hirdetés

Annke Crater 1080p WiFi Camera teszt

Ügyes és okos kis űrhajós

teszt
Annke Crater 1080p WiFi Camera teszt 1

Forrás: Aliexpress.com

Norbi
írta: Norbi
2022-08-06

Immáron ez már a második Annke kamera tesztem, az első egy kicsit összetettebb rendszer volt, beltéri egységgel, mindennel. A mostani alany egy elsősorban beltérbe szánt WiFi-s kamera, amit fel lehet tenni a polcra, onnan rögzíti az eseményeket, lehet forgatni 330 fokban vízszintesen, illetve, 70 fokban függőlegesen is a telefon alkalmazás képernyőjén. Akár a plafonra is rögzíthető adott esetben. Az ára most európai raktárból rendelve 7800 Ft, ha használjátok a 70NWQ4JBV8MQ  kuponkódot.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Nézzük mi is van a dobozban

A csomagban nem sok minden van, de végülis nem is igényel túl sok kiegészítőt a kicsike. Magán a kamerán kívül egy töltőfej, egy töltőkábel – micro USB-s – és a plafonra rögzítéshez szükséges szett található. Ez két tiplit tartalmaz a hozzá tartozó csavarokkal, valamint egy szürke műanyag lábazatot. Ezt kell a plafonra felfúrni, ebbe lehet belecsavarni a kamerát egy kilencven fokos forgatással. Itt sajnos már kihagyták a dobozból a felfúrást segítő sablont, amit az előző tesztalany dobozából nem felejtettek ki. Kár érte, filléres dolog, viszont szerintem sokan értékelték ezt a kis figyelmességet. Volt még hozzá egy angol nyelvű használati utasítás a dobozban, ha elakadnátok a telepítésben. A kamera kinézete nagyjából a beltéri IP kamerák között megszokott, nekem mindig egy űrhajós jut róla eszembe a fehér ruhájával, nagy sisakjával. Ami feltűnő talán, hogy az antenna belül kapott helyet, nem áll ki belőle, ez rányomta a bélyegét a kapcsolat minőségére, ha kicsit távolabb volt a routertől.

Még az előző tesztből megmaradt az Annke Vision nevű telefonos alkalmazás, amivel az Annke NightChroma képét tudtam nyomonkövetni a telefonomon. Áldottam is az eszemet, hogy milyen jó, hogy nem töröltem le, mert akkor most megspórolom legalább azt az 5 percet az életemből, ami az alkalmazás telepítésére és regisztrációjára kell. Mint kiderült, ez nem jött össze, mert az Annke Crater beltéri kamera az Annke Smart alkalmazást használja, szóval kezdhettem az egészet elölről. Szerencsére azért ez nem a világvége, hamar megvoltam vele, a kamerával való összepárosítás is nagyon egyszerűen ment. Egy gyors regisztráció után nem volt más dolgom, mint rányomni az új eszköz hozzáadása gombra, megadni a WiFi adatokat, az ezen információk alapján generált QR kódot „megmutatni” a kamerának, amit az viszonylag hamar felismert. Mindezt egy kínai angol nyelven beszélő hölgy meg is erősítette, amúgy nagyon türelmetlen volt a csaj, mert onnantól, hogy csatlakoztattam az eszközt a hálózathoz, kb. félpercenként határozott hangon felszólított, hogy adjam már hozzá a kamerát egy QR kód, vagy hálózaton való megkeresés segítségével. Már én éreztem magam rosszul, hogy miért piszmogok annyit a regisztrációval.

Az alkalmazás eléggé sok mindent tud,

de persze alapvetően a kamera képének nyomon követésére szolgál. A tesztalany tudja a mozgásérzékelést, emberfelismerést, illetve ez utóbbi követését is. Ha esemény történik, arról push üzenetben értesítést is küld. Az érzékenysége elég magas még közepes érzékenység kiválasztásánál is. A menüben be lehet állítani, hogy esemény esetén bekapcsolja a szirénát a telefonra küldött értesítés mellett. Talán ez jól jöhet, ha nem téves riasztás van, hanem egy betörőt kell elijeszteni. Az emberkövetés funkció nagyon jól működik, amikor bementem a képbe, már lehetett látni, hogy kicsit mocorog, amikor kioldalaztam a képből akkor követett a „szemével”.

Az eszköz elvileg Amazon Alexájával is együttműködik, de ez megmaradt elvi lehetőségként. Amikor hozzá akartam adni az alkalmazásban mint eszközt, akkor ugyan a támogatott eszközök között ott volt az Annke Crater kamerája, de mikor párosításra került volna a sor, akkor egy rakat hibaüzenetet dobott be akárhányszor próbáltam. A visszajelzéseket olvasgatva hamar rájöttem, hogy ez nem egyedi probléma, hiszen több felhasználó is beleszaladt ebbe. Természetesen enélkül is remekül használható a képrögzítő, de ha már a leírásban benne van, azért jól esett volna, ha hozta volna a megígérteket.

Több helyen is próbáltam a lakásban, illetve azon kívül is. Kültéri megfigyelésre is alkalmas lehet, de persze mivel benti használatra szánták, nem rendelkezik semmilyen vízállósági szabvánnyal, tehát jobb a békesség. A router közelében teljesen jól működött, de ha elvittem tőle 10-15 méterre ott már jelentkeztek problémák a kapcsolatban. Nehezebben jött létre a kommunikáció, illetve a mozgatásnál elég rendes késlekedések voltak tapasztalhatók. 

A felhő szolgáltatás aktiválása rendkívül egyszerű,

csak pár kattintásra volt szükség, és már élvezhettem is az ingyenes tesztidőszak minden előnyét. Ha ez lejár, utána is nagyon kedvező áron lehet folytatni a szolgáltatást. Kétfajta csomagot kínálnak, az olcsóbban 14 napig követhetőek vissza az események, ezért 2,99 dollárt, míg a nagyobb csomagért 7 dollárt kér a cég, de itt már 30 napig is visszanézhetők a rögzített felvételek. Talán a kéthetes lehetőség is elég, akkor havi 1200 forint körül meg is lehet úszni ezt. Ha nem szeretnétek ezért fizetni, akkor természetesen a készülék SD kártyára is tud rögzíteni. 

Összegzés

Összességében én elégedett voltam az Annke beltérre szánt eszközével, amire hivatott, azt nagyon jól tudja. Az okosotthonos integráció egy jó kis plusz lett volna, de ez az ígéretekkel ellentétben nem került megvalósításra. Viszont ezenkívül is tud egy csomó mindent, jól működik az emberfelismerő, illetve a követő funkciója, a kép- és hangminősége is megfelelő, tud felhőbe és memóriakártyára is rögzíteni. Az ára kedvező, főleg, ha figyelembe vesszük miket is tud. Most a gyártó saját oldalán 7800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni, ha használjátok a 70NWQ4JBV8MQ  kuponkódot. Ebben az árban már a szállítás és az áfa is benne van, a terméket EU raktárból küldik, hamar meg is érkezik.

Pro

 • Jó képminőség nappal és este is
 • Jól funkcionáló emberfelismerés, követés
 • Cloud szolgáltatás 1 hónapig ingyen, utána is kedvező áron
 • Nagyon kedvező ár a kuponnal

Kontra

 • Hiába ígérik, okosotthonba nem integrálható
 • Erősen korlátozott hatótáv
 • A videókat a valóságban csak 15 FPS-ben rögzítette

hirdetés