hirdetés

Xiaomi Mijia KRDNQ04ZM hősugárzó teszt

Szép is, jó is

teszt
Xiaomi Mijia KRDNQ04ZM hősugárzó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-09

A Xiaomi mindent gyárt, még fűtőtestet is, a KRDNQ04ZM kódnévre hallgató az olcsó, de nem okos variáns. A kategóriájában kifejezetten szépnek mondható, törülköző szárítóval is felszerelt berendezés 2200 W teljesítménnyel ontja a hőt, több fokozatban használható, és nagyon gyorsan felfűt. A BGHU04ZM kuponkóddal 25 000 Ft-ot kérnek érte ingyenes szállítás mellett, a termék cseh raktárból érkezik, így pár nap alatt megkapjátok a csomagot.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A beüzemeléshez két dolgot kell tennetek, feldobnotok a 2 db műanyaglábat, amihez adnak 4 db csavart és egy mágneses csillag csavarhúzót, amivel a művelet 5 perc alatt elvégezhető. A második feladat, hogy szerezzetek egy normális átalakítót a kínai dugó végére, ez ugyanis nem a hazai „F” típusú csatlakozó. Mindenféle dzsunka adaptereket viszont ne használjatok egy 2200 W teljesítményű fűtőtesthez, olyat meg pláne nem, amin nincsen földelés, mert az maga az instant áramütés, grátiszba pedig egy jó kis lakástűz is a nyakatokba szakad. Én a Bull GN-901-ra esküszöm, az 2500 W-ig használható, és én is ezzel teszteltem a Mijia termékét.

Ami a vezérlését illeti, a faékkel és a vasgolyóval áll rokonságban.

Két tekerőkapcsoló van a jobb oldalán, az egyik a hőfokot állítja egy skálán, amire nincs ráírva semmi értelmes, vagyis fogalmatok nem lesz, hogy pontosan éppen hány fokon kapcsol le. Így érzésre tekertem kb. kétharmadig, mert az több, mint a fele, és kevesebb mint a maximum, jó lesz az úgy. A másikkal a teljesítményt állíthatjátok, de itt fix fokozatok vannak, 900/1300/2200 W között lépegethettek, vagy éppen kikapcsolhatjátok a fűtést. Meglepően gyorsan felfűt, 1 perc után már ontja a meleget, szemben a régebbi olajradiátorokkal, amikre nem ez a jellemző.

Nincs benne egyébként nagy mágia, egy nagyon sok bordával rendelkező hőleadó van benne,

azt veszi körbe a külső fém burkolat, ami értelemszerűen alulról felfele egyre forróbb lesz, nyilván, hiszen a meleg levegő is felfele száll. Viszont oldalara sokkal kevésbé okádja a hőt, az 5 centire lévő ajtót nem is melegítette fel, szóval szűkebb helyeken is biztonsággal használható. Nálunk a fürdőszobában talált otthonra, és kellő alázattal melegítette fel a helyiséget, igaz fölötte a direkt törülközőszárítónak használt bordák kicsit irigykedtek rá. Sok mást viszont nem tudok róla elmondani, ez egy jól használható termék, nem túl nehéz, könnyű átrakni bárhová, szóval akár a telekre is könnyen eldobhatjátok, az ilyen helyeken úgyis inkább áram van, mint gáz.

Összegzés

Nem egy ördöglakat a Xiaomi Mijia KRDNQ04ZM, teszi a dolgát ahogy kell, remek a minősége és van rajta törülköző szárító is, szóval majdnem patika a cucc. Azért egy kötekedni valót találtam, a hőmérsékletszabályzó tekerőkapcsolón nincsen Celsius fok jelölés, szóval csak így „kábéra” lehet belőni a hőfokot, de így sem rossz.

Van egy fejlesztett verziója is, a KRDNQ03ZM kódnévvel ellátott variáns okos, vagyis vezérelhető appból, így be lehet durrantani a fűtést akkor is, ha éppen hazafelé haladtok, ami szerintem egy elég jó selling pointja az ilyen termékeknek. Az viszont 45 ropi, szóval már egy másik kategória. Viszont a KRDNQ04ZM-ért a BGHU04ZM kuponkóddal kért 25 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). bagatell összeg, főleg hogy a szállítás is ingyenes. A termék cseh raktárból érkezik, így pár nap alatt megkapjátok a csomagot.

Pro

  • Jó minőség
  • Gyorsan bemelegszik
  • Csinos kinézet
  • Van rajta törülköző szárító

Kontra

  • A hőfokszabályzón nincsen Celsius fok jelölés

hirdetés