megbirkózni, amit egy csatlakozó is felvehet, de tetszőlegesen meg is oszthatjuk a két dugalj között. Tehát egy elektromos sűtő és egy bojler egyidejű rákötése már problémás lehet, inkább a lámpák, töltők, multimédiás berendezések táplálására találták ki. Túláram- és túlfeszültség-védelem van benne, és még a túl magas hőmérsékletet is figyeli, ha pedig eléri a veszélyes szintet, akkor lekapcsol.

Összegzés

Azt a 4100 forintot, amit kérnek érte, biztosan megéri. Még ha nincs is teljes okosotthon rendszerünk, akkor is jól használható. Nincs túlbonyolítva, de nem is kell, mert kisebb benne a hibalehetőség. Az alkalmazás gyorsan működik (Mi Home appot lealázva), a kapcsolgatás és az egyéb funkciók is hibamentesek. Az egyedüli fájdalmam, hogy a fogyasztást nem tudja külön mérni, de azt gondolom, hogy ár/érték arányban még így is nagyon jó termék.

Pro

 • Gyors, könnyen kezelhető applikáció
 • Jó anyagminőség
 • Hibamentes működés
 • Alexa, G Assistant, IFTTT támogatás

Kontra

 • Az egyik dugaljba erőltetni kellett a dugót
 • Nincsen külön-külön fogyasztásmérés (csak egyben)

hirdetés