hirdetés

Xiaomi Miiiw időjárás állomás teszt

Ebben több lett volna

teszt
Xiaomi Miiiw időjárás állomás teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-21

Számtalan időjárás állomást teszteltünk az elmúlt hetekben, ami kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megmutatkozzanak a különbségek. A Xiaomi Miiiw kijelzője a kategóriában az egyik legjobb, nagyon ritkán kell benne elemet cserélni, és mágnesesen ezt is lehet rögzíteni fém felületekre. Természetesen ez is nagyon olcsó, mint minden ilyen méretű kütyü, 3800 Ft-ot kérnek érte a BGJUS450 kuponkóddal, az Air Parcel szállítás további 100 Ft, amihez köthető vámbiztosítás is, ami téríti az ilyen jellegű költségeket július 1. előtti rendelések esetén.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami nagyon tetszik a termékben, az a kijelzője.

Magasan a legjobb a három időjárás állomás közül, ahhoz képest hogy LCD, brutális a betekintési szög, nagyon kontrasztosak a számok és a fényerő is remek, még vakító napsütésben is jól látszik minden. Igaz, ilyen a konyhában, a hűtő oldalára rakva sosem fogja érni, de a panel az makulátlan. Viszont nem színes a megjelenítő, amit picit sajnálok. A hátoldalra elrejtettek egy mágnest, szóval bennem végig az a kép élt, hogy ez a készülődés alatt a tükrön vas keretén vagy a konyhában a főzés közben a fridzsideren trónoló cucc kell, hogy legyen.

Aki nem akarja fém tárgyra felcsattintani, az kihajtja a lábat hátrafele,

és akkor bármilyen asztalon megáll. Alatta helyezkedik el a CR2032-es elem, ami teljesen általános, minden nagyobb boltban kapható, és működik vele az eszköz 6-12 hónapot, ami nem rossz. Különösen azt is a képbe helyezve, hogy ugyanez a BlitzWolfnál 3 hónap, a Digoonál valamivel több, de ott 2 db AAA elemet kell állandóan cserélgetni. Szóval az, hogy ritkán kell hozzányúlni, az igenis egy érdem. A vezérlésért három gomb felel, egyszerű kitapasztalni mi mit csinál, rövid és hosszú nyomással operálhattok, előbbi a számok léptetéséért, utóbbi a véglegesítésért felel.

És ezzel most mindent elmondtam, amit erről az eszközről tudni kell. Ez azért is érdekes, mert manapság szinte minden Xiaomi égisze alá tartozó eszköz okos, ez viszont nem az. Pedig milyen jó lenne pl. a páratartalom vagy a hőmérséklet alapján más dolgokat vezérelni, de ez az eszköz ezt nem tudja. De akkor milyen funkciói vannak? Lássuk:

 • páratartalmat mér
 • hőmérsékletet jelez ki két mértékegység szerint
 • mutatja az időt
 • kijelzi az aktuális dátumot
 • egy csíkon láthatjátok a komfortérzetet

És ennyi. Ez azért eléggé alap funkcionalitás, nincs semmi meglepő a tarsolyban, ami 2021-ben furcsán hat, de nem kell mindennek arról szólnia, hogy szétokosítjuk az egyébként tökéletesen működő eszközöket. Szerintem a dolog legfájóbb pontja, hogy nem kezel külső szenzorokat a Xiaomi Miiiw, ezt leszámítva viszont a Digoo és a BlitzWolf cuccai alulmaradnak minőségben.

Ami a pontosságát illeti, a BlitzWolf BW-WS01-hez képest 0,3 Celsius eltéréssel mért,

ami szerintem teljesen rendben van. Nagyjából ugyanennyit szórt a BW a Digoohoz és a fűtésvezérlő termosztátomhoz képest is, szóval amíg fél fokon belüli értékeket produkálnak, elfogadhatjuk pontosnak ezeket a számokat. A komfort kijelzés szerintem az egyik legfeleslegesebb funkció, főleg beltérben. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki akkor jönne rá, hogyan érzi magát, amikor ránéz a Miiiwre, viszont jól néz ki, hogy az eszköz ezt is tudja.

Összegzés

A Xiaomi Miiiw a modern ember kőbaltája, egyszerű, nincs hibája, nem is hiszem, hogy elromlana, viszont nem is tud sok mindent. Amit viszont igen, azt jól, vagyis kijelzi a hőmérsékletet, a páratartalmat, a dátumot és az időt. Egy modern dizájnnal megáldott óra extra funkciókkal, remek kijelzővel. Az érte kért, a BGJUS450 kuponkóddal elérhető 3800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). nem sok, de azért azt sem gondolom, hogy emberek százai rohannának a kezüket tördelve, hogy megvásárolják. Akinek ilyesmire van szüksége nem fog csalódni, de érdemes az Air Parcel szállítás további 100 Ft-ját kifizetni, mert a mellé köthető vámbiztosítás, ami téríti az ilyen jellegű költségeket július 1. előtti rendelések esetén.

Pro

 • Jó minőség
 • Kontrasztos kijelző, nagy betekintési szöggel
 • Egyszerű kezelhetőség

Kontra

 • Nem tud semmi érdekeset
 • Nem kezel külső szenzorokat
 • A kijelző nem színes

hirdetés