hirdetés

Xiaomi Mijia KRDNQ03ZM okos hősugárzó teszt

Remek előrelépés

teszt
Xiaomi Mijia KRDNQ03ZM okos hősugárzó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-18

A Xiaomi Mijia KRDNQ003ZM nem sokban tér el az általunk is tesztelt KRDNQ04ZM modelltől, ez viszont egy igen fontos tulajdonság: ez a variáns okos, ugyanis applikációból vezérelhető. Így a 2200 W-os fűtőtestet előre bekapcsolhatjátok, akkor is, ha még nem vagytok otthon. A kinézetét és a minőségét pedig már ismeritek, hiszen a másik tesztben szereplő eszköz majdnem ugyanez. Ehhez képest meglepően keveset kérnek érte a BGHU103ZM kuponkóddal, 25 500 Ft-ba kerül a remek lakáskiegészítő, amit EU raktárból küldenek, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Xiaomi Mijia KRDNQ03ZM okos hősugárzó – Hogy kerülhet ez ennyibe?

Még korábban Attis kollégával arról beszélgettünk, hogy milyen menő lenne, ha a cirkó elé tennénk egy távolról vezérelhető termosztátot, amit akkor is kapcsolgathatnánk, ha nem vagyunk otthon. Így mire hazaérünk, meleg lenne a lakásban, ami télen nem kisebb könnyebbséget jelent. Ez viszont azért jár némi macerával, és bárki nem fogja tudni megcsinálni a hozzá tartozó villanyszerelési munkákat.

Aztán megláttam a furcsa nevű Xiaomi Mijia KRDNQ003ZM fűtőtestet, és rájöttem, hogy tulajdonképpen integráltan megkapjuk a dolgokat, így nem kell vacakolni a szereléssel. Mivel a termék – leszámítva az oldalán elhelyezkedő kapcsolókat – majdnem mindenben tekintetben megegyezik a KRDNQ04ZM kódnevű variánssal, ezért kezdjétek azzal, hogy elolvassátok annak tesztjét. Röviden a főbb paramétereket azért leírom: 2200 W, gyors felfűtés, törülközőszárító, és persze a szokásos remek Xiaomi minőség és dizájn. A test ráadásul nagyon vékony is, így viszonylag kevés helyet foglal el, könnyű elhelyezni szinte bárhol, bár a lábai egy kicsit kiállnak, de ez szükségszerű, ennyi helyet kell körülötte hagyni, hogy a meleg levegő megfelelően tudjon kiáramlani belőle.

Szerencsére az okos variánst már nem kínai, hanem a magyar „F” szabványnak megfelelő elektromos dugóval szerelik,

ami természetesen földelt, tehát nem kell átalakítózni, mint a KRDNQ04ZM esetében, ami egy felesleges macerát meg is spórol a felhasználóknak. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezt a modellt már az európai piacra tervezték, például a forró felületekre figyelmeztető feliratok is angol nyelven olvashatók, de a hátoldalon felsorolt műszaki paraméterek is. A hivatalos neve egyébként Xiaomi Mi Smart Space Heater S, ez is innen derült ki.

A Mijia radiátora kétféleképpen használható, az oldalán lévő kezelőpanelről is mindenféle funkció vezérelhető – de van app is -, illetve a WiFi-vel kapcsolatos állapotváltozásokat is nyomon tudjátok rajta követni. Eléggé adja magát minden, de azért zanzásítva leírom a lényeget. Van egy főkapcsoló oldalt, ezt meg fogjátok találni, tökéletesen egyértelmű minden. Mellette egy szürke panelen vannak a vezérlésért felelős gombok. Alulról felfele, az alábbiakat kapcsolgathatjátok: időzítés, hőfok, WiFi ki- és bekapcsolása. Érdekes, hogy csak 2 Celsius-fokos lépések vannak, gondolom így fért ki a panelra ennyi lehetőség.

Mivel ez a berendezés azért nem egy megfejtendő feladvány – tulajdonképpen sima próbálgatással is rá lehet jönni mindenre -, így lépjünk tovább az izgalmasabb részre, az applikáció alapú vezérlésre. “Megdöbbentő módon” ezt is a Mi Home apphoz kell társítanotok, mint minden Xiaomi berendezést. A felület ismerős lesz, pont olyan, mint az összes robotporszívó vagy egyéb okoskütyü esetében, engem leginkább a Xiaomi Air Purifier szériára emlékeztetett. De hát mitől lenne bonyolult? Ez egy hősugárzó, nem egy Rubik-kocka.

A felületen csúszkákat húzogathattok, amivel a hőfokot, illetve az üzemidőt állíthatjátok be,

illetve van még egy két klasszikus funkció, amit kapcsolgatni lehet. Ilyen például a LED világítás – ami érdekes módon csak hármat kapcsol le az 5 pilácsból -, a hangjelzések vagy éppen a gyerekzár, amik egyaránt hasznosak. A lényeg persze az időzíthetőség, hiszen ez az, amit távolról is van értelme beállítani, és így felfűthető vele egy nagyjából 15 négyzetméteres terület, a gyári leírás szerint. Ez nálunk a hálószobát és a fürdőszobát pont lefedi, vagyis egész sok kakaó van benne. Persze 2200 W rendesen megpörgeti a villanyórát, viszont 1 percen belül már dől a meleg. Ennek az oka a rengeteg, nagy felületű lamella, melyek a testben helyezkednek el, és meglepően hatékonyan teszik a dolgukat.

Összegzés

Mit mondhatnék egy olyan hősugárzóról, ami a BGHU103ZM kuponkóddal, 25 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, tökéletesen működik, remek a minősége, jól néz ki, és végre tudja azt, ami egy ilyen cuccnak csak az előnyére válhat: távolról vezérelhető. Ez szerintem egy igen nagy bónusz, főleg ennyiért. Ha esetleg elég a buta verzió, most az is akciós, a BGHU104ZM kóddal 21 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. Ráadásul EU raktárból küldik, ingyenes szállítás mellett, szóval ez így igencsak rendben van, abszolút ajánlott vételnek tartom.

Pro

 • Remek dizájn és minőség
 • App alapú vezérlés, így távolról is beindítható
 • Nagyon gyorsan felfűt
 • A törülközőszárító jópofa
 • Sztenderd EU dugós (“F” szabvány), nem kell sem átszerelni, sem átalakítót használni

Kontra

 • Nem tudok ilyet mondani

hirdetés